Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Ζητούν λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης εργαζομένων του αεροδρομίου

Κρήτη
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Ζητούν λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης εργαζομένων του αεροδρομίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αποκορύφωμα, χωρίς καμία δόση ντροπής, είναι οι απανωτές κλήσεις που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, η αφαίρεση πινακίδων, ακόμα και η κλήση γερανού για να απομακρύνει αυτοκίνητα εργαζομένων που παρκάρουν παράνομα, χωρίς να έχουν άλλη επιλογή» αναφέρει η ένωση.

 «Να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση με την στάθμευση των εργαζομένων στο αεροδρόμιο» ζητά μέσα από ανακοίνωσή της, η ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων Ηρακλείου, τη στιγμή που πολλοί εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με κλήσεις της τροχαίας στα οχήματά τους έξω από το «Ν. Καζαντζάκης», καθώς παρκάρουν παράνομα μιας και δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στάθμευσης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Ηρακλείου έρχονται αντιμέτωποι με την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τη στάθμευση, με ευθύνη του Δήμου Ηρακλείου, της ΥΠΑ αλλά και των εταιρειών.

Βλέπουμε ότι 1,5 μήνα μετά την κατάκτηση που είχαν οι εργαζόμενοι με μπροστάρη το σωματείο τους, παραμένουν στο ίδιο έργο θεατές. Ενώ υπάρχει η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, η οποία αναφέρει ότι στο χώρο του πρώην Ικάριου Γηπέδου θα εξυπηρετούνται εκτός από τα τουριστικά λεωφορεία και οι εργαζόμενοι με την επίδειξη της κάρτας τους, τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Σα να μην έφτανε αυτό, η ΔΕΠΑΝΑΛ, η κατά τα άλλα δημοτική επιχείρηση ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης. Μάλλον αποφάσισαν να αναγκάσουν τους εργαζόμενους που δεν πρόλαβαν να πληρώνουν 7 ευρώ ημερησίως, λειτουργώντας ξεκάθαρα ως μία επιχείρηση που σκοπό έχει να αρπάξει όσο γίνεται περισσότερα από τους δημότες – πελάτες. Την ίδια ώρα που οι εταιρείες με τα ενοικιαζόμενα καλύπτουν μία τεράστια έκταση έξω ακριβώς από το χώρο του αεροδρομίου που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος των εργαζομένων και των επιβατών.

Αποκορύφωμα, χωρίς καμία δόση ντροπής, είναι οι απανωτές κλήσεις που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, η αφαίρεση πινακίδων, ακόμα και η κλήση γερανού για να απομακρύνει αυτοκίνητα εργαζομένων που παρκάρουν παράνομα, χωρίς να έχουν άλλη επιλογή.

Η παραπάνω ευθύνη βαραίνει και τη διοίκηση της ΥΠΑ, όπου καλείται να βάλει ένα φρένο σε αυτήν την κατάσταση, δεδομένου ότι δεν έχει αναλάβει καμία ευθύνη όλο το προηγούμενο διάστημα να λύσει το πρόβλημα, μια λύση του οποίου θα μπορούσε να είναι η αύξηση των δρομολογίων του αστικού ΚΤΕΛ. Όπως και τις εταιρείες του αεροδρομίου, που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να μειώσουν τα κέρδη τους αναλαμβάνοντας τη μεταφορά των εργαζομένων από και προς το αεροδρόμιο.

Θεωρούμε απαράδεκτο να υπάρχει μέσα στο αεροδρόμιο ειδικός χώρος δωρεάν στάθμευσης για τα διευθυντικά στελέχη των εταιριών και οι εργαζόμενοι με τους μισθούς ψίχουλα των 600 - 700€ να πληρώνουν πρόστιμα από τις κλήσεις της τροχαίας και το 1/5 των αποδοχών τους στις βενζίνες και τη στάθμευση.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν περίτρανα ότι μόνο με την οργανωμένη δράση που βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, το κράτος και τα αφεντικά, μπορούν οι εργαζόμενοι να κατακτήσουν καλύτερες συνθήκες δουλειάς, να δουλεύουν και να γνωρίζουν ότι θα γυρίσουν σώοι και ασφαλείς σπίτι τους. Αυτό μπορεί να γίνει πράξη μόνο μέσα από το σωματείο τους, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

  • Να εξασφαλιστεί η δωρεάν στάθμευση και επίδομα μεταφοράς με ευθύνη των εργοδοτών, με ειδική ρύθμιση στη σύμβαση εργασίας τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους και τη συσπείρωση τους στο σωματείο μας να διεκδικήσουν δυναμικά τα δίκαια αιτήματα τους!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News