Φραγκίσκος Παρασύρης απ' τη μεγαλύτερη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια: «Σας καλώ να προχωρήσουμε μαζί» (pics)

Κρήτη
Φραγκίσκος Παρασύρης απ' τη μεγαλύτερη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια: «Σας καλώ να προχωρήσουμε μαζί» (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σας καλώ να προχωρήσουμε μαζί. Να συλλογιστούμε το καλό. Να δουλέψουμε για το σήμερα και το αύριο», είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, που είχε χρόνια να πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, ο Φραγκίσκος Παρασύρης μίλησε μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους μεταφέροντας συγκινημένος την ευγνωμοσύνη του για την αγάπη και την υποστήριξη που εισπράττει τις τελευταίες εβδομάδες σε όλο το Ν. Ηρακλείου.

Παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρολγου, των δημάρχων του Νομού, αντιπεριφερειαρχών, αντιδημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, του προέδρου της ΠΕΔ Γιάννη Κουράκη, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων, των ανθρώπων από τον πρωτογενή τομέα, των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, της Κεντρικής Επιτροπής και των Τοπικών Οργάνων του ΠΑΣΟΚ και εκατοντάδων Ηρακλειωτών, ο Φραγκίσκος Παρασύρης μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού δεν έκρυψε τη συγκίνησή και την πεποίθηση ότι την Κυριακή των εκλογών το ΠΑΣΟΚ, θα είναι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τα συναισθήματά μου απόψε. Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες λέξεις για να αποτυπώσουν την ευγνωμοσύνη που αισθάνομαι για όλες και όλους που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας. Εύχομαι καλή επιτυχία και δύναμη στον πρόεδρο μας, το Νίκο Ανδρουλάκη και σε όλους τους άξιους συνυποψηφίους μου στο Ηράκλειο και στην Κρήτη», με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του στο κατάμεστο Olympia Palace, το οποίο αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει τους εκατοντάδες Ηρακλειώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπ. βουλευτή.

Οι αναφορές στην ιστορία της παράταξης

«Οι ρίζες της δικής μας Παράταξης ξεκινούν από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Γεώργιο Παπανδρέου και στη συνέχεια η σκυτάλη περνάει στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον ηγέτη που ακόμα και σήμερα καταφέρνει να συγκινεί και να συναρπάζει. Είναι η ίδια σκυτάλη που πέρασε στα χέρια του Κώστα Σημίτη, του Πρωθυπουργού των μεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας και βεβαίως της Παράταξης που ηγήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου την κρισιμότερη στιγμή της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας, που κράτησε όρθια τη χώρα τότε που όλοι έχτιζαν κάστρα διχασμού και μίσους. Του Βαγγέλη Βενιζέλου που πάλεψε το λαϊκισμό. Της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, που πριν λίγα χρόνια σε αυτήν εδώ την αίθουσα σφράγιζε την αναγεννητική πορεία του ΠΑΣΟΚ. Μια πορεία που συνεχίζει σήμερα, ο Πρόεδρος μας, ο συντοπίτης μας, ο Ηρακλειώτης Νίκος Ανδρουλάκης. Ο Πρόεδρος που τιμά με τη συμμετοχή του το ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου. Ένας άνθρωπος της γενιάς μου. Ένας σύγχρονος πολιτικός με ισχυρή διεθνή και ευρωπαϊκή ματιά.  Ένας άνθρωπος που δεν έχει σταματήσει τα τελευταία χρόνια να αγωνίζεται για την αυτόνομη πορεία της παράταξης, για την ανανέωση και την προοπτική του χώρου.

Το πραγματικό ερώτημα-διακύβευμα των εκλογών είναι σε ποια επιτέλους χώρα θέλουμε να ζούμε.

Σε μια χώρα της οποίας το κράτος θα συνεχίσει να αποτελεί το λάφυρο του εκάστοτε νικητή των εκλογών και να υπηρετεί τα συμφέροντα των πελατειακών δικτύων του ή σε μια χώρα όπου το κράτος δικαίου θα λειτουργεί εγγυώμενο το δημόσιο συμφέρον και ενθαρρύνοντας τις κοινωνικές πρωτοβουλίες, που δημιουργούν νέες προοπτικές και προετοιμάζουν  ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας;

Χρειάζονται ριζικές τομές και ρήξεις και με τα δύο πελατειακά συστήματα που κυβέρνησαν τη χώρα τα δέκα τελευταία χρόνια προσθέτοντας περισσότερα προβλήματα απ’ όσα έλυναν.

Όπως, βέβαια, χρειάζονται οι ελάχιστες πολιτικές συμφωνίες και οι αναγκαίες κοινωνικές συναινέσεις που θα επιτρέψουν στη χώρα να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και να αποκτήσει ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και κανονικό κοινωνικό κράτος. Ο ελληνικός λαός έχει πλέον την εμπειρία και τη γνώση να απαντήσει στις προκλήσεις της εποχής. Να επιλέξει ανάμεσα σε ένα αδιαφανές κράτος, που υποκλέπτει τις επικοινωνίες των πολιτών του και σε ένα κράτος αξιοκρατίας, διαφάνειας και σεβασμού των θεσμών. Σε ένα  κράτος κοινωνικής αδικίας που υλοποιεί πολιτικές για τους λίγους και ισχυρούς και σε ένα κράτος με δικαιοσύνη, με ισχυρή δημόσια υγεία και παιδεία. Σε ένα κράτος που παραχωρεί σε ξένα funds τα δάνεια και τις περιουσίες του ελληνικού λαού και σε ένα κράτος που διασφαλίζει τη δίκαιη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».

Μια εξομολογητική αναφορά

«Όλες αυτές τις ημέρες επιστρέφοντας σπίτι αργά το βράδυ, προσπαθώ να αφιερώσω έστω και δέκα λεπτά στα 3 μου παιδιά. Ξέρω καλά πως ο χρόνος δεν είναι αρκετός. Ακόμα όμως και τότε, σκέφτομαι πόσο πολύ πρέπει να δουλέψουμε για αυτά τα παιδιά. Για τους σημερινούς νέους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους αυριανούς πολίτες.

Γιατί τους οφείλουμε πολλά. Έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε ότι δεν θα βιώσουν ξανά όσα βίωσε τα τελευταία χρόνια η δική μου γενιά, αλλά και όλοι εσείς, προσπαθώντας να σταθούμε όρθιοι μέσα σε κρίσεις που στιγμάτισαν την πορεία της χώρας.

Σε αυτή την πορεία ευελπιστώ ότι θα μου δώσετε τη δύναμη.

Θα με τιμήσετε με την ψήφο σας. Θα μου δώσετε ισχυρή εντολή να συστρατευθώ με όλη την νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για να γίνουμε όλοι μαζί η δύναμη της αλλαγής.

Η ευθύνη είναι πάνω μας.

Σας καλώ να προχωρήσουμε μαζί.

Να συλλογιστούμε το καλό.

Να δουλέψουμε για το σήμερα και το αύριο.

Σας ευχαριστώ.

Σας ευχαριστώ για όλα.

Είμαι βαθιά ευγνώμων για την παρουσία σας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News