Μεσαρά: Μαζί με τα κολοκύθια… καλλιεργούσαν και κάνναβη - Απολογούνται σήμερα για τα 57 κιλά χασίς και 780 δενδρύλλια!

Κρήτη
Μεσαρά: Μαζί με τα κολοκύθια… καλλιεργούσαν και κάνναβη - Απολογούνται σήμερα για τα 57 κιλά χασίς και 780 δενδρύλλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δύο Κρητικοί αδερφοί ηλικίας 46 και 52 ετών και ένας 33χρονος από το Πακιστάν

Εντός της σημερινής ημέρας αναμένεται να απολογηθούν οι τρεις άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση καλλιέργειας και διακίνησης χασίς, η οποία αποκαλύφθηκε μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. Στα έκνομα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνονται πάνω από 750 δενδρύλλια κάνναβης που έφταναν - ή και ξεπερνούσαν - σε ύψος τα δύο μέτρα, καθώς και συνολική ποσότητα χασίς άνω των 57 κιλών!

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δύο Κρητικοί αδερφοί ηλικίας 46 και 52 ετών και ένας 33χρονος από το Πακιστάν. Ο 52χρονος και ο 33χρονος εργάτης γης συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη. Ο 46χρονος συγκατηγορούμενός τους διέφευγε της σύλληψής του μέχρι αργά το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, οπότε και παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού. Μετά από “έφοδο” που πραγματοποίησαν στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού μαζί με συναδέλφους τους από την ΟΠΚΕ Ηρακλείου και το ΤΑΕ Μεσαράς, εντόπισαν σε θερμοκήπια, αλλά και στα σπίτια των δύο αδερφών - συνολικά - πάνω από 750 δενδρύλλια κάνναβης.

Συγκεκριμένα, στο θερμοκήπιο του 46χρονου, εκτός από… κολοκύθια, καλλιεργούνταν 407 δενδρύλλια κάνναβης που βρίσκονταν σε πλήρη ανάπτυξη και έφταναν σε ύψος έως τα 2,20 μέτρα. Στο εν λόγω θερμοκήπιο έγινε “τσακωτός” ο 33χρονος, ο οποίος επιχείρησε να διαφύγει.

Λίγο αργότερα, η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τον 52χρονο, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν - μεταξύ άλλων - συσκευασίες με κλώνους κάνναβης, αλλά και το χρηματικό ποσό των 27.800 ευρώ!

Ακολούθησε “έφοδος” της ΕΛ.ΑΣ. στο θερμοκήπιο του 52χρονου σε πολύ κοντινή απόσταση από την οικία του, όπου βρέθηκαν ανάμεσα σε καλλιέργεια φασολιών… συνολικά 373 χασισόδεντρα σε πλήρη ανάπτυξη και με ύψος έως τα δύο μέτρα. Εντόπισαν ακόμη στον ίδιο χώρο ένα αποξηραντήριο κάνναβης, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και μεγάλες ποσότητες χασίς, οι οποίες μαζί με την κάνναβη που εντοπίστηκε σε χώρους ιδιοκτησίας του 46χρονου ξεπερνούν, σύμφωνα με τις Αρχές, τα 57 κιλά!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News