default-image

Στη Βιάννο ο Νότης Μαριάς

Κρήτη
Στη Βιάννο ο Νότης Μαριάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πυρόπληκτη Βιάννο επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Νότης Μαριά

Το πρωί συναντήθηκε στην έδρα του δήμου Βιάννου με τους αντιδημάρχους κ.κ Αγαπουλάκη και Γιαμαλάκη και ενημερώθηκε για την έκταση της καταστροφής.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με αντιπροσωπία της διοίκησης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε και επισκέφτηκαν από κοινου για αυτοψία τις πληγείσες περιοχές Περβόλας ,Χόνδρου ,Κερατόκαμπου.

Σε συναντήσεις που είχε με πυρόπληκτους κατοίκους της περιοχής ο Νότης Μαριάς τους εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση του και δεσμεύτηκε για την προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων ενόψει του επικείμενου δύσκολου χειμώνα.

Τέλος ο Νότης Μαριάς δήλωσε ότι η πολιτεία πρέπει να κηρύξει άμεσα τη πληγείσα περιοχή ως πυρόπληκτη και να λάβει άμεσα τα παρακάτω μετρά:

1.      αποζημίωση 100% του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου που κάηκε καθώς  και αναπλήρωση του απολεσθέντος εισοδήματος των πυρόπληκτων.

2.      αναστολή κάθε διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης κατά των πυρόπληκτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

3.      κατάθεση νομοσχέδιου με το οποίο να διαγράφονται με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια οι δανειακές υποχρεώσεις των πυρόπληκτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς τις τράπεζες.

4.      αναστολή επί  διετία της καταβολής οφειλών των πυρόπληκτων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

5.      χορήγηση στους αγροτοκτηνοτρόφους άτοκα δάνεια και επιχορηγήσεις προκειμένου να αντικαταστήσουν το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο που έχει καεί.

 6. άμεση αποκατάσταση  των κατεστραμμένων υποδομών  και   δημιουργία  των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων  για την προστασία της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News