Ευθύμιος Λέκκας: Στην Κρήτη εσπευσμένα μετά τον δυνατό σεισμό στη Μεσαρά - Τι πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι

Κρήτη
Ευθύμιος Λέκκας: Στην Κρήτη εσπευσμένα μετά τον δυνατό σεισμό στη Μεσαρά - Τι πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσπευσμένα στην Κρήτη ο Ευθύμιος Λέκκας, σύμφωνα με πληροφορίες - Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Φαιστού λίγο πριν τις 12:00 π.μ.

Tην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα την περιοχή της Μεσαράς, θα επισκεφτεί το πρωί της Παρασκευής, 19 Μαΐου, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το φαινόμενο παρακολουθείτε από πολύ κοντά καθώς είναι μία περιοχή, που δεν έχει ξαναδώσει τέτοιου μεγέθους σεισμό και το γεγονός ότι είχαμε και χθες σεισμό, είναι ένα θέμα που ελέγχεται με πολύ προσοχή.

Ειδικότερα, ο κ. Λέκκας νωρίτερα που μίλησε στο neakriti.gr, είπε ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, ωστόσο όπως διευκρίνισε «παρακολουθούμε με προσοχή το φαινόμενο». Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της περιοχής είναι πολύ ανήσυχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται στους δρόμους, καθώς φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Λίγα λεπτά μάλιστα πριν τις 12:00 π.μ. ο Δήμος Φαιστού εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρει τα εξής: 

«Μετά από επικοινωνία με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής κι Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα, ενημερωθήκαμε για τα εξής:

  • Ο σεισμός έγινε Νοτιοδυτικά της πόλης των Μοιρών, ήταν 5.1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ κι εκδηλώθηκε σε εστιακό βάθος 7 χιλιομέτρων.
  • Λόγω της έντονης και συνεχούς σεισμικής δραστηριότητας που επικρατεί, παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι που πιθανά έχουν υποστεί ζημιές στα σπίτια τους να ενημερώσουν άμεσα την Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού στο τηλέφωνο 6932302043.
  • Τουλάχιστον για την σημερινή νύχτα επίσης κι έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από τις αρμόδιες Αρχές, οι κάτοικοι που έχουν διαπιστώσει καταστροφές στα σπίτια τους παρακαλούνται να απομακρυνθούν από αυτά.

Τονίζεται ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, παραμένουν σε καθεστώς πλήρους επιφυλακής. Ο Δήμος Φαιστού και η Πολιτική Προστασία βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία κι επαφή με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και παρακολουθούν από κοινού το φαινόμενο και την εξέλιξη του. Στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο θα ακολουθήσουν πρόσθετες οδηγίες».

Ζημιές σε σπίτι στο Τυμπάκι

Ζημιές προκλήθηκαν σε σπίτια στο Τυμπάκι, χαρακτηριστική μάλιστα είναι η φωτογραφία που εξασφάλισε το neakriti.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News