default-image

Άφαντο παραμένει το γραπτό

Ελλάδα
Άφαντο παραμένει το γραπτό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άφαντο παραμένει το γραπτό που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς την περασμένη Πέμπτη μέσα από το βαθμολογικό κέντρο του Ηρακλείου. Πρόκειται για γραπτό που ανήκει σε υποψήφια θεωρητικής κατεύθυνσης των δυτικών προαστίων της Αθήνας. Το γραπτό ήταν του μαθήματος "Λογοτεχνία" κατεύθυνσης και είχε αξιολογηθεί από τον πρώτο βαθμολογητή με βαθμολογία λίγο πάνω από τη βάση του δέκα.

Ο δεύτερος βαθμολογητής δεν πρόλαβε να αξιολογήσει ποτέ το γραπτό, καθώς αυτό δε βρέθηκε ποτέ στην προκαθορισμένη στοίβα με τα προς διόρθωση γραπτά. Η απώλεια του γραπτού, γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά των πανελλαδικών εξετάσεων, ερευνάται πλέον από τις αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές.

Οι επικεφαλής του βαθμολογικού κέντρου όλη τη μέρα χθες συγκέντρωναν τα στοιχεία που έχει ζητήσει ο εισαγγελέας. Λέγεται πως τους έχει ζητηθεί πλήρης καταγραφή όλων των ανθρώπων που μπήκαν και βγήκαν από το βαθμολογικό κέντρο την επίμαχη ημέρα εξαφάνισης του γραπτού.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου έχει σοκαριστεί με το συμβάν. Όλα δείχνουν πως είναι πολύ πιθανόν να κρύβεται δόλος πίσω από την εξαφάνιση του γραπτού. Πως ενδεχομένως κάποιος θέλησε με τον τρόπο αυτό να λύσει τις διαφορές του με κάποιον από εκείνους που θα την πληρώσουν εξαιτίας της εξαφάνισής του.

Το άλλο που συζητιέται μεταξύ των καθηγητών του Ηρακλείου είναι σενάριο με λίγες πιθανότητες. Να έκανε, όπως λέγεται, κάποιος κατά λάθος μια τόσο "χοντρή ζημιά" στο γραπτό, που να θεώρησε πως θα ήταν καλύτερο να το εξαφανίσει, παρά να αναλάβει την ευθύνη. Θα μπορούσε, όπως λέγεται για παράδειγμα, να έχει πέσει πάνω του μια κούπα με καφέ...

Στο μεταξύ, και όσο οι Αρχές έχουν επιφορτιστεί με το καθήκον διαλεύκανσης της υπόθεσης, οι βαθμολογίες των υποψηφίων αναρτώνται μεθαύριο Δευτέρα στα γενικά λύκεια της χώρας. Η υποψήφια της οποίας το γραπτό χάθηκε θα λάβει ως βαθμολογία στη Λογοτεχνία κατεύθυνσης το μέσο όρο των βαθμολογιών που συγκέντρωσε στα υπόλοιπα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Αυτό προβλέπει η νομοθεσία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί ανά πάσα στιγμή η ίδια να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News