default-image

Γ.Μιχελογιαννάκης για τους μεγαλοοφειλέτες

Κρήτη
Γ.Μιχελογιαννάκης για τους μεγαλοοφειλέτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση  προς τον Υπουργό Οικονομικών,  κατέθεσε ο Βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με τις ανείσπρακτες οφειλές μεγαλοοφειλετών.

Στο πλήρες κείμενο της ερώτησης του αναφέρει:

¨Κύριε Υπουργέ,

Μεγάλη πρόκληση συνιστά ότι πολλοί μεγαλόσχημοι, λόγω της ανοχής και της ολιγωρίας του κράτους, αρνούνται να πληρώσουν τους φόρους τους, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους απλούς εργαζόμενους και συνταξιούχους που συνθλίβονται από τα μέτρα λιτότητας.    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού ¨Επίκαιρα¨  αν εισπράττονταν τα πρόστιμα σε τρείς μόνο περιπτώσεις μεγαλόσχημων φοροφυγάδων, η κυβέρνηση δεν θα χρειαζόταν να κόψει κατά 10% έως και 20% τις επικουρικές συντάξεις άνω των 200 ευρώ ή να καταργήσει τα ειδικά μισθολόγια των στρατιωτικών.

Επειδή την ώρα που η χώρα βρίσκεται  σε έσχατη  ανάγκη είναι αδιανόητο ορισμένοι να καταφέρνουν να μην πληρώνουν,  ούτε ευρώ.  

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,       

Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε ως Υπουργός και ποιος ο προγραμματισμός του Υπουργείου Οικονομικών, όσον αφορά τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε,

1.      Να τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα παρακολούθησης των προστίμων που επιβάλει το ΣΔΟΕ  για να γνωρίζουμε αν αυτά εισπράττονται.

2.      Να «κλείσουν» τα λεγόμενα «παραθυράκια» των νόμων που ωφελούν τους μεγαλοοφειλέτες.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News