Ανησυχία από θολό-κίτρινο νερό στο κέντρο του Ηρακλείου – Τη δική του εξήγηση δίνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ

Κρήτη
Ανησυχία από θολό-κίτρινο νερό στο κέντρο του Ηρακλείου – Τη δική του εξήγηση δίνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ μίλησε στο neakriti.gr και για την εξέλιξη των έργων αντικατάστασης των δικτύων σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, λέγοντας ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια που βρίσκεται σε καλό δρόμο

Απόγνωση στο κέντρο του Ηρακλείου με τις βρύσες να τρέχουν κίτρινο νερό, εκφράζει κάτοικος από την οδό Βασιλογιώργη. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, σχολιάζει το φαινόμενο αυτό, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μία βλάβη στο δίκτυο του συγκεκριμένου σπιτιού, ή σε συσσωρευμένες ακαθαρσίες σε ακαθάριστο επί σειρά ετών ντεπόζιτο. Σύμφωνα με όσα είπε στο neakriti.gr o Γιώργος Βουρεξάκης, δεν μπορεί να αποδώσει σε άλλους παράγοντες αυτό το φαινόμενο πέρα από τη συσσώρευση λάσπης σε ένα ντεπόζιτο ή μια δεξαμενή επειδή έχει χρόνια να καθαριστεί.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ μας μίλησε και για την εξέλιξη των έργων αντικατάστασης των δικτύων σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, λέγοντας ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια που βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Αμέσως μόλις λάβαμε από αναγνώστη φωτογραφίες με κίτρινο νερό από την οδό Βασιλογιώργη στο Ηράκλειο, επικοινωνήσαμε με τον Γιώργο Βουρεξάκη, ο οποίος και μας είπε: «Εμείς στον δρόμο αυτό, που είναι κοντά στην Αγία Τριάδα, δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Τώρα αν έχει σπάσει κάποια σωλήνα στο συγκεκριμένο σπίτι, ή αν έχει πολλά χρόνια να καθαρίσει το ντεπόζιτό του, αυτό μαζεύει ακαθαρσίες που τώρα μπορεί να βγαίνουν στο νερό. Πάντως εμείς δεν έχουμε καμία ειδοποίηση και ούτε έχουμε κάποιο έργο δικό μας εκεί σε εξέλιξη για να πεις ότι μπορεί αυτό να έχει συμβάλει σε κάτι τέτοιο. Άρα ο δημότης θα πρέπει να ελέγξει το δικό του δίκτυο να δει τι συμβαίνει»...

Στο μεταξύ, τα έργα αντικατάστασης των δικτύων της ΔΕΥΑΗ είναι σε εξέλιξη. Όπως μας είπε ο Γιώργος Βουρεξάκης, «τώρα ολοκληρώνουμε το δίκτυο στη Νέα Αλικαρνασσό. Επίσης τελειώνουμε και στο Κορακοβούνι. Και ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως. Εκεί τα έργα είναι πιο δύσκολα γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την κατάσταση με τα δέντρα. Όλα τα άλλα δίκτυα έχουν αντικατασταθεί. Απλά μένουν κάποιες νέες συνδέσεις ακόμα σε σπίτια της πόλης, ώστε να μπορέσουν οι δημότες να συνδεθούν με τα καινούργια δίκτυα. Αλλά πρόκειται για λίγες ακόμα περιπτώσεις για να ολοκληρώσουμε το μεγάλο αυτό έργο», σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News