default-image

Στο δήμο μαθητές από την Ιορδανία

Κρήτη
Στο δήμο μαθητές από την Ιορδανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Δημαρχείο Ηρακλείου (Loggia) επισκέφτηκαν σήμερα, είκοσι μαθητές από Σχολεία της Μαδίβας Ιορδανίας, με Ελληνορθόδοξη Εκπαίδευση.

Οι μαθητές που φοιτούν σε σχολείο του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, διαμένουν μερικές ημέρες στην Κρήτη, φιλοξενούμενοι του Παγκρήτιου Συλλόγου Ελλήνων Αιγυπτιωτών και Φίλων και του Προέδρου του κ. Ηλία Παβλούση.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Νεολαίας κ. Νίκος Γιαλιτάκης, υποδέχθηκε τους μαθητές και τον συνοδό τους καθηγητή κ.Γεράσιμο Αλεξόπουλο και αφού τους ξενάγησε στο Δημαρχείο, πραγματοποίησε μια συνάντηση διαλόγου μαζί τους. Αναφέρθηκε στην ιστορία της Loggia αλλά και των σημαντικότερων μνημείων του ιστορικού κέντρου της πόλης τα οποία επίσης επισκέφτηκαν ( Κρήνη Μοροζίνι, Βασιλική Αγίου Μάρκου, ΙΝ Αγίου Τίτου, Κούλε κ.α.)

 Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε απ' όλες τις πλευρές για το πόσο σημαντικές είναι τέτοιου είδους επισκέψεις στην Ελλάδα, νέων ανθρώπων που λαμβάνουν στο εξωτερικό την Ελληνορθόδοξη Εκπαίδευση και τους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό, να γευτούν την κρητική φιλοξενία και να απολαύσουν τις ομορφιές της Κρήτης. Επίσης ειδική αναφορά έγινε στις πρωτοβουλίες του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου που έχει υπό τη σκέπη του 13 σχολεία στο Ισραήλ, Παλαιστίνη και Ιορδανία με 6.500 μαθητές περίπου.

Ο κ. Γιαλιτάκης καλωσορίζοντας τους επισκέπτες, δώρισε εκ μέρους του Δήμου, στον κάθε ένα μαθητή γκραβούρες και ένα ψηφιακό δίσκο με την ιστορία και τον πολιτισμό του Ηρακλείου και της Κρήτης και δήλωσε ότι ως Δημοτική Αρχή θα επιδιωχθεί η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασία της με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για τέτοιου είδους δράσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News