Άγιος Ιωάννης Χωστός: Οι κυκλικοί κόμβοι έφυγαν, η ταλαιπωρία παραμένει... - Ξεκινούν σύντομα εργασίες διαπλάτυνσης (vid)

Κρήτη
Άγιος Ιωάννης Χωστός: Οι κυκλικοί κόμβοι έφυγαν, η ταλαιπωρία παραμένει... - Ξεκινούν σύντομα εργασίες διαπλάτυνσης (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέες αλλαγές στον Αϊ Γιάννη τον Χωστό έχουν προκαλέσει αναστάτωση σε οδηγούς και κατοίκους της περιοχής - Ξηλώθηκαν οι κυκλικοί κόμβοι και τα “κολονάκια” στον Αϊ Γιάννη Χωστό

Επανέρχεται η ταλαιπωρία για τους οδηγούς που διέρχονται καθημερινά από την... πολύπαθη περιοχή του Αϊ Γιάννη του Χωστού, στο Ηράκλειο. Όπως ανέφερε προ ημερών ρεπορτάζ του neakriti.gr, ξηλώνονται άμεσα οι κυκλικοί κόμβοι, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί πριν από περίπου ένα χρόνο, προκαλώντας νέα “θύελλα” αντιδράσεων.

Θυμίζουμε ότι, μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV”, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης είχε αναφέρει ότι την προηγούμενη Παρασκευή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ των αρμοδίων, προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα ξηλωθούν - και - τα “κολονάκια” που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, χθες Κυριακή 28 Μαΐου, αφαιρέθηκαν από την επίμαχη περιοχή, εκτός από τους κόμβους, και τα “κολονάκια” που βρίσκονταν τοποθετημένα πάνω στη διαχωριστική γραμμή του δρόμου. Οι επίμαχες - σημαντικές - τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα στον Aϊ Γιάννη τον Χωστό έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στους κατοίκους της περιοχής, όσο και σε διερχόμενους οδηγούς, αρκετοί εκ των οποίων χαρακτηρίζουν ως ανεξήγητη τη συγκεκριμένη μεταβολή. 

«Αυτό που κερδίσαμε όλον αυτόν τον χρόνο είναι η ασφάλεια και η νομιμότητα στη συγκεκριμένη περιοχή και για όλους μας προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής κι έπεται η βελτίωση της καθημερινότητας. Επίσης, αυτό το οποίο κερδίσαμε με αυτήν την προσωρινή λύση είναι ότι έγινε αντιληπτό πως ο πρώτος κόμβος, δηλαδή ο κόμβος αμέσως μετά τη γέφυρα, δεν εξυπηρετεί, παρά δημιουργεί προβλήματα, γι’ αυτό και η οριστική μελέτη θα έχει ένα μεγάλο διπλής κυκλοφορίας κόμβο στη διασταύρωση Φοινικιάς με Μαλάδες», ανέφερε πριν από μερικά 24ωρα στο neakriti.gr και την “ΚΡΗΤΗ TV” ο αντιπεριφερειάρχης κ. Συριγωνάκης.

Εντούτοις, προκαλεί την απορία των πολιτών το χρονικό σημείο κατά το οποίο ξηλώνονται οι κόμβοι και τα “κολονάκια”, και λαμβάνει χώρα η επαναφορά στο «πρότερο καθεστώς» κυκλοφορίας στην περιοχή. Ο λόγος είναι, μεταξύ άλλων, ότι οι οδηγοί είχαν επιτέλους... εξοικειωθεί με τους κυκλικούς κόμβους. Πλέον, αναμένεται νέος κύκλος ταλαιπωρίας γι’ αυτούς...

Οι νέες αλλαγές έχουν προκαλέσει αναστάτωση, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που δηλώνουν ότι πρόκειται για προχειρότητες και πως μέχρι την οριστική λύση, που θα δοθεί μετά και τα έργα που προβλέπεται να γίνουν, θα μπορούσε να υπάρχει μια μέση πρόβλεψη, που να μη βάζει σε καθημερινή ταλαιπωρία τους κατοίκους.

Τοιχίο στη διασταύρωση - Ξεκινούν σύντομα εργασίες διαπλάτυνσης

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο κ. Συριγωνάκης ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr και την “ΚΡΗΤΗ TV” ότι «οι κυκλικοί κόμβοι που βρίσκονται εδώ και περίπου ένα χρόνο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη του Χωστού, στο Ηράκλειο, θα αποτελούν παρελθόν από την ερχόμενη Δευτέρα (σ.σ. σήμερα), μετά και την ολοκλήρωση της υφιστάμενης κυκλοφοριακής ρύθμισης».

Σύμφωνα με τον κ. Συριγωνάκη, πάντως, «άμεσα θα ξεκινήσουν εργασίες διαπλάτυνσης, με ένα τοιχίο εκεί στη διασταύρωση που είναι και το σχολείο, οπότε και θα δοθούν άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή».

Δυστυχώς, ο Αϊ Γιάννης ο Χωστός δεν είναι η μοναδική περιοχή στο Ηράκλειο η οποία εισέρχεται στη λογική του “ράβε-ξήλωνε”, που εν γένει επικρατεί στους δρόμους της πόλης του Ηρακλείου, με τους πολίτες να αγανακτούν για μια ακόμη φορά από τις απανωτές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στο οδικό δίκτυο, και οι οποίες προκαλούν μεγάλη ταλαιπωρία στους οδηγούς, αλλά και στους κατοίκους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News