default-image

Δ. Φαιστού τίμησε τους ήρωες

Κρήτη
Δ. Φαιστού τίμησε τους ήρωες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κι όμως υπάρχουν ακόμα ήρωες. Μπορεί να μη ζουν ανάμεσα μας αλλά η μνήμη τους παραμένει ακόμα ζωντανή. Είναι τα άτομα που θυσιάστηκαν για την πατρίδα κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής.

Στα πλαίσια της Επετείου εκτελέσεως  36 πολιτών στα Σκούρβουλα, από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής το 1944 ο Δήμος Φαιστού, το Τοπικό Συμβούλιο Σκουρβούλων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής, διοργάνωσαν τη Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 στα Σκούρβουλα εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες ήρωες κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Φέτος συμπληρώθηκαν 68 χρόνια από την ημέρα που στρατεύματα των Ναζί σκότωσαν 36 αθώους πολίτες στην περιοχή λίγο έξω από τα Σκούρβουλα ως αντίποινα για το θάνατο δύο Γερμανών στρατιωτών. Στο σημείο της εκτελέσεως  τελέσθηκε  το ετήσιο μνημόσυνο με την παρουσία της Δημάρχου Φαιστού κ. Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη και αρκετών κατοίκων.   

Αναφορικά με την εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες η Δήμαρχος Φαιστού δήλωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα σε ένα μαρτυρικό χωριό, το οποίο όπως και πολλά άλλα έπεσε θύμα της μανίας των κατακτητών κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο μνημείο που βρισκόμαστε,  θυμίζει σε όλους μας τον αγώνα και τις θυσίες των κατοίκων της περιοχής για την πατρίδα. Ας είναι αιωνία τους η μνήμη.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News