Ηράκλειο

Σε αργία οι οκτώ υπάλληλοι του μηχανολογικού

Αν και αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω πολλών κενών στη δικογραφία της υπόθεσης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης διέταξε διοικητικά μέτρα σε βάρος των οκτώ υπαλλήλων της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών που κατηγορούνται για εμπλοκή τους στο κύκλωμα παράνομης έκδοσης αδειών οδήγησης. Ο περιφερειάρχης τούς έθεσε σε υποχρεωτική αργία για ένα μήνα, ενώ τους παρέπεμψε για τις περαιτέρω αποφάσεις στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο και θα κρίνει σε διοικητικό βαθμό αν εμπλέκονται στο κύκλωμα ή όχι!

Τόσο οι δημόσιοι υπάλληλοι όσο και οι τέσσερις δάσκαλοι οδήγησης έχουν αφεθεί ελεύθεροι, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να κάνουν λόγο ακόμα και για σκοπιμότητες σε βάρος τους ως προς τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στη σύλληψη και προσαγωγή τους στις εισαγγελικές Αρχές.

Η υπόθεση

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, το κύκλωμα με την παράνομη έκδοση διπλωμάτων οδήγησης δρούσε τουλάχιστον κατά τα τελευταία τρία χρόνια στο Ηράκλειο, αλλά η εισαγγελέας έκρινε ότι στους συλληφθέντες δεν μπορούν να ασκηθούν ακόμα ποινικές διώξεις, καθώς η σχετική δικογραφία παρουσιάζει ελλείψεις και σημεία που πρέπει να εξεταστούν. Η υπόθεση αναμένεται να παραπεμφθεί σε πταισματοδίκη, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Διονύση Βέρα, του ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης: «Ή αυτοί που έκαναν αυτή τη δίωξη και τη σύλληψη είναι επικίνδυνοι και άσχετοι νομικά ή ενήργησαν συγκεκριμένα με σκοπό να εξυπηρετήσουν άλλου είδους συμφέροντα, ή ακόμα και επικοινωνιακά παιχνίδια λόγου χάριν».

Ο κ. Βέρας διερωτάται στο σημείο αυτό πώς είναι δυνατόν με το υπάρχον υλικό να έγιναν συλλήψεις στα πλαίσια «υποτίθεται του αυτοφώρου και για την εξάρθρωση τάχα εγκληματικής οργάνωσης»...

Ελεύθεροι

Έτσι, οι κατηγορούμενοι, που είναι επτά εν ενεργεία και ένας συνταξιούχος υπάλληλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Ηρακλείου, αλλά και τέσσερις δάσκαλοι οδήγησης, όπως και ένας άνεργος που κατηγορείται ότι εμφανιζόταν στις εξετάσεις για λογαριασμό των υποψηφίων που πλήρωναν για να λάβουν δίπλωμα στο σπίτι, αφέθηκαν προχθές ελεύθεροι χωρίς να τους ασκηθούν διώξεις. Ωστόσο, διοικητικά, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αντιμετωπίσουν τώρα τις διαδικασίες που κινήθηκαν από τον Σταύρο Αρναουτάκη σε ό,τι αφορά το μέλλον τους στο ελληνικό Δημόσιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια