Ηράκλειο: Καθάρισαν το ενετικό λιμάνι και συνέλεξαν από τον βυθό κάθε λογής αντικείμενο (vid, pics)

Κρήτη
Ηράκλειο: Καθάρισαν το ενετικό λιμάνι και συνέλεξαν από τον βυθό κάθε λογής αντικείμενο (vid, pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος αλλά και Ωκεανών, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος και με την πολύτιμη βοήθεια ιδιωτών δυτών, εθελοντών και συλλόγων, προχώρησε στον καθαρισμό του ενετικού λιμένα

 Στον καθαρισμό του βυθού του ενετικού λιμένα Ηρακλείου από τα κάθε λογής σκουπίδια προχώρησε το πρωί του Σαββάτου το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος και με την πολύτιμη βοήθεια ιδιωτών δυτών, εθελοντών και συλλόγων.

Και όλα αυτά στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος αλλά και Ωκεανών, στέλνοντας μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αναλυτικότερα, μια ακόμη δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Δύτες ανέλκυσαν λάστιχα, πλαστικά μπουκάλια, φερτά υλικά και άλλα σκουπίδια από τον βυθό του ενετικού λιμένα ενώ το δικό τους λιθαράκι έβαλαν εθελοντές, σύλλογοι, φορείς και όχι μόνο.

Και όλα αυτά στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος αλλά και της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών, με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και τον Οργανισμό Λιμένος να προχωρούν στον παράκτιο και υποβρύχιο καθαρισμού του βυθού του ενετικού λιμένα.

Όλοι μαζί ένωσαν τις δυνάμεις τους και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση και στην ανεκτίμητη αξία του εθελοντισμού.

Νωρίτερα, στήθηκε επιχείρηση για την ανάσυρση βάρκας από τον ενετικό λιμένα.

Στελέχη του Οργανισμού Λιμένος αναφέρθηκαν στα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο λιμάνι, όπως τα έργα θωράκισης του Κούλε από τον έντονο κυματισμό, η εκβάθυνση του λιμανιού ενώ πολύ σύντομα θα τοποθετηθούν νέες πλωτές εξέδρες καθώς και νέος φωτισμός στο μνημείο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News