default-image

"Στο έλεος του Θεού οι οικοδόμοι"

Οικονομία
"Στο έλεος του Θεού οι οικοδόμοι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα θυμηθούν οι παλιοί και θα μάθουν οι καινούργιοι. Θα χυθεί αίμα», είναι τα λόγια οργής για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τους - προκειμένου να διεκδικήσει μέριμνα για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη άνεργων συναδέλφων του - του αντιπροέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, Γιώργου Τσιγκένη.

Όπως καταγγέλλει ο συνδικαλιστής μιλώντας στη "Ν.Κ.", «το ΙΚΑ αφήνει στο έλεος του Θεού άνεργους οικοδόμους με τρία και τέσσερα παιδιά, χωρίς να τους παρέχει υγειονομική περίθαλψη, ακόμα και για ένα ένσημο μείον των προβλεπομένων, όταν πρόκειται για ανθρώπους που ασφαλίζονται από πολύ παλιά, από το 1975 για παράδειγμα, και είναι η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που ζητούν βοήθεια από το κράτος χωρίς να την έχουν»...

Φόροι και χαράτσια

Ο κ. Τσιγκένης προσθέτει επίσης ότι, την ώρα που οι οικοδόμοι πεινάνε, δέχονται από την εφορία ραβασάκια για φόρους και χαράτσια 1.000 και 1.600 ευρώ, επειδή έτυχε να έχουν δύο αυτοκίνητα στο σπίτι τους, για τις ανάγκες της οικογένειάς τους. «Εμείς ζεσταίνουμε τις μηχανές μας τώρα. Και προειδοποιούμε... Θα κατέβουμε με τα εργαλεία μας. Εμείς που συντηρούμε τις δημόσιες υπηρεσίες, θα τις γκρεμίσουμε κιόλας. Δεν πάει άλλο!».

Έλεγχος

Καταλήγοντας, ενημερώνει τους εργολάβους οικοδομών ότι από τη Δευτέρα κλιμάκιο του Συνδικάτου θα βρίσκεται στις οικοδομές για να ελέγχει την ασφάλιση των οικοδόμων. «Να γράφουν τα στοιχεία των εργατών τους στο ειδικό βιβλίο ενσήμων», καταλήγει ο κ. Τσιγκένης, λέγοντας ότι ξεκινάνε μεγάλοι αγώνες από το Συνδικάτο, ώστε «από του χρόνου και μετά να μην υπάρχει ούτε ένας ανασφάλιστος οικοδόμος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News