Το «στοίχημα» της πλατείας Ελευθερίας: Απόψε η κεντρική προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο

Κρήτη
Το «στοίχημα» της πλατείας Ελευθερίας: Απόψε η κεντρική προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στελέχη του κόμματος και βουλευτές έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές μέρες να απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο, ώστε η σημερινή μέρα να έχει όσο γίνεται περισσότερο κόσμο

Όλα είναι έτοιμα για την κάθοδο του Αλέξη Τσίπρα σήμερα Τετάρτη 17 Μαΐου, στο Ηράκλειο και την ομιλία του στις 7:30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας. Στελέχη του κόμματος και βουλευτές έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές μέρες να απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο, ώστε η σημερινή μέρα να έχει όσο γίνεται περισσότερο κόσμο. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ηρακλείου έδωσε συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας γιατί ο κόσμος πρέπει να συστρατευτεί με τον Αλέξη Τσίπρα και να δώσει δυναμικό “παρών” στη σημερινή συγκέντρωση.

Ειδικότερα, συνέντευξη Τύπου δόθηκε χθες Τρίτη στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ηρακλείου με την παρουσία στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος και στελεχών που έχουν γράψει σημαντική διαδρομή στα τοπικά δρώμενα. Αφορμή της συνέντευξης Τύπου ήταν η κάθοδος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σήμερα στο Ηράκλειο, έναν νομό όπου ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των κατοίκων του.

Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν ιστορικά παραδείγματα ενωτικής δράσης των δυνάμεων της προόδου και πως τούτη η ενωτική δράση οδήγησε τον λαό μας σε κατακτήσεις κοινωνικές και οικονομικές. Με μελανά χρώματα αναλύθηκε η πολιτική της Ν.Δ. τα τελευταία 4 χρόνια, ιδιαίτερα σε τομείς της οικονομίας, της εκπαίδευσης και της υγείας. Τονίστηκε η αναγκαιότητα για προοδευτική δημοκρατική διέξοδο και διακυβέρνηση της χώρας.

Στη συνέντευξη μίλησαν οι Δ. Κλαράκης, συντονιστής της Ν.Ε., Γιάννης Νυσταζάκης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Κ. Ασλάνης, πρώην υπουργός και δήμαρχος Ηρακλείου, Γ. Μακράκης, συνδικαλιστής, και Χριστίνα Φραγκομιχελάκη, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός.

Ο πρώην βουλευτής, υπουργός και δήμαρχος Ηρακλείου, Κώστας Ασλάνης, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. λειτουργεί συλλογικά και δε θα χάσει την πρωτιά στη γεωγραφική περιφέρεια της Κρήτης.

«Δε θα χάσει την πρωτιά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Κρήτη. Γιατί δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τα ονόματα, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας και τα ονόματα. Είναι το δημοκρατικό Ηράκλειο. Είναι η δημοκρατική Κρήτη», είπε.

«Καλούμε όλους τους πολίτες του Ηρακλείου και της Κρήτης να συμμετάσχουν στις εθνικές εκλογές και να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην πρωτιά», σημείωσε από την πλευρά του το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ηρακλείου και εκπαιδευτικός, Γιώργος Μακράκης.

«Όλοι λένε πως οι νέοι είναι το μέλλον της χώρας. Ποιο όμως μέλλον; Πιστεύουμε ότι αξίζουμε ένα καλύτερο μέλλον με ίσες ευκαιρίες, συμπερίληψη», υπογράμμισε η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, Χριστίνα Φραγκομιχελάκη.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Γιάννης Νυσταζάκης, είπε: «Κατανοώ τη σκοπιμότητα συγκυριακά και προεκλογικά, ώστε ο καθένας να “βγάλει” ψηφοφόρους. Όμως, ο προοδευτικός, αριστερός και δημοκράτης δεν μπαίνει σε τέτοια διλήμματα».

«Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής» - «Τις εκλογές δεν τις κρίνουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά η ψήφος του λαού»

Ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ηρακλείου, Δημήτρης Κλαράκης, ξεκαθάρισε πως οι δημοσκοπήσεις δεν αποτελούν μια αντικειμενική μέθοδο καταγραφής της κοινής γνώμης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα είναι ο πρώτος το βράδυ της Κυριακής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ήδη πρώτο κόμμα και η Ν.Δ. είναι δεύτερο κόμμα. Το ξέρουν, γι’ αυτόν τον λόγο και υπάρχει πανικός και “λάσπη”, με σκοπό να εξαγοράσουν τη νεολαία για 150 ευρώ. Τόσο πολύ τη φοβούνται. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, το αποτέλεσμα των εκλογών δε θα το κρίνουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά η ψήφος του λαού», υποστήριξε.

Άπαντες διεμήνυσαν την αναγκαιότητα να δοθεί ένα μαζικό “παρών” σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας, στις 7:30 μ.μ., όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το στίγμα της επόμενης μέρας σε περίπτωση που έρθει στην εξουσία. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του κόμματος θα θίξει τα «κακώς κείμενα» της Ν.Δ. σε αυτά τα 4 χρόνια διακυβέρνησής της, ενώ αναμένεται να κάνει επίκληση των προοδευτικών, δημοκρατικών και υγιών πολιτικών δυνάμεων, ώστε να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση που θα αγκαλιάσει τον κόσμο και την κοινωνία στο σύνολό της. Στελέχη και απλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα καταφτάσουν στο Ηράκλειο απ’ όλες τις γωνιές της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News