Σεισμός στη Μεσαρά: Εικόνες και βίντεο από τις ζημιές που άφησαν πίσω τους τα 5,1 Ρίχτερ

Κρήτη
Σεισμός στη Μεσαρά: Εικόνες και βίντεο από τις ζημιές που άφησαν πίσω τους τα 5,1 Ρίχτερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι ιδιαίτερα έντονη καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 52 μετασεισμοί εκ των οποίων οι 11 είχαν μέγεθος πάνω από 3 Ρίχτερ

Αλλεπάλληλες είναι οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Μεσαράς μετά τα 5,1 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την περιοχή το βράδυ της Πέμπτης 18 Μαΐου. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 52 μετασεισμοί από τους οποίους οι 11 είναι πάνω από 3 Ρίχτερ με το κυριότερο να φτάνει μέχρι και τα 4,3 Ρίχτερ.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής με τη γη να σείεται κάτω από τα πόδια τους, ενώ κάποιοι από αυτούς πέρασαν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους φοβούμενοι για τυχόν μετασεισμούς μεγαλύτερης έντασης.

Το neakriti.gr βρέθηκε στην περιοχή καταγράφοντας τις ζημιές που άφησαν πίσω τους τα 5,1 Ρίχτερ, οι οποίες όπως αποτυπώνονται δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρές.

Η σεισμική δόνηση, που έγινε αισθητή και στο Ηράκλειο, σημειώθηκε δύο λεπτά πριν τις 10 το βράδυ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Μοιρών (και 47 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου) με εστιακό βάθος μόλις 8,9 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τη λύση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε μόλις ένα 24ωρο μετά από τα 4,2 ρίχτερ που χτύπησαν και πάλι τη Μεσαρά. Ο σεισμός είχε επίσης γίνει αισθητός σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, ενώ το επίκεντρό του είχε εντοπιστεί νότια του νομού Ηρακλείου και συγκεκριμένα 7 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά από τις Μοίρες Ηρακλείου, με εστιακό βάθος 8,9 χλμ.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος του Δήμου Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης μιλώντας στον 98.4 ανέφερε πως οι κάτοικοι φοβήθηκαν και ήρθαν στο μυαλό τους εικόνες από το Αρκαλοχώρι, ενώ όπως τόνισε δεν υπάρχουν καταγραφές για μεγάλες ζημιές. Παράλληλα για προληπτικούς λόγους ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ανακοίνωσε πως θα παραμείνουν σήμερα κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να ελεγχθούν για τυχόν ζημιές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News