default-image

Στις φλόγες ΙΧ και ψητοπωλείο

Κρήτη
Στις φλόγες ΙΧ και ψητοπωλείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Τρέχουν και δεν φτάνουν τα κλιμάκια της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσουν περιστατικά που σημειώνονται το ένα μετά το άλλο από το πρωί , με μόνο παρήγορο το γεγονός ότι οι τρείς εστίες φωτιάς που αναφέρθηκαν προκάλεσαν σχετικά μικρές ζημιές.

 Λίγο μετά τη φωτιά σε διαμέρισμα στον Πόρο Ηρακλείου, σειρά είχε ένα αυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες στην περιοχή της Χερσονήσου. Το αυτοκίνητο , ένα κόκκινο SEAT IBIZA πήρε φωτιά στις 07:35 ενώ βρισκόταν εν κινήσει στην περιοχή παλάτια Χερσονήσου.

 Ο οδηγός βγήκε εγκαίρως από το όχημα χωρίς να κινδυνεύσει ενώ 2 οχήματα με 5 άνδρες από το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Χερσονήσου, έσβησαν τη φωτιά που περιορίστηκε στον κινητήρα και τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου. Οι ζημιές ωστόσο ανέρχονται στις 2.500€.

 Ένας αποροφητήρας που πήρε φωτιά, σήμανε συναγερμό λίγο μετά τις 10:00 και στις υπηρεσίες του Ηρακλείου.

 Η φωτιά εκδηλώθηκε στο χώρο της κουζίνας ψητοπωλείου το οποίο βρίσκεται στη συμβολή 62 Μαρτύρων και Σπύρου Μουστακλή. Χάρη στην άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής, η φωτιά δεν επεκτάθηκε στο υπόλοιπο κατάστημα, με τον ιδιοκτήτη να μετρά ζημιές που δεν ξεπερνούν ευτυχώς τα 500€.

 Ο Ιούλιος φαίνεται να ξεκινά με αρκετή ένταση για την πυροσβεστική υπηρεσία. Σήμερα η Δυτική Κρήτη, εξαιτίας των ανέμων κατατάσσεται στο δείκτη 3 ως προς τον κίνδυνο πυρκαγιάς ενώ η Ανατολική πλευρά του νησιού στο δείκτη 2.

 Σε κάθε περίπτωση πάντως και ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, οι εργασίες στην ύπαιθρο με τη χρήση φλόγας απαγορεύονται ενώ η προσοχή των πολιτών θα πρέπει να είναι τεταμένη για την προστασία των δασικών εκτάσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News