Σεισμός στη Μεσαρά: Τα δευτερόλεπτα του εγκέλαδου που σκόρπισαν τον πανικό (vid)

Ηράκλειο
Σεισμός στη Μεσαρά: Τα δευτερόλεπτα του εγκέλαδου που σκόρπισαν τον πανικό (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ένταση του φαινομένου ήταν μεγάλη, το ίδιο και ο θόρυβος όπως μαρτυρούν που πραγματικά σόκαρε όσους πιάστηκαν κατά τη βραδυνή τους ξεκούραση ή και σε χώρους εκτός σπιτιού - Η ένταση του φαινομένου ήταν τέτοια, που η δόνηση έγινε αισθητή σχεδόν σε όλη την Κρήτη και όχι μόνο

Ήταν μερικά δευτερόλεπτα που όμως σκόρπισαν πανικό. Δύο λεπτά πριν τις δέκα το βράδυ, η Μεσαρά σείστηκε από τα ρίχτερ, με τους κατοίκους να τρέχουν έντρομοι να προστατευθούν.

Η ένταση του φαινομένου ήταν μεγάλη, το ίδιο και ο θόρυβος όπως μαρτυρούν που πραγματικά σόκαρε όσους πιάστηκαν κατά τη βραδυνή τους ξεκούραση ή και σε χώρους εκτός σπιτιού. Η ένταση του φαινομένου ήταν τέτοια, που η δόνηση έγινε αισθητή σχεδόν σε όλη την Κρήτη και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης

Αυτοψία Λέκκα μετά τα 5,1 Ρίχτερ - Τι είπε στους τοπικούς φορείς ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ

Τα βίντεο άλλωστε από σούπερ μάρκετ της Μεσαράς ή και κατοικίες το επιβεβαιώνει. Ράφια και έπιπλα στο χορό των 5,1 Ρίχτερ που ξύπνησαν φόβους στους κατοίκους της περιοχής και ένας απίστευτος θόρυβος τον οποίο είπαν ότι δεν θα ξεχάσουν. Μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε έναν ακόμη σεισμό που στο ρήγμα της Πόμπιας το 1965 με ένταση 6,1 Ρίχτερ.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 21 .58 με ένταση 5,1 Ρίχτερ. Εστιακό βάθος στα 7,7 χλμ και επίκεντρο 7 χλμ Ν-ΝΔ Μοιρών.

Ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων σε περιοχές όπως το Τυμπάκι, οι Μοίρες, η Πόμπια, τα Πιτσίδια, τα Μάταλα ή ο Σίβας παρέμειναν εκτός σπιτιών όλη τη νύχτα μένοντας σε αυτοκίνητα κοντά σε χωράφια και ανοιχτούς χώρους, αφού τα ρίχτερ συνεχίστηκαν με μια συχνότητα που τάραξε την κοινωνία.

Μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι ή άνθρωποι μόνοι στα σπίτια τους, είπαν ότι ο φόβος τους ήταν ότι θα πέσει το ταβάνι να τους πλακώσει και δεν θα προλάβουν να απομακρυνθούν. Ευτυχώς όμως μετά από αυτά τα μαρτυρικά δευτερόλεπτα, όλοι κατάφεραν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τα ρίχτερ απλά να προκαλέσουν μεμονωμένες καταστροφές σε κτίσματα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και με τους κατοίκους σε αναστάτωση σημειώθηκαν συνολικά περισσότεροι από 52 μετασεισμοί εκ των οποίων 11 ήταν πάνω από 3 και μέχρι 4,3.

Ρωγμές σε σπίτια στο Τυμπάκι, τα Πιτσίδια και το Σίβα και κάποια τοιχία συνθέτουν το πλαίσιο των συνπειών των ρίχτερ , με την κοινωνία ωστόσο αρκετές ώρες μετά τα 5.1 Ρίχτερ και έχοντας περάσει μια δύσκολη νύχτα , να προσπαθούν ακόμη να ηρεμήσουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News