Μεσαρά: Σε ίδρυμα ο 14χρονος που λήστεψε και χτύπησε ηλικιωμένο - Άκουσε με κλάματα την απόφαση του δικαστηρίου

Κρήτη
Μεσαρά: Σε ίδρυμα ο 14χρονος που λήστεψε και χτύπησε ηλικιωμένο - Άκουσε με κλάματα την απόφαση του δικαστηρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από μια “μαραθώνια” διαδικασία, αφού ολοκληρώθηκε η απολογία του ανηλίκου, οι αρμόδιες ανακριτικές Αρχές έλαβαν την απόφαση διαμονής του ανήλικου στη Στέγη για τους επόμενους έξι μήνες ενώ παράλληλα, ο μικρός θα φοιτά σε σχολείο

Μια απίστευτη υπόθεση εκτυλίχθηκε το προηγούμενο διάστημα σε χωριό της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς, όπου ένα αγόρι φέρεται να λήστεψε, αλλά και να άσκησε βία σε βάρος ζευγαριού ηλικιωμένων. Ο ανήλικος, ηλικίας μόλις 14 ετών, συνελήφθη την Δευτέρα 15 Μαΐου, μετά από καταγγελία στην οποία προέβη σε βάρος του ένας ηλικιωμένος ντόπιος.

Όπως έγινε γνωστό, ο πιτσιρικάς φέρεται να είχε αρπάξει μέσα σε λίγες εβδομάδες εκατοντάδες ευρώ από τη σύζυγο του 77χρονου, αλλά κι από τον ίδιο τον ηλικιωμένο. Εντούτοις, η παραβατική δράση του ανηλίκου φέρεται να “κορυφώθηκε” τα προηγούμενα 24ωρα, οπότε και χτύπησε τον γέροντα με μια κατσούνα. Το αγόρι - το οποίο αντιμετωπίζει κακουργηματική κατηγορία - απολογήθηκε χθες στην ανακρίτρια Ηρακλείου και τελικά αποφασίστηκε αρμοδίως, μεταξύ άλλων, να παραμείνει για τους επόμενους έξι μήνες στη Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου. Ας σημειωθεί ότι η απόφαση έγινε δεκτή από τον 14χρονο με κλάματα...

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 14χρονος (μέλος πολύτεκνης οικογένειας) φέρεται να “χτύπησε” για πρώτη φορά στο σπίτι όπου διαμένουν οι ηλικιωμένοι στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, πριν από περίπου ένα μήνα. Συγκεκριμένα, στις αρχές Απριλίου ο μικρός φέρεται να μετέβη στην εν λόγω οικία, την ώρα που εκεί βρισκόταν η ηλικιωμένη γυναίκα, και αφού άρπαξε το ποσό των 400 ευρώ, τράπηκε σε φυγή.

Στις αρχές Μαΐου, ο ανήλικος φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μετέβη εκ νέου στο συγκεκριμένο σπίτι και να απώθησε τη γιαγιά, ρίχνοντάς τη στο πάτωμα. Κατόπιν, άρπαξε δύο κινητά τηλέφωνα και τράπηκε - ξανά - σε φυγή.

Ωστόσο, όπως προειπώθηκε, η παραβατική συμπεριφορά του μικρού φέρεται να “κορυφώθηκε” τα προηγούμενα 24ωρα.Ο “πιτσιρικάς” μετέβη ξανά το περασμένο Σάββατο στο σπίτι του ζευγαριού: Εκεί βρισκόταν ο γέροντας, τον οποίο ο ανήλικος φέρεται να έσπρωξε. Αμέσως μετά, άρπαξε από τον ηλικιωμένο τα κλειδιά της οικίας και του αυτοκινήτου του, αλλά και το ποσό των 500 ευρώ.

Την επομένη, ο 14χρονος φέρεται να “επισκέφτηκε” εκ νέου το εν λόγω σπίτι και να επιτέθηκε στον ηλικιωμένο, χτυπώντας τον με μια κατσούνα! Το συμβάν αυτό φέρεται πιθανώς ότι αποτέλεσε τη “σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι” για τον γέροντα.

Μετά και το τελευταίο χρονικά περιστατικό, ενημερώθηκαν οι Αρχές, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη του ανηλίκου προχθές Δευτέρα. Ο ανήλικος - ο οποίος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, φαίνεται μικρότερος από την ηλικία του - φέρεται, σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, να είχε στραφεί σε βάρος και άλλων ατόμων το προηγούμενο διάστημα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται. 

Χειροπέδες και στη μητέρα - Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Εκτός από τον ανήλικο, συνελήφθη, πάντως, και η 36χρονη μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Σε βάρος του 14χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (τετελεσμένη και σε απόπειρα) και για εξύβριση.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, το παιδί φέρεται να ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι δρούσε μετά από προτροπή φιλικών του προσώπων. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως, όταν ο ανήλικος συνελήφθη, εντοπίστηκε στην κατοχή του μόνο το ποσό των 150 ευρώ. Επισημαίνεται ακόμη ότι ο 14χρονος δεν είχε χθες συνήγορο υπεράσπισης. Ως εκ τούτου, του διορίστηκε αυτεπάγγελτα δικηγόρος από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Μετά από μια “μαραθώνια” διαδικασία, αφού ολοκληρώθηκε η απολογία του ανηλίκου, οι αρμόδιες ανακριτικές Αρχές έλαβαν την απόφαση διαμονής του ανήλικου στη Στέγη για τους επόμενους έξι μήνες. Παράλληλα, ο μικρός θα φοιτά σε σχολείο.

Ας σημειωθεί ακόμη ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ανήλικος θα επιστρέφει στην οικογενειακή του εστία τα σαββατοκύριακα. Εξάλλου, αποφασίστηκε ο μικρός να επισκεφτεί ψυχίατρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η απόφαση έγινε δεκτή με κλάματα από το αγόρι, ωστόσο οι εκπρόσωποι των Αρχών τού εξήγησαν ότι η εν λόγω εξέλιξη είναι για το καλό του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News