Τσίπρας από το Ηράκλειο: Η Κρήτη την Κυριακή διώχνει έναν Μητσοτάκη από το Μαξίμου

Κρήτη
Τσίπρας από το Ηράκλειο: Η Κρήτη την Κυριακή διώχνει έναν Μητσοτάκη από το Μαξίμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια κατάμεστη από κόσμο πλατεία Ελευθερίας, ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Κρήτης να στηρίξουν την αριστερή προοδευτική παράταξη

Μετά τη χθεσινή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ στη συμπρωτεύουσα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε το βράδυ της Τετάρτης, 17 Μαΐου, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σε μια κατάμεστη από κόσμο πλατεία Ελευθερίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μίλησε το βράδυ της Τετάρτης, 17 Μαΐου, για την αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο Κρήτης έστειλε μήνυμα ελπίδας πώς πλησιάζει η μέρα που θα φύγει μια κυβέρνηση που ούτε νοιάζεται ούτε ενδιαφέρεται για το συλλογικό καλό της ελληνικής κοινωνίας. Ιδιαίτερη ήταν και η αναφορά του κ. Τσίπρα στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης όπου έκανε σαφές πως η επόμενη κυβέρνηση που θα είναι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρώσει έργα, όπως: τον ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

«Ήλθε η ώρα της αλλαγής», με την φράση αυτή ξεκίνησε την ομιλία του στο Ηράκλειο λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ και πιο συγκεκριμένη στην πολυπληθή πλατεία Ελευθερίας ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «η Κρήτη υπογράφει το συμβόλαιο της αλλαγής. Αυτή την Κυριακή μετά από 30 χρόνια η Κρήτη ξαναδιώχνει έναν Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Από όλη την Ελλάδα μια φράση ακούω: Ως εδώ! Ως εδώ με την αλαζονεία, με την αισχροκέρδεια, την αδιαφορία, την οικογενειοκρατία». Θυμίζοντας τους στίχους από το τραγούδι του Γαργανουράκη είπε «αυτά τα λόγια τα χαμένα ήλθε η ώρα να χρεώσουμε στο Μέγαρο Μαξίμου».

Συνέχισε: «Η αλλαγή είναι απαίτηση, η δικαιοσύνη είναι ανάγκη, η Ελλάδα θα γυρίζει σελίδα. Η συγκέντρωσή σας και οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα είναι η καλύτερη δημοσκόπηση. Η καλύτερη απόδειξη όμως είναι ο φόβος και ο πανικός του κ. Μητσοτάκη. Μόλις ήλθε αντιμέτωπος με μία κάπως ζόρικη ερώτηση στο ντιμπέιτ -που δεν ήλθε με εμένα προσπαθώντας να κρυφτεί πίσω από όλους τους αρχηγούς-, ομολόγησε μόνος του το σκάνδαλο των υποκλοπών. Μόλις είπε ο κ. Ανδρουλάκης ότι θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι των υποκλοπών και εγώ ότι θα κάνουμε προανακριτική για το σκάνδαλο των υποκλοπών, δήλωσε χθες, έκλαιγε, ότι θέλουμε να τον βάλουμε φυλακή. Τι φοβάται, γιατί συμπεριφέρεται σαν ένοχος; Έκανε όμως και κάτι πολύ χειρότερο που δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Δεν δίστασε να πει ότι η αντίδραση, ο θυμός, των ανθρώπων που έχασαν τα παιδιά τους είναι εργαλειοποίηση». Διάβασε επ' ακριβώς την δήλωση του κ. Μητσοτάκη και πρόσθεσε: «την διάβασα και την ξαναδιάβασα και δεν την πίστευα. Και αναρωτιέμαι πόσο πολύ πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας πρωθυπουργός. Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας άνθρωπος. Είναι άδικο για την Ελλάδα να έχει έναν πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που δεν νιώθει και δεν νοιάζεται, αυτές είναι οι δύο λέξεις που τον χαρακτηρίζουν».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε την ομιλία του απευθυνόμενος στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αποσαφηνίζοντας: «Εάν νοιαζόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εργασία, δε θα επέβαλε την εργασιακή ζούγκλα και δε θα καταργούσε το 8ωρο.  Δε θα θέσπιζε απλήρωτες υπερωρίες. Δε θα διέλυε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.  Δε νοιάζεται για τα νοικοκυριά αλλιώς δε θα τα οδηγούσε στην απόγνωση. 40% μειωμένη αγοραστική δύναμη έχουν τα  νοικοκυριά τα οποία έχουν εισόδημα ως 700 ευρώ. Η Eurostat το διαπιστώνει και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ Δραστικά μειωμένος ο ονομαστικός και Ο  πραγματικός μισθός του 2022. Ο  ΟΣΣΑ το διαπιστώνει  και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. 40 δις ευρώ αυξημένο το ιδιωτικό χρέος. 50 δις ευρώ αυξημένο το δημόσιο χρέος. Η μισή Ελλάδα, 4 εκατ. 250 χιλιάδες Έλληνες, χρωστούν  και έχουν μη εξυπηρετούμενες οφειλές στις τράπεζες, στα ασφαλιστικά ταμεία και 700.000 νοικοκυριά ανησυχούν εάν θα χάσουν το σπίτι τους στους πλειστηριασμούς διότι τα πέρασε στα funds. Δε νοιάζεται για τη μεσαία τάξη που εξαπάτησε. Εάν νοιαζόταν, δε θα την εξαπατούσε τόσο χυδαία»

Αναπτυξιακά έργα Κρήτης

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης που θα ολοκληρωθούν επί ημερών του σε περίπτωση που οι πολίτες αποφασίσουν να δώσουν την ερχόμενη Κυριακή  ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, σημειώνοντας: «Να αξιοποιήσουμε το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" για το οποίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτε. Να ολοκληρώσουμε άμεσα το αεροδρόμιο στο Καστέλι. Να «τρέξουμε» τον ΒΟΑΚ για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προετοίμασε τα πάντα και ο κύριος Μητσοτάκης όλο δηλώνει «επιτέλους ξεκινά» και τον φορτώνει με διπλά διόδια. Να ξεκολλήσουμε χωρίς καθυστέρηση τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης των πληγέντων από το σεισμό στο Αρκαλοχώρι. Να αποκαταστήσουμε επιτέλους το οδικό δίκτυο στα Χανιά, που έχει πληγεί από τη θεομηνία εδώ και τέσσερα χρόνια! Κι ακόμα έχει σοβαρά προβλήματα. Να καταργήσουμε άμεσα το νόμο 5021/2023, που μετέτρεψε τα πέντε μεγαλύτερα μουσεία, ανάμεσά τους και του Ηρακλείου, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Να ενισχύσουμε το ΕΣΥ στην Κρήτη. Με στήριξη όλων των δημόσιων νοσοκομείων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Με δημιουργία νέων ΤΟΜΥ».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Κρήτης να στηρίξουν την αριστερή προοδευτική παράταξη. 

«Γι’ αυτό η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μας τη Κυριακή θα είναι ταυτόχρονα και εντολή για σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης» είπε, ενώ κατέληξε: «Θα κριθούμε όλοι από το λαό μας αυστηρά. Σας καλώ όλους λοιπόν, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, να διαδηλώσετε την Κυριακή τη στήριξη σας στον ΣΥΡΙΖΑ. Να δηλώσετε την απόφασή σας για προοδευτική κυβέρνηση με την ψήφο σας στον ΣΥΡΙΖΑ. Να υπογράψετε το Συμβόλαιο για την αλλαγή. Σας καλώ να ξαναβάλετε τη Κρήτη μπροστά, σε αυτό το μεγάλο δημοκρατικό προσκλητήριο. Σας καλώ να βγάλετε πρώτη δύναμη σε όλη τη Κρήτη τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το κορμό της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας».

Στιγμιότυπο από την άφιξη του κ. Τσίπρα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. 

Την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας θα την πραγματοποιήσει στην ομιλία στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 19:30.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News