Ηράκλειο: Οι συμβασιούχοι φεύγουν, τα σκουπίδια έρχονται… - Φρούδες οι ελπίδες των 125 απολυμένων

Κρήτη
Ηράκλειο: Οι συμβασιούχοι φεύγουν, τα σκουπίδια έρχονται… - Φρούδες οι ελπίδες των 125 απολυμένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για χορήγηση προσωρινής διαταγής ώστε να επιστρέψουν στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου - Επιστρέφει ο “εφιάλτης” των σκουπιδιών στην πόλη του Ηρακλείου

Στο “κενό” έπεσαν εντέλει χθες Τρίτη 16 Μαΐου, οι όποιες ελπίδες υπήρχαν για τους 125 απολυμένους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Μετά και τη χθεσινή απόρριψη από το αρμόδιο δικαστήριο του νέου αιτήματος για χορήγηση προσωρινής διαταγής με σκοπό να επιστρέψουν στις δουλειές τους οι εν λόγω εργαζόμενοι, ο “εφιάλτης” των σκουπιδιών στην πόλη του Ηρακλείου ζωντανεύει ξανά, με τους μόνιμους εργαζόμενους της Υπηρεσίας να κρούουν τον “κώδωνα” του κινδύνου.

Πλέον, οι άθλιες εικόνες που αντικρίζουν οι συντοπίτες μας σε ουκ ολίγες γειτονιές του Ηρακλείου φανερώνουν τη διαφαινόμενη... “εκρηκτική” κατάσταση που επίκειται όχι μόνο κατά την “καυτή” θερινή σεζόν, αλλά και για τις εκλογές!

Εξάλλου, μετά τη χθεσινή αρνητική εξέλιξη, οι φόβοι των συνδικαλιστών, του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή θέση, επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο, αφού οι ελπίδες των 99 συμβασιούχων να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους εξανεμίστηκαν.

«Για εμάς αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα αυτή τη στιγμή», ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr και την “ΚΡΗΤΗ TV” ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου Μιχάλης Καρασάββας. Σύμφωνα με τον κ. Καρασάββα, κατά πρώτον εγείρεται «κοινωνικό θέμα για τους συναδέλφους μας. Δεύτερον, είναι τεράστιο θέμα για την υπηρεσία μας. Ήδη η αποκομιδή (σ.σ. των σκουπιδιών) γίνεται δύο και τρεις μέρες στις γειτονιές, όπως κι ο οδοκαθαρισμός, ίσον καθόλου», ανέφερε με νόημα ο κ. Καρασάββας.

Αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την αποκομιδή των απορριμμάτων, ο κ. Καρασάββας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ακόμη δεν είδαμε τίποτα. Εάν δεν επιστρέψουν αυτοί οι άνθρωποι, πόσο να αντέξουν οι μόνιμοι;».

“Βουνά” από σκουπίδια

Ήδη, δημότες αντικρίζουν τα... βουνά σκουπιδιών σε γειτονιές λόγω της μεγάλης αποδυνάμωσης της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ενώ μετά την απόρριψη των αιτήσεων για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, που είχαν καταθέσει οι απολυμένοι εργαζόμενοι, το Ηράκλειο θα βρεθεί πολύ σύντομα σε κλοιό σκουπιδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση μεταξύ των εργαζομένων είναι απελπιστική, καθώς υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στο προσωπικό - μεταξύ άλλων - στις θέσεις οδηγών, αλλά και συνοδών απορριμματοφόρων.

Νωρίτερα τη χθεσινή ημέρα, πριν την απόρριψη του αιτήματος περί προσωρινής διαταγής, η δικηγόρος Ευτυχία Κατσαρού-Πετράκη είχε, μεταξύ άλλων, επισημάνει ότι «είναι δημόσιο συμφέρον να παραμείνουν στην εργασία τους αυτοί οι άνθρωποι».

Εξάλλου, και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος βρέθηκε και τη χθεσινή ημέρα στο πλευρό των εργαζομένων, έκανε λόγο για «ανθρώπους της πρώτης γραμμής». Σύμφωνα με τον κ. Βοργιά, ελλοχεύουν υγειονομικοί κίνδυνοι λόγω των υφιστάμενων ελλείψεων στο προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

«Θέλουμε να ξαναπάμε στις θέσεις μας. Θέλουμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια και να έχουμε μια καθαρή πόλη. Οι γειτονιές αυτή τη στιγμή βρομάνε και οι κάδοι είναι γεμάτοι με απορρίμματα. Εκεί πάνε και ζώα, τα οποία σκίζουν τις σακούλες», ανέφερε εργαζόμενος στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV”.

Έτερος εργαζόμενος δήλωσε ότι θα έπρεπε ο Δήμος «να έχει μεριμνήσει και να έχει απαλλάξει τους ανθρώπους από αυτό το βασανιστήριο».

Σύμφωνα με τον εν λόγω εργαζόμενο, ο ίδιος και συνάδελφοί του είναι «όμηροι περίπου 10 χρόνια».

Επισημαίνεται ότι άλλος συνάδελφός τους στάθηκε στο γεγονός ότι η επίμαχη αρνητική εξέλιξη έλαβε χώρα λίγο πριν τις εκλογές. «Είναι εκλογές και δεν έπρεπε να γίνει αυτό το πράγμα. Έπρεπε να μας κρατήσουν (...). Για να μαζευτούν τα σκουπίδια, θέλουν τουλάχιστον τρεις μέρες. Τώρα έχουμε τεράστιο πρόβλημα, όλοι οι κάδοι είναι γεμάτοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News