default-image

Μετέφερε τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης

Κρήτη
Μετέφερε τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βουλευτής του Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης πραγματοποίησε περιοδεία στα «καμένα» χωριά του Δήμου Βιάννου, για να συναντήσει τους κατοίκους των περιοχών, οι οποίοι υπέστησαν σοβαρές ζημιές κατά την τελευταία πυρκαγιά και να τους μεταφέρει τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης μετά από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας Βουλευτών, Περιφερειάρχη και Δημάρχου στην Αθήνα.

 Ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε με πολίτες της Κάτω Βιάννου, Χόνδρου και Κερατόκαμπου.  Τους μετέφερε το αποτέλεσμα και τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης κατόπιν των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στα Υπουργεία: Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εσωτερικών, καθώς και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τα ζητήματα όπως είχαν συζητηθεί και είχαν τεθεί κατά  προτεραιότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αυγενάκης στους κατοίκους «βασικό αίτημα της αντιπροσωπείας ήταν η ανακήρυξη της περιοχής Βιάννου ως 'πυρόπληκτη', γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τους περισσότερους Υπουργούς, με το που θα λάβουν πλήρη φάκελο από την Περιφέρεια και τον Δήμο».

 Ο Βουλευτής, μετά την επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημέρωσε για τις δεσμεύσεις του Υπουργού, κ. Αθ. Τσαυτάρη, του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Μ. Χαρακόπουλου, του Πρόεδρου του ΕΛΓΑ, κ. Θ. Σαρρή και του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ, κ. Μ. Κορασίδη, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι θα καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο που καταστράφηκε μετά την ολοκλήρωση της απογραφής των αρμόδιων υπηρεσιακών των παραγόντων.

 Επίσης, δεσμεύτηκαν και για την αποζημίωση της απολεσθείσας παραγωγής των ελαιοδέντρων, καθώς και για την καταβολή χρημάτων στον Δήμο για τα απολύτως αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στις καμένες περιοχές. Αναμένεται να διευκρινιστεί κατόπιν εντολής του Υπουργού προς τους συνεργάτες του το θέμα της εξεύρεσης κονδυλίου για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιδιωτικών δικτύων άρδευσης.

 Ακόμα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Στ. Καλογιάννης ανακοίνωσε την επίσπευση των διαδικασιών της ανακήρυξης της περιοχής του Βιάννου, ως «πυρόπληκτης», εφόσον παραλάβει τον φάκελο από την Περιφέρεια.  Επίσης, ο κ. Καλογιάννης υποσχέθηκε την έγκριση κονδυλίου που θα ξεπερνά το ποσό των 200.000 ευρώ για την κάλυψη της συντήρησης ή ανακατασκευής καταστρεμμένων υποδομών των καμένων περιοχών του Δήμου.

 Επιπλέον, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Ε. Στυλιανίδης,  διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα προβεί σε Νομοθετική Ρύθμιση για τον διακανονισμό των δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου Βιάννου.

 Τέλος, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε στους κατοίκους και τις δεσμεύσεις του Προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, κ. Α. Αντωνόπουλου, για την άμεση προώθηση «παγώματος» τουλάχιστον για μία διετία των μηνιαίων καταβολών για παλαιότερα δάνεια του Δήμου Βιάννου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.  

 Στο τέλος της επίσκεψής του, ο Βουλευτής δήλωσε ότι: «είναι χρέος και ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων φορέων να βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή και συνεργασία. Είναι δύσκολες οι ώρες που περνάμε, είναι δύσκολα τα οικονομικά της χώρας, ωστόσο, η Κυβέρνηση έχει και ευαισθησία και ενδιαφέρον να κάνει τα πάντα για να ξαναβρεί η κοινωνία της Βιάννου τον παλιό, καλό ρυθμό της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News