Αυτή είναι η δικαστική απόφαση για τον θάνατο της 48χρονης από το απορριμματοφόρο - «Καμπάνα» σε δύο υπαλλήλους του Δήμου

Κρήτη
Αυτή είναι η δικαστική απόφαση για τον θάνατο της 48χρονης από το απορριμματοφόρο - «Καμπάνα» σε δύο υπαλλήλους του Δήμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμφότεροι δικάζονταν για την πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ενώ ο οδηγός του απορριμματοφόρου κατηγορείτο επιπρόσθετα για παράβαση υποχρέωσης γνωστοποίησης ατυχήματος στις Αρχές

Δικαίωση στη μνήμη της αδικοχαμένης Δημητρίας Σκουρογιαννάκη, σχεδόν επτά χρόνια μετά το φρικτό δυστύχημα το οποίο έμελλε να της στοιχίσει τη ζωή, συνιστά η σημερινή (26/5) απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Η αείμνηστη μητέρα 4 παιδιών κι εργαζόμενη στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου τραυματίστηκε βαρύτατα σε τροχαίο που έλαβε χώρα στις 20 Ιουνίου του 2016, κατά τη διάρκεια αποκομιδής σκουπιδιών από απορριμματοφόρο του Δήμου Ηρακλείου.

Η γυναίκα έδωσε τη δική της «μάχη» για αρκετές εβδομάδες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου, ωστόσο, τελικά είχε υποκύψει στα βαρύτατα τραύματά της.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθισαν σήμερα Παρασκευή ο οδηγός του επίμαχου απορριμματοφόρου, αλλά και ο προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται στο δήμο Ηρακλείου.

Αμφότεροι δικάζονταν για την πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ενώ ο οδηγός του απορριμματοφόρου κατηγορείτο επιπρόσθετα για παράβαση υποχρέωσης γνωστοποίησης ατυχήματος στις Αρχές. 

Οι ποινές

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους δύο κατηγορούμενους.

Ο οδηγός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για την ανθρωποκτονία και σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για την έτερη πράξη που του είχε αποδοθεί (συνολική ποινή φυλάκισης, κατά συγχώνευση, 4 έτη και 6 μήνες).

Ο συγκατηγορούμενός του καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για την ανθρωποκτονία.

Για αμφότερους τους καταδικασθέντες, αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Εντούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορικά με τον οδηγό του απορριμματοφόρου αποφασίστηκε η αφαίρεση της άδειας οδήγησής του για ένα χρόνο.

Δικαίωση για την οικογένεια

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τα παιδιά της αείμνηστης Δημητρίας, η οποία είχε φύγει τόσο άδικα από τη ζωή, σε ηλικία 48 ετών.

Η άτυχη μητέρα είχε μεγαλώσει μόνη της, με πολλές θυσίες τα τέσσερα παιδιά της, τα οποία μετά την χθεσινή εξέλιξη αισθάνονται δικαιωμένα.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του απορριμματοφόρου είχε κάνει οπισθοπορεία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα η άτυχη Δημητρία η οποία δεν είχε προλάβει να ανέβει πάνω στο όχημα.

Για αρκετές εβδομάδες, η 48χρονη υπέφερε από φρικτούς πόνους νοσηλευόμενη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, πριν τελικά «φύγει» από τη ζωή μετά από σηπτικό σοκ που υπέστη.

Μετά την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, η συνήγορος της οικογένειας της εκλιπούσας, κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη δήλωσε στο neakriti.gr, ότι «μετά παρέλευση αρκετών ετών από την τέλεση του αδικήματος σε βάρος της Δημητρίας Σκουρογιαννάκη, το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι φέρεται να παραβίασαν το ειδικό καθήκον επιμελείας εκ της ιδιότητάς τους. Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίηση μας γιατί πράγματι αναδείχθησαν οι πλημμέλειες τόσο της συγκεκριμένης υπηρεσίας, όσο και η εγκληματική συμπεριφορά του οδηγού».

Η κόρη της αείμνηστης Δημητρίας, ανέφερε σε ανάρτηση της στα social media, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, εμφανώς συγκινημένη τα εξής: «Σήμερα μανούλα μας σίγουρα κάπως έτσι θα ’σαι...θα χορεύεις.. θα χαίρεσαι... σήμερα δικαιώθηκε η ψυχή σου από την Ελληνική Δικαιοσύνη που πραγματικά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ήταν η μόνη μας ελπίδα για τη δικαίωση σου αυτή... Το δικαστήριο έκρινε πως είναι ΕΝΟΧΟΙ αυτοί που σου στέρησαν τη ζωή σου!

Μανούλα μας, δεν το βάλαμε κάτω ούτε μια στιγμή... δεν αφήσαμε τις αναβολές, τις διακοπές, τη ματαιοδοξία και την απελπισία να μας κάνουν λεπτό να λυγίσουμε... να πούμε πως κουραστήκαμε... ο στόχος ήταν ένας! Να δικαστούν!

Στο πρόσωπο σου μάνα βλέπουμε και τους συναδέλφους σου στην καθαριότητα και φωνάξαμε στις δικαστικές αίθουσες για να μη θρηνήσουν κι άλλοι τους δικούς τους ανθρώπους... στο πρόσωπο σου, υπερασπιστήκαμε με όση δύναμη έχουμε, τους ανθρώπους που πάντα μας έλεγες πως πάνε για το μεροκάματο με ψηλά το κεφάλι.......

Στο πλευρό μας πάντα η κ Αλεξάνδρα Σπανάκη και οι δικηγόροι στο γραφείο της , να έχουν γίνει πλέον κομμάτι της δικής μας οικογένειας μανούλα μας... Πόση αγάπη και πόση εκτίμηση, να ξέρες μαμά, τους έχουμε... Χίλια ευχαριστούμε...

Μανούλα μας, σήμερα 26 Μαΐου, 3 ακριβώς μήνες πριν τα 7α συναπαντήματά σου η αλήθεια έλαμψε! Άργησε, μα δικαιώθηκες μάνα! Αυτό για μας είναι η κάθαρση! Σ’ αγαπάμε πολύ και μας λείπεις ακόμη πιο πολύ!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News