Η μαρτυρική Βιάννος υποδέχεται τον Σπαρταθλητή Στέργιο Αράπογλου

Κρήτη
Η μαρτυρική Βιάννος υποδέχεται τον Σπαρταθλητή Στέργιο Αράπογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Στέργιος Αράπογλου θα σταματήσει στην Έμπαρο, την Κάτω Βιάννο, την Άνω Βιάννο, το Βαχό και θα τερματίσει στον Αμιρά, στο Πανδημοτικό Ηρώο, στη θέση Σελί, όπου περίπου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση υποδοχής του

Σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη 22-23 Μαΐου θα διέλθει τα Μαρτυρικά Χωριά του Δήμου Βιάννου ο Σπαρταθλητής και γιατρός του ΕΣΥ Στέργιος Αράπογλου, ο οποίος ενώνει με τα βήματά του όλα τα μαρτυρικά χωριά και τις πόλεις της Ελλάδας, σε ένα σπάνιο διάβημα υπέρ της διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών. Πιο συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα 22.5.2023, ο Στέργιος Αράπογλου θα σταματήσει στην Έμπαρο (γύρω στη 1.00μμ), την Κάτω Βιάννο, την Άνω Βιάννο, το Βαχό και θα τερματίσει στον Αμιρά, στο Πανδημοτικό Ηρώο, στη θέση Σελί, όπου περίπου στις 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση υποδοχής του.

Την Τρίτη ο Στέργιος Αράπογλου 23.5.2023 θα διέλθει το Κεφαλοβρύσι, τον Κρεββατά, τον Άγιο Βασίλειο, τον Πεύκο, την Κάτω Σύμη, το Καλάμι και τον Συκολόγο, για να συνεχίσει στα Μαρτυρικά χωριά της Δυτικής Ιεράπετρας.

Ο Στέργιος Αράπογλου έφτασε στην Κρήτη στις 13 Μαΐου, έχοντας επιτυχώς ολοκληρώσει το πρώτο σκέλος του μνημειώδους εγχειρήματός του, που ξεκίνησε στις 3 Απριλίου. Μετά από 2.352 χιλιόμετρα που διένυσε στην ηπειρωτική Ελλάδα, από τα ακριτικά Μαράσια του Έβρου έως το Γύθειο, διερχόμενος από 23 μαρτυρικές πόλεις και χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδος, που υπέστησαν Ολοκαυτώματα κατά την περίοδο 1941 – 1944 από τις δυνάμεις τριπλής κατοχής του Άξονα, δηλαδή της ναζιστικής Γερμανίας, της φασιστικής Ιταλίας και της μοναρχοφασιστικής Βουλγαρίας, ο Στέργιος Αράπογλου θα διανύσει στη Μεγαλόνησο 700 χιλιόμετρα!

Σκοπός του εγχειρήματος, είναι η στήριξη του αγώνα διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και η υποστήριξη της πρότασης προς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να διδάσκονται οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από τα σχολικά βιβλία, καθώς και τα λοιπά διδακτικά μέσα, έντυπα και ψηφιακά, την ιστορία και τις επιπτώσεις των Ολοκαυτωμάτων, σφαγών αμάχων, του λιμού της Κατοχής και όλων των ναζιστικών και φασιστικών θηριωδιών, διέπραξαν οι κατακτητές στην Πατρίδα μας κατά τη χρονική περίοδο 1940 – 1945.

Ο Στέργιος Αράπογλου είναι γενικός χειρουργός και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπηρετεί στην Ε΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο». Είναι υπερμαραθωνοδρόμος και Σπαρταθλητής. Το δρομικό αυτό εγχείρημα, το οποίο υλοποιείται αποκλειστικά με έξοδα δικά του, που όπως ήδη ελέχθη, ξεκίνησε από τα Μαράσια του νομού Έβρου, το πλέον ακριτικό σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδος, και θα ολοκληρωθεί στην Κάτω Ζάκρο του νομού Λασιθίου, ένα από τα πλέον ακριτικά σημεία της νησιωτικής Ελλάδος.

Το σπουδαίο αυτό εγχείρημα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Μαρτυρικούς Δήμους και Χωριά της χώρας, με τις Ενώσεις Θυμάτων και τους μαζικούς φορείς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Στέργιου Αράπογλου τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:

9η ημέρα (22.05.23): Σύλλαμος (Ηρακλείου) – Άνω Αρχάνες – Καταλαγάρι – Πεζά – Καλλονή – Άγιος Βασίλειος – Αρκαλοχώρι – Ρουσσοχώρια – Παναγία – Έμπαρος -– Θωμαδιανό – Μάρθα – Κάτω Βιάννος – Άνω Βιάννος – Βαχός – ΑμιράςΑμιράς (Ηρακλείου) 59 km (546)

10η ημέρα (23.05.23): Αμιράς (Ηρακλείου) – Κεφαλοβρύσι – Κρεββατάς – Άγιος Βασίλειος – Πεύκος–Κάτω Σύμη–Καλάμι–Συκολόγος-Ρίζα–Γδόχια-Μουρνιές–Μύθοι – Μύρτος – Κοπάνες – Αμμουδάρες – Στόμιο – Γρα Λυγιά – Ποταμοί –

Ιεράπετρα (Λασιθίου) 59 km (605)

11η ημέρα (24.05.23): Ιεράπετρα (Λασιθίου) – Κουτσουνάρι – Φέρμα – Αγία Φωτιά – Γαλήνη – Αχλιά – Μαύρος Κόλυμπος – Κουτσουράς – Μακρυ Γυαλός – Ανάληψη – Πιλαλήματα – Λαγκάδα – Καλό Νερό – Μόνη Κάψα – Γούδουρας – Ζήρος –

Χαμαίτουλο (Λασιθίου) 58 km (663)

12η ημέρα (25.05.23): Χαμαίτουλο (Λασιθίου) – Ξερόκαμπος – Ζάκρος – Φαράγγι των Νεκρών – Κάτω Ζάκρος (Λασιθίου) 31 km (694)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News