“Αντισυμβατική τέχνη: Ωδή στα ελαττώματα”: Εγκαίνια για την εικαστική έκθεση της Άσπας Σβώλου

Πολιτισμός
“Αντισυμβατική τέχνη: Ωδή στα ελαττώματα”: Εγκαίνια για την εικαστική έκθεση της Άσπας Σβώλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση
Σάββατο,27 Μαΐ 2023, 20:00
«Υπόγα» (Πρώην Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου), Έβανς 83-85, Ηράκλειο
Η έκθεση πραγματοποιείται στον χώρο «Υπόγα» (Πρώην Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου) στην Έβανς 83-85 στο Ηράκλειο

Την εικαστική της έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στο Ηράκλειο, με τίτλο “Unconventional Art: A Tribute to Flaws”, εγκαινιάζει το Σάββατο 27 Μαΐου στις 20:00 η Άσπα Σβώλου.

Η έκθεση, η οποία πραγματοποιείται στον χώρο «Υπόγα» (Πρώην Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου) στην Έβανς 83-85 στο Ηράκλειο, θα διαρκέσει ως τις 3 Ιουνίου.

Στοιβαγμένοι χειμώνες

με πετρωμένα αρώματα

είναι ο κόσμος

και ένα ξεμύτισμα ήλιου.

Οφείλω εν τούτοις,

να αναρριχηθώ στα άνθη.

γητευτής μελισσών

ακόμα και με νωπό λιβάνι

να τρυγώ.

Αθηνά Τζιοβάρα

Η έκθεση “Αντισυμβατική τέχνη: Ωδή στα ελαττώματα” της Άσπας Σβώλου ενθαρρύνει τον θεατή να εναγκαλιάσει τις ιδιαιτερότητές του και να τις αντιμετωπίσει ως μία ευκαιρία για ανάπτυξη και δημιουργία.

Το συνειδητό και το ασυνείδητο καθοδηγούν έντονα την καλλιτέχνη στο να δημιουργήσει τα έργα της με αποτέλεσμα να αποδίδει με μοναδικό τρόπο τα συναισθήματα και τις αντιθέσεις που υπάρχουν στην ανθρώπινη ψυχή, αναδεικνύοντας την ομορφιά της προσωπικής ασυμμετρίας, καθώς και την ανάγκη για αυθεντικότητα.

Η αντισυμβατική τέχνη αποκλίνει από το κατεστημένο και μέσω της διαφορετικότητάς της, εξιτάρει το θεατή και τον προκαλεί να εμβαθύνει στην αναζήτηση νέων προσεγγίσεων ή ακόμα και στην αποτύπωση ιδεών που αναθεωρούν πάγιες αντιλήψεις. Ένας εσωτερικός διάλογος, αναπόφευκτα κυριεύει το θεατή και τον ταξιδεύει να εξερευνήσει νέες ερμηνείες μέσα από αυτοαναφορές.

Εσύ; Θα τις ανακαλύψεις;

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News