Χερσόνησος: Νέα τροπή στην υπόθεση θανάτου του 41χρονου - Πώς εξιχνιάστηκε το μυστήριο (vid, pics)

Κρήτη
Χερσόνησος: Νέα τροπή στην υπόθεση θανάτου του 41χρονου - Πώς εξιχνιάστηκε το μυστήριο (vid, pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο άτυχος άνδρας είχε ξεψυχήσει μετά από χρήση ναρκωτικών που έκανε και εντοπίστηκε νεκρός κάτω από ελιά στην Άνω Χερσόνησο Ηρακλείου. Η χαροκαμένη μητέρα του εξαρχής επέμενε ότι το παιδί της δεν είχε καμία σχέση με την περιοχή όπου είχε εντοπιστεί
  • Τον εγκατέλειψε αβοήθητο μετά τη χρήση ναρκωτικών
  • Χειροπέδες σε δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του 41χρονου
  • Η άρση του απορρήτου στο τηλέφωνο έφερε και την μεγάλη ανατροπή
  • Τον μετέφερε με το αυτοκίνητό του και τον εγκατέλειψε
  • Ο 40χρονος παρέδωσε και το κινητό του νεκρού 41χρονου
  • Ο 40χρονος "έδειξε" και τον 45χρονο διακινητή ναρκωτικών

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης ενός 40χρονου άνδρα ελληνικής υπηκοότητας, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός σε ελαιώνα στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, πριν από μερικές εβδομάδες, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., η οποία πέρασε χειροπέδες σε δύο άνδρες 40 και 45 ετών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο άτυχος άνδρας είχε ξεψυχήσει μετά από χρήση ναρκωτικών που έκανε και εντοπίστηκε νεκρός κάτω από ελιά στην Άνω Χερσόνησο Ηρακλείου. Η χαροκαμένη μητέρα του εξαρχής επέμενε ότι το παιδί της δεν είχε καμία σχέση με την περιοχή όπου είχε εντοπιστεί. Η επιμονή της γυναίκας σε συνδυασμό με την ενδελεχή διερεύνηση των στοιχείων της υπόθεσης από τα στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου έμελλε να οδηγήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 40χρονο φίλο του εκλιπόντος, καθώς κι έναν 45χρονο άνδρα. Ο τελευταίος φέρεται ως το άτομο που είχε προμηθεύσει τους δύο φίλους με την ηρωίνη την οποία έκαναν χρήση.

Οι αστυνομικοί είχαν παρατηρήσει όταν βρήκαν το άψυχο σώμα του 40χρονου, ότι δεν είχε πάνω του κανένα προσωπικό του αντικείμενο, ούτε καν το κινητό του τηλέφωνο. Το εν λόγω στοιχείο είχε ως αποτέλεσμα να ζητηθεί αρμοδίως η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, γεγονός που έμελλε να παίξει καταλυτικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως προέκυψε από την άρση του απορρήτου, οι δύο 40χρονοι είχαν επικοινωνήσει τις δύο τελευταίες ημέρες.

Λίγο μετά την προσαγωγή του ενώπιον των Αρχών, ο 40χρονος φίλος του εκλιπόντος, φέρεται να ομολόγησε ότι τον μετέφερε με το αυτοκίνητο και τον εγκατέλειψε στο σημείο όπου εντοπίστηκε τελικά νεκρός. Νωρίτερα, οι δύο άνδρες είχαν κάνει μαζί χρήση ναρκωτικών μέσα στο αυτοκίνητο με τον άτυχο 40χρονο να νιώθει λίγο αργότερα έντονη αδιαθεσία.

Ο 40χρονος συλληφθείς εγκατέλειψε αβοήθητο κάτω από μια ελιά τον φίλο του. Εξάλλου, ο 40χρονος φέρεται να παρέδωσε στους αστυνομικούς το κινητό τηλέφωνο του αδικοχαμένου άνδρα, το οποίο είχε πάρει ο ίδιος μαζί του, προκειμένου οι Αρχές να μη φτάσουν στα ίχνη του.

Ο άτυχος 40χρονος, ο οποίος είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης και πάλευε για να ξεφύγει από τη μάστιγα της ηρωίνης, είχε βρεθεί νεκρός σε ελαιώνα στις 28 Απριλίου του 2023. Εξαρχής ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του , είχε αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο, η μητέρα του εκλιπόντος από την αρχή φέρεται να υποστήριζε ότι ο γιος της δεν είχε καμία σχέση με το μέρος όπου βρέθηκε νεκρός, κι ότι ήταν αρκετά πιθανό να μεταφέρθηκε και να εγκαταλείφθηκε στο επίμαχο μέρος.

Της σύλληψης του 40χρονου, ακολούθησε η σύλληψη του 45χρονου που φέρεται ως σεσημασμένος στις Αρχές για διακίνηση ναρκωτικών. Αμφότεροι οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος αμφότερων των ανδρών κακουργηματικές διώξεις. Ο 40χρονος κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση, ενώ ο 45χρονος για διακίνηση ναρκωτικών.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν τα αμεσως επόμενα 24ωρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News