1o Δημοτικό Νέας Αλικαρνασσού: Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα Erasmus+

Κρήτη
1o Δημοτικό Νέας Αλικαρνασσού: Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα Erasmus+

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να ενημερωθεί για τα καινοτόμα σχέδια μαθήματος στα οποία ενεπλάκη το σύνολο των μαθητών του 1ου Δημοτικού Ν. Αλικαρνασσού τους προηγούμενους μήνες

Τα αποτελέσματα του προγράμματος Erasmus+ που υλοποιήθηκε από εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού την τελευταία διετία, παρουσιάστηκαν την Παρασκευή 5 Μαΐου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σχολικό οίκημα.

Αναλυτικότερα, όπως σημειώνεται από το ίδιο το σχολείο, «την Παρασκευή 5 Μαΐου έλαβε χώρα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού μία δράση διάχυσης των αποτελεσμάτων από τη συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Talent Maker Education, που υλοποιήθηκε από εκπαιδευτικούς της σχολικής μας μονάδας την τελευταία διετία. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να ενημερωθεί για τα καινοτόμα σχέδια μαθήματος, στα οποία ενεπλάκη το σύνολο των μαθητών μας τους προηγούμενους μήνες. Φορείς της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί αλλά και απλός κόσμος από την ευρύτερη περιοχή της Αλικαρνασσού και του Ηρακλείου ενημερώθηκαν για τις νέες ιδέες, μέσα από τις οποίες ο κάθε μαθητής θα ανακαλύψει κρυφά ταλέντα που μπορεί να διαθέτει, μέσα από έναν ευχάριστο και άκρως δημιουργικό τρόπο. Περιηγήθηκαν στις παιδικές δημιουργίες, ενημερώθηκαν για τους θεωρητικούς στόχους αλλά και τον τρόπο που μπορούν αυτά τα προγράμματα να υλοποιηθούν και σε άλλα σχολεία από άλλους μαθητές, προάγοντας την εκπαίδευση και προσθέτοντας έναν διαφορετικό και πιο ευχάριστο τόνο στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία. Στόχος του προγράμματος είναι να εξαπλωθούν οι νέες αυτές πρακτικές σε όσο το δυνατόν περισσότερες εκπαιδευτικές κοινότητες της περιφέρειάς μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News