Ηράκλειο

Με υπερπολυτελή βίλα και πισίνα οι χασισοκαλλιεργητές του θερμοκηπίου της Μεσαράς - Θα έβγαζαν 1,5 εκατ. ευρώ (vid)

Βιομηχανία παραγωγής χασίς κρυμμένη μέσα σε θερμοκήπια στη Γαλιά έφερε στο προσκήνιο γιγαντιαία επιχείρηση του αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, μετά από μήνες παρακολούθησης των αποκαλούμενων βαρόνων της Μεσαράς που διατηρούσαν βίλα vip με θέα στο λιβυκό - Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, 24 Μαΐου, παραδόθηκε στις αρχές ο καταζητούμενος Μεσαρίτης

  • Εντόπισαν μία ολόκληρη βιομηχανία χασίς
  • Είχαν κρύψει τις μεγάλες ποσότητες χασίς σε θερμοκήπια
  • Διατηρούσαν βίλα VIP οι «βαρόνοι» της Μεσαράς
  • Καλλιεργούσαν το χειμώνα και "φόρτωναν" την αγορά την άνοιξη
  • 57 κιλά χασίς και πάνω από 700 δενδρύλλια στα χέρια της αστυνομίας

Τα δυο αδέλφια και ένας Πακιστανός καλλιεργούσαν χασίς το καταχείμωνο και το πουλούσαν μετά τον Ιανουάριο για να πετυχαίνουν τη μέγιστη δυνατή τιμή όταν οι υπόλοιπες εγχώριες παρτίδες είχαν εξαντληθεί. Αυτό εκτιμούν οι αστυνομικοί που δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν έσπασαν τα λουκέτα και μπήκαν στα θερμοκήπια για να κατασχέσουν 57 κιλά χασίς και πάνω από 700 δενδρύλλια.

Μέσα σε θερμοκήπια κλειδωμένα με λουκέτα και αλυσίδες ετοίμαζαν τη σοδειά «μαμούθ» που έριχναν σταδιακά στην αγορά, οι αποκαλούμενοι βαρόνοι της Μεσαράς που έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Φαιστού, μετά από μήνες επίμονης παρακολούθησης.

Πρόκειται για ένα 52χρονο που συνελήφθη μαζί με τον Πακιστανό φύλακα των θερμοκηπίων και το 46χρονο αδελφό του ο οποίος και αυτός παραδόθηκε στις αρχές και πιο συγκεκριμένα στο αστυνομικό τμήμα Φαιστό το βράδυ της Πέμπτης, 24 Μαΐου.

Οι δράστες περίμεναν συνολικά κέρδη που θα άγγιζαν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ και δεν ήταν όμως φαίνεται τα μόνα χρήματα που έχουν αποκομίσει, καθώς ο ένας από τα δύο αδέλφια, που θεωρείται και ο εγκέφαλος του κυκλώματος, αν και δηλώνει ότι καλλιεργεί φασόλες και κολοκυθάκια, διατηρεί βίλα VIP με θέα το λιβυκό. 

Η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί χαρακτηρίζεται ασύλληπτη τόσο μέσα στα θερμοκήπια όσο και στην υπερπολυτελή βίλα με πισίνα.

Η βιομηχανία παραγωγής χασίς που άνθιζε κρυμμένη μέσα στα θερμοκήπια, αποκαλύφθηκε στη διάρκεια γιγαντιαίας επιχείρησης του αστυνομικού Τμήματος Φαιστού που κράτησε πάνω από 24 ώρες και ξεκίνησε όταν έγινε αντιληπτή έντονη κινητικότητα με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι επίκειται η φυγάδευση των μεγάλων ποσοτήτων χασίς που είχαν ήδη αποξηρανθεί. 

Τα δυο αδέλφια και ένας Πακιστανός καλλιεργούσαν χασίς το καταχείμωνο και το πουλούσαν μετά τον Ιανουάριο για να πετυχαίνουν τη μέγιστη δυνατή τιμή όταν οι υπόλοιπες εγχώριες παρτίδες είχαν εξαντληθεί.

Αυτό εκτιμούν οι αστυνομικοί που δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν έσπασαν τα λουκέτα και μπήκαν στα θερμοκήπια για να κατασχέσουν 57 κιλά χασίς και πάνω από 700 δενδρύλλια.

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν δώσει μάχη για να ακινητοποιήσουν τον Πακιστανό που επιχείρησε να διαφύγει έχοντας στην τσέπη του τα κλειδιά για το λουκέτο γι’ αυτό και παρότι αρχικά αρνήθηκε ότι ήταν στο θερμοκήπιο ομολόγησε ότι ο 46χρονος που καταζητείται τον προσέλαβε αρχικά για να ποτίζει τις κολοκυθιές και αφού φύτεψε τα δενδρύλλια τα φρόντιζε και αυτά όπως… τα κολοκυθάκια.           

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ήδη ενώπιον του Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε δίωξη για καλλιέργεια ναρκωτικών από κοινού υπό τη μορφή της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης λόγω του μεγάλου προσδοκώμενου οφέλους, εκτός από όπλα οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει και πάνω από 27 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά.

Την Παρασκευή, 26 Μαΐου θα οδηγηθούν τα δύο αδέλφια, μαζί με τον Πακιστανό «φύλακα» των φυτειών στην ανακρίτρια.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια