Απανωτές συλλήψεις σε Ηράκλειο και Μεσαρά για ναρκωτικά - Απολογούνται αύριο οι τέσσερις συλληφθέντες

Ηράκλειο
Απανωτές συλλήψεις σε Ηράκλειο και Μεσαρά για ναρκωτικά - Απολογούνται αύριο οι τέσσερις συλληφθέντες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο, Σάββατο 20 Μαΐου θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή οι τέσσερις συλληφθέντες προκειμένου να απολογηθούν

Απανωτές συλλήψεις για ναρκωτικά πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες στο νομό Ηρακλείου. Το βράδυ της Πέμπτης (18/5), συνελήφθησαν τρία άτομα που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση κοκαίνης, ενώ μερικές ώρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η σύλληψη ενός 53χρονου, στη Μεσαρά, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ποσότητα χασίς, αλλά και δύο χασισόδεντρα που καλλιεργούνταν σε γλάστρες.

Την Παρασκευή (19/5), αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου προχώρησαν σε συντονισμένη επιχείρηση η οποία οδήγησε στη σύλληψη ενός 43χρονου, της συνομήλικης συντρόφου του, κι ενός 40χρονου αλλοδαπού. Η επιχείρηση έλαβε χώρα μετά από πληροφορίες της Δίωξης Ναρκωτικών ότι ο 43χρονος διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν τον ημεδαπό που επέβαινε σε ΙΧΕ αυτοκίνητο να προμηθεύει τον 40χρονο με ποσότητα κοκαίνης έναντι χρηματικού ποσού. Οι Αρχές εντόπισαν ένα φιξάκι με μικροποσότητα κοκαίνης η οποία κατασχέθηκε, ενώ αμφότεροι οι άνδρες συνελήφθησαν.

Ακολούθησε έλεγχος στον 43χρονο, αλλά και το σπίτι όπου διαμένει με την σύντροφό του. Εκεί, βρέθηκαν -και κατασχέθηκαν- 25 φιξάκια που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 19 γραμμαρίων, δύο ζυγαριές ακριβείας, το ποσό των 1350 ευρώ που φέρεται να προήλθε από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αλλά και δύο κινητά τηλέφωνα. Επίσης, κατασχέθηκε το όχιημα που οδηγούσε ο 43χρονος ως «μέσο μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών». Οι τρεις συλληφθέντες  αναμένεται να οδηγηθούν άυριο Σάββατο στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Και οι τρεις εμφανίστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις, ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν το πρωί.

Μία ημέρα νωρίτερα, αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσσαράς έκαναν στοχευμένη έρευνα στο σπίτι ενός 53χρονου ημεδαπού σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας. Οι αστυνομικοί δεν δυσκολεύτηκαν να βρουν περίπου 147 γραμμάρια κάνναβης, αλλά και δύο δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούνταν σε γλάστρες και βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης.

Ο 53χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Ηρακλείου. Ο τελευταίος άσκησε σε βάρος του 53χρονου ποινική δίωξη και κατόπιν παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια Ηρακλείου για να απολογηθεί. Και ο εν λόγω κατηγορούμενος ζήτησε κι έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί -και αυτός- αύριο το μεσημέρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News