Οι μεθυσμένοι «πειρατές» της Χερσονήσου - Μετά την περιπέτεια εν πλω, αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη για την κλεμμένη βάρκα

Κρήτη
Οι μεθυσμένοι «πειρατές» της Χερσονήσου - Μετά την περιπέτεια εν πλω, αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη για την κλεμμένη βάρκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νεαροί, ενώ βρίσκονταν εν πλω, “ανέβασαν” στο Instagram “ιστορία” για την περιπέτειά τους, ομολογώντας ουσιαστικά την “αρπαγή” της βάρκας

Η απερισκεψία τους λίγο έλειψε να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα: Ο λόγος για δύο νεαρούς 23 ετών, οι οποίοι - κατά πάσα πιθανότητα - υπό την επήρεια αλκοόλ, έκλεψαν μια βάρκα και ξεκίνησαν από τη Χερσόνησο με προορισμό την... Ντία, τα ξημερώματα της Πέμπτης 1 Μαΐου.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν. Οι δύο άνδρες (ένας ντόπιος κι ένας Σλοβένος) είχαν τη φαεινή ιδέα να ανεβάσουν ως “στόρι” στο Instagram το ότι... έκλεψαν μια βάρκα. Παράλληλα, η παρέα τους δήλωσε την εξαφάνισή τους, την ώρα που ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μέσων θαλάσσιας αναψυχής δήλωνε την κλοπή της φουσκωτής βάρκας!

Η απίστευτη περιπέτεια των νεαρών είχε αίσιο τέλος, αφού νωρίς χθες το πρωί εντοπίστηκαν πάνω στη βάρκα που είχαν αρπάξει, από στελέχη του Λιμενικού, σώοι. Εντούτοις, πλέον είναι αντιμέτωποι με τις Αρχές, λόγω της κλοπής της βάρκας, ενώ εξαιτίας της αναίτιας - επί πολλές ώρες - κινητοποίησης πλήθους σκαφών κι ανθρώπων για τη διάσωσή τους, αναμένεται να τους καταλογιστούν τα έξοδα της όλης επιχείρησης!

Περίπου στις 2 τα ξημερώματα χθες Πέμπτη και - προφανώς - υπό την επήρεια μέθης, ο 23χρονος ντόπιος και ο συνομήλικός του Σλοβένος αποφάσισαν να αρπάξουν μια φουσκωτή βάρκα που βρήκαν μπροστά τους, σε παραλία μπροστά από ξενοδοχείο της Χερσονήσου.

Λίγο αργότερα, αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο που αντιμετώπιζαν οι φίλοι τους, η παρέα των δύο νεαρών ενημέρωσε το Λιμενικό, το οποίο ξεκίνησε έρευνες εντοπισμού των 23χρονων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νεαροί, ενώ βρίσκονταν εν πλω, “ανέβασαν” στο Instagram “ιστορία” για την περιπέτειά τους, ομολογώντας ουσιαστικά την “αρπαγή” της βάρκας.

Στο μεταξύ, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης των θαλάσσιων μέσων αναψυχής δήλωσε την κλοπή του επίμαχου σκάφους στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου. Τελικά, τα σκάφη που κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό των νεαρών τούς βρήκαν νωρίς χθες το πρωί, στ’ ανοιχτά του αεροδρομίου, πάνω στη βάρκα, σε σχετικά... ήρεμη κατάσταση.

Οι νεαροί μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι του Ηρακλείου και κατόπιν διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Εντούτοις, όπως προειπώθηκε, αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη, λόγω της κλοπής της βάρκας. Εξάλλου, όπως όλα δείχνουν αναμένεται επιπρόσθετα να τους καταλογιστούν και τα έξοδα για την επιχείρηση διάσωσής τους, που εκτιμώνται σε χιλιάδες ευρώ, αφού με την αμέλειά τους προκάλεσαν μια μίνι “νυχτερινή εκστρατεία” ουκ ολίγων σκαφών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News