default-image

Στον ανακριτή ο 33χρονος για τις ληστείες

Κρήτη
Στον ανακριτή ο 33χρονος για τις ληστείες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης οδηγείται στον ανακριτή ο 33χρονος από την Αρμενία ο οποίος φέρεται ως ο εγκέφαλος της σπείρας με τα καλάσνικοφ, οι οποία ενέχεται σε ληστείες κοσμηματοπωλείων.

Παραμονή της Παναγίας είχε προσαχθεί εκ νέου στο Δικαστικό Μέγαρο, ωστόσο ζήτησε νέα προθεσμία για να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή, καθώς αντιμετωπίζει ένα βαρύτατο κατηγορητήριο.

Σε βάρος του 33χρονου αλλά και τεσσάρων άγνωστων, προς το παρόν συνεργών του,  έχει ασκηθεί δίωξη για ληστεία από κοινού και κατ' εξακολούθηση, από δράστες που ενήργησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, παράνομη οπλοφορία βαρέων όπλων κατ'εξακολούθηση, σύσταση συμμορίας για την τέλεση κακουργημάτων και εμπρησμό από πρόθεση.

Ο 33χρονος από την Αρμενία χαρακτηρίζεται από την αστυνομία ως εγκέφαλος της σπείρας και φέρεται να εμπλέκεται στα κρούσματα ληστειών που σημειώθηκαν πρόσφατα στην περιοχή της Χερσονήσου.

Στις 10 Ιουλίου, 5 άτομα με καλάσνικοφ χτύπησαν μέρα μεσημέρι σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Χερσονήσου, μπροστά στα μάτια έντρομων τουριστών.  Κατάφεραν να διαφύγουν παρά το γεγονός ότι πολίτες και αστυνομικοί τους είχαν καταδιώξει.

Οι ληστές επανήλθαν την 1η Αυγούστου με θεαματικό χτύπημα σε κοσμηματοπωλείο μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας της Χερσονήσου. Οπλισμένοι με καλάσνικοφ και καλυμμένοι με κουκούλες μπήκαν μέσα στο ξενοδοχείο για να αποσπάσουν από το κοσμηματοπωλείο, επιλεγμένα, πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα.

Αυτό ήταν όπως φαίνεται και το λάθος τους, καθώς οι αυτόπτες μάρτυρες δεν άργησαν να δώσουν την περιγραφή ενός ατόμου γνώριμου στο προσωπικό, που είχε κάνει επανειλημμένα την εμφάνιση του στο ξενοδοχείο, πριν τη ληστεία.

Στην έφοδο που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα που διέμενε στην περιοχή της Αμμουδάρας βρέθηκαν αρκετά από τα πανάκριβα ρολόγια που είχαν κλαπεί, ενώ ακολούθησε η αναγνώριση της φωνής του από την υπάλληλο του ενός κοσμηματοπωλείου.  

Τι ισχυρίζεται

Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι προμηθεύτηκε τα ρολόγια παράνομα, αρνείται όμως κάθε σχέση με τις ληστείες

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες στην περίπτωση της τελευταίας ληστείας εμφανίστηκαν νωρίτερα το πρωί έξω από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου με την απειλή όπλων πήραν το αυτοκίνητο μιας υπαλλήλου, το οποίο και έκαψαν αφού το χρησιμοποίησαν στη ληστεία που διέπραξαν στον Ανισσαρά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News