default-image

Έρχονται 886 δάσκαλοι- νηπιαγωγοί, τι γίνεται με τα βιβλία

Κρήτη
Έρχονται 886 δάσκαλοι- νηπιαγωγοί, τι γίνεται με τα βιβλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το σκηνικό με τα κενά έρχεται να αλλάξει άρδην καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν προσλήψεις εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία όλης της Κρήτης.

"Κανένα σχολείο δίχως δάσκαλο και νηπιαγωγό από τη νέα χρονιά" δηλώνει από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γιώργος Τερζάκης που εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένος από αυτήν την τελευταία εξέλιξη και με το δεδομένο ότι μέχρι και πριν από λίγες ώρες τα κενά στην Κρήτη έφθαναν τα 1856.

"Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά χωρίς κενά",υποστηρίζει στο neakriti.gr ο κ.Τερζάκης, προσθέτοντας "ότι όσον αφορά στον αριθμό των προσλήψεων δασκάλων και νηπιαγωγών Γενικής Εκπαίδευσης πανελλαδικά αυτός ανέρχεται στους 3695 και είναι  ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων για την  πρώτη φάση την τελευταία 6ετία.Να διευκρινιστεί ότι είμαστε πλήρης κατά 98% σε δασκάλους και νηπιαγωγούς."

Ουσιαστικά ανακοινώθηκαν προσλήψεις 885 δασκάλων και νηπιαγωγών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης σε σχολεία αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.Ωστόσο, όπως εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό, από τις 3.750 προσλήψεις της α' φάσης αναπληρωτών, είναι πρακτικά αδύνατο να καλυφθούν και τα 1.856 κενά της Κρήτης. Άρα οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών περιμένουν την έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς με ελλείψεις στην Κρήτη.Σύμφωνα με τον αιρετό του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης Δημήτρη Δερμιτζάκη, τα συγκεκριμένα κενά αφορούν μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και κατανέμονται ως εξής: στο νομό Ηρακλείου 616 Γενικής Αγωγής και 290 Ειδικής, στο νομό Ρεθύμνου 136 Γενικής Αγωγής και 187 Ειδικής, στο νομό Χανίων 242 Γενικής Αγωγής και 151 Ειδικής και στο νομό Λασιθίου 158 κενά Γενικής Αγωγής και 77 Ειδικής.

Σε κάθε περίπτωση οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσληψης για ανάληψη υπηρεσίας από σήμερα 7 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Οι πίνακες με τα ονόματα των προσλαμβανόμενων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΑ 1856 ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Όσο για τα βιβλία αν έχουν φθάσει στα σχολεία, ο ίδιος δηλώνει ότι Μας έχουν έρθει όλα τα σχολικά βιβλία για όλες τις τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και της δευτεροβάθμιας. Και όχι μόνο τώρα αλλά κάποια και στις αρχές καλοκαιριού.

Οι μαθητές σύμφωνα με τη εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας την ερχόμενη Δευτέρα μετά τον αγιασμό θα κατευθυνθούν προς τις σχολικές αίθουσες όπου και θα τους μοιραστούν τα βιβλία ενώ το μάθημα θα ξεκινήσει από την επόμενη Τρίτη.  

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη-Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News