default-image

Προφυλακίστηκε ο Γιώργος Κοκολογιάννης

Κρήτη
Προφυλακίστηκε ο Γιώργος Κοκολογιάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε έπειτα από την πολύωρη απολογία του ο 52χρονος κρεοπώλης, Γιώργος Κοκολογιάννης.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας ο ίδιος ο πελάτης του, ζήτησε να οδηγηθεί στη φυλακή για το θάνατο των δύο συγχωριανών του.  

Ωστόσο σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις του Α. Κούγια για το περιεχόμενο της δικογραφίας την οποία χαρακτήρισε ελλιπέστατη καθώς όπως υποστήριξε δεν ξεκαθαρίζει τίποτα από το ''θολό'' σκηνικό της φονικής συμπλοκής.

Ο ίδιος ζήτησε συγνώμη εκ μέρους του 52χρονου και της οικογένειας του για το θάνατο των δύο συγχωριανών του ενώ καυτηρίασε τα φαινόμενα αντεκδίκησης και οπλοφορίας στην Κρήτη.

Πάντως, μέχρι και αυτή την ώρα ο 52χρονος εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι βρέθηκε σε άμυνα.

«Να με στείλετε φυλακή»

Να τον στείλουν στη φυλακή ζήτησε ο 52χρονος κρεοπώλης από τον Προφήτη Ηλία ο οποίος απολογήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο αστυνομικό μέγαρο του Ηρακλείου. Στις  δυο οικογένειες που ξεκληρίστηκαν αναφέρθηκε εκφράζοντας τη λύπη του προς τους συγγενείς των νεκρών ο συνήγορος του δράστη, ο οποίος ωστόσο υποστηρίζει ότι βρέθηκε σε άμυνα.

Την ίδια ώρα με τη συνδρομή αστυνομικών συγγενείς και η σύζυγος του 52χρονου, άδειασαν το κατάστημα και το σπίτι της οικογένειας.

Απολογία-θρίλερ

Σε μαραθώνιο θρίλερ εξελίχθηκε η απολογία του 52χρονου κρεοπώλη ο οποίος αιματοκύλισε την Κυριακή τον Προφήτη Ηλία.

Περιστοιχισμένος από πάνοπλους άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης έφτασε λίγο πριν τις 10:30 το πρωί στο αστυνομικό Μέγαρο όπου περίμεναν ανακρίτρια και εισαγγελέας, για να αποχωρήσει σχεδόν πέντε ώρες μετά, ζητώντας από τον εισαγγελέα, σύμφωνα με το συνήγορο του, να τον στείλει στη φυλακή.

Ελλιπέστατη, χαρακτήρισε τη δικογραφία ο Κούγιας

 Ο γνωστός ποινικολόγος εξαπέλυσε σφοδρά πυρά τόσο στην αστυνομία όσο και τον ιατροδικαστή, αμφισβητώντας τα συμπεράσματα τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 52χρονος, σε όσα σημεία αφορούσαν αδιευκρίνιστα στοιχεία της αυτοψίας των βαλιστικών και ιατροδικαστικών εξετάσεων, αρνήθηκε να απαντήσει και επιφυλάχθηκε για συμπληρωματική απολογία.

Ο ίδιος έθεσε και ερωτήματα για την αξιοπιστία των μαρτύρων που κατέθεσαν εκ των υστέρων για τις συνθήκες της συμπλοκής.

 Ο 52χρονος πλαισιωμένος πάντα από τις ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. επέστρεψε στο θάλαμο απομόνωσης του νοσοκομείου Ρεθύμνου όπου θα συνεχίσει να νοσηλεύεται.

Την ίδια ώρα με τη συνδρομή αστυνομικών συγγενείς του 52χρονου, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης άδειασαν το κατάστημα, ξηλώνοντας ακόμη και την ταμπέλα με το όνομα του.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε λίγο αργότερα και στον σπίτι του, όπου βρέθηκε η σύζυγος του δράστη για να συγκεντρώσει ρούχα, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα. Αστυνομικοί συνόδευσαν και αρκετά αυτοκίνητα μελών της οικογένειας του δράστη που είχαν εγκαταλειφθεί τη νύχτα του φονικού ακόμη και εν μέση οδό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News