Πολλαπλά μηνύματα κατά του αλκοολισμού στις εκδηλώσεις για την εβδομάδα πρόληψης σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Κρήτη
Πολλαπλά μηνύματα κατά του αλκοολισμού στις εκδηλώσεις για την εβδομάδα πρόληψης σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επιπτώσεις και ο κίνδυνος στην ανθρώπινη υγεία από την προβληματική κατανάλωση αλκοόλ επισημάνθηκαν στις εκδηλώσεις που έγιναν σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Ηχηρό μήνυμα κατά του αλκοολισμού έδωσαν φορείς, χιλιάδες μαθητές και πολίτες που συμμετείχαν σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο στις εκδηλώσεις για την εβδομάδα πρόληψης αλκοόλ.

Οι επιστήμονες και οι διοργανωτές των εκδηλώσεων, όπως το Δίκτυο Αλκοολογίας Κρήτης, ο Σύλλογος “Επιστροφή” και οι συνδιοργανωτές Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου και 7η ΥΠΕ, έστειλαν πολλαπλά μηνύματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας με ομιλίες στα σχολεία, προβολή ντοκιμαντέρ, μουσικά -εικαστικά δρώμενα και άλλες εκδηλώσεις.

Τις επιπτώσεις και τον κίνδυνο στην ανθρώπινη υγεία από την προβληματική κατανάλωση αλκοόλ επισήμαναν επίσης σε μεγάλη μουσική εκδήλωση έξω από τη Λότζια Ηρακλείου ο πρόεδρος του συλλόγου “Επιστροφή”, καθηγητής Ιατρικής Γιάννης Μουζάς, ο γιατρός-πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Βαγγέλης Ζάχαρης, η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη, ο διευθυντής της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριος Παπαβασιλείου, κ.α.

Εκδηλώσεις, όπως δήλωσε ο κ. Μουζάς, πραγματοποιήθηκαν σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο και στέφθηκαν από μεγάλη επιτυχία ενώ του χρόνου η εβδομάδα πρόληψης θα συμπεριλαμβάνει Χανιά και Λασίθι.

Συγκεκριμένα εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο Λύκειο Γαζίου Μαλεβιζίου καθώς και στο 11ο Λύκειο Ηρακλείου. Προβολή ταινίας έγινε σε κινηματογράφο του Ηρακλείου, ενώ επίσης έγιναν εικαστικά δρώμενα από τα ΚΔΑΠ Ηρακλείου στη Λότζια. Στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στο Αρσάκειο Γυμνάσιο.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με μουσική εκδήλωση έξω από τη Λότζια από το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου με τη συμμετοχή του Γιάννη Κασσωτάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News