Εκλογές 2023: Οι χαιρετισμοί των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στην πολιτική συγκέντρωση στο Ηράκλειο

Κρήτη
Εκλογές 2023: Οι χαιρετισμοί των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στην πολιτική συγκέντρωση στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α. και υποψήφιος βουλευτής Χανίων, ο Γιώργος Μαργαρίτης, αφυπηρετήσας καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του ΑΠΘ και επίσης υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου και ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου και εκ νέου υποψήφιος

Το μόνο πραγματικά καλό που μπορεί να βγει για τον λαό μας από αυτές τις εκλογές, είναι να είναι πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ! Αυτό τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στο Ηράκλειο προσθέτοντας ότι όσο πιο αδύναμα, όσο πιο ασταθή είναι τα κόμματα του κεφαλαίου, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και τα «συμπληρώματά» τους, τόσο το καλύτερο για όλους μας.

Σημείωσε ότι ο λαός της Κρήτης ξέρει ότι έχει πολλά να κερδίσει από ένα ισχυρό ΚΚΕ με περισσότερους εκλεγμένους βουλευτές που θα τους έχουν στο πλάι τους. Υπογράμμισε πως «μέχρι το τελευταίο λεπτό κάνουμε τη νύχτα μέρα! Για να πάρουν απάντηση αυτοί που κυβερνούν τα τελευταία 4 χρόνια και τσάκισαν τον λαό με την πολιτική τους. Και απάντηση μπορούν να πάρουν μόνο με την ψήφο στον αυθεντικό αντίπαλο της πολιτικής τους, στο ΚΚΕ. Όπως πήραν απάντηση στις φοιτητικές εκλογές, όπου η παράταξη της ΚΝΕ, η Πανσπουδαστική αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρώτη δύναμη, αφήνοντας 10 ποσοστιαίες μονάδες πίσω την κυβερνητική ΔΑΠ και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ να ανταγωνίζεται τα λευκά…»

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α. και υποψήφιος βουλευτής Χανίων, ο Γιώργος Μαργαρίτης, αφυπηρετήσας καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του ΑΠΘ και επίσης υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου και ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου και εκ νέου υποψήφιος.

Ο χαιρετισμός του Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή Ηρακλείου και εκ νέου υποψήφιου στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ηράκλειο:

«Η σημερινή συγκέντρωση εδώ στο Ηράκλειο αποτελεί επιβεβαίωση της απόφασής μας και ξεκάθαρο μήνυμα ότι στον Νομό Ηρακλείου το ΚΚΕ θα αναδειχτεί πολύ πιο δυνατό!

Όχι μόνο θα έχει εκπρόσωπο της δικής του φωνής μέσα στη Βουλή, επανεκλέγοντας κομμουνιστή βουλευτή, αλλά θα συμβάλει σημαντικά στη συνολική ισχυροποίηση του ΚΚΕ και γιατί όχι την επανεκλογή και δεύτερου κομμουνιστή βουλευτή από την Κρήτη.

Ήρθε η ώρα, ο λαός του Ηρακλείου, της Κρήτης, να ακυρώσει τα σχέδια της οποιασδήποτε αντιλαϊκής κυβέρνησης που θα προκύψει από τις κάλπες της 21ης Μαΐου, διότι τέτοια θα είναι, που θα μετατρέψουν την Κρήτη σε απέραντη όαση των επιχειρηματικών ομίλων, των επενδυτών και σε «λάκκο λεόντων» για τους εργαζόμενους της Κρήτης.

Το κοινό πρόγραμμα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, αυτό που θα εφαρμόσουν από την επομένη των εκλογών -είτε ως μονοκομματική είτε μεταξύ τους- προβλέπει το ξεκοκάλισμα δισ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, αυτού του νέου υπερμνημονίου, καθώς και ζεστό κρατικό χρήμα για νέες επενδύσεις:

- Σε πανάκριβες επενδύσεις ΑΠΕ ακόμα και σε περιοχές NATURA στα Αστερούσια όρη, στις ριζοκορφές του Ψηλορείτη, στο Μονοφάτσι, στη Σητεία, στην Ιεράπετρα, στο οροπέδιο Λασιθίου.

- Σε 5άστερες ξενοδοχειακές μονάδες με το πρόσχημα την επανεκκίνηση του τουρισμού, σε μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις όπως στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών με καζίνο και άλλες πολυτελείς δραστηριότητες (τύπου Ελληνικό), τον ΒΟΑΚ με διόδια, το νέο ιδιωτικό αεροδρόμιο στο Καστέλι, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη η πώληση του 67% των μετοχών του Λιμανιού του Ηρακλείου (κρουαζιέρα και η εμπορευματική λειτουργία του).

Αυτά προβλέπει ο σχεδιασμός της καπιταλιστικής ανάπτυξης υπέρ του κεφαλαίου, με περιβαλλοντικό περίβλημα, από το ένα άκρο της Κρήτης μέχρι το άλλο, αρκεί να εξασφαλίσουν επιχειρηματικά κέρδη και μόνο.

Πουλάνε το παραμύθι της πράσινης ανάπτυξης, χωρίς δράκο. Κατ’ εντολή των επιτελείων της ΕΕ, ξένων και εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων και του ΣΕΒ, εκταμιεύοντας δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και στέλνοντας τον λογαριασμό στον λαό.

Είναι τόσο αδίσταχτοι που βαφτίζουν την καταστροφή ως προστασία του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος. Την καταστροφή της φύσης και της ανθρώπινης ύπαρξης «ως ευλογία διά τον τόπο». Και αφού καταστρέφονται τα πάντα, μετά ρίχνουν κορόμηλο το δάκρυ πάνω στις σεισμόπληκτες περιοχές του Αρκαλοχωρίου και στις πλημμυρόπληκτες περιοχές της Αγ. Πελαγίας και της Χερσονήσου, οι κάτοικοι των οποίων ακόμη να αποζημιωθούν, ακόμη είναι στα κοντέινερ, με τα fund να πλειστηριάζουν ακόμη και τα κατεστραμμένα σπίτια.

Εεεε….λοιπόν ο λαός πρέπει να επιλέξει στις 21 Μαΐου: «Ή με τα κέρδη τους ή με τις ζωές μας». Ή με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις ή με το ΚΚΕ μαχητικά στον αγώνα για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας για να ανοίξουμε ένα παράθυρο στον ήλιο, για βαθύτερες αλλαγές στην οικονομία στην κοινωνία. Για να διαφεντεύουμε εμείς τη γη μας, τις δουλειές μας, τον πλούτο που παράγουμε και όχι για «τ΄ αφέντη το φαΐ».

Σε τίποτα δεν έχουν να ωφεληθούν:

- Ούτε οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που δουλεύουν για τα ψίχουλα με 10ωρα και 12ωρα εξαντλητικά ωράρια που άνοιξε τον δρόμο ο νόμος Χατζηδάκη, για να πλουτίζουν οι tours operators και οι μεγαλοξενοδόχοι.

- Ούτε οι αυτοαπασχολούμενοι - μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες, οι φτωχοί αγρότες, κτηνοτρόφοι και ψαράδες που στενάζουν από τη βαριά και άδικη φορολογία, τα πανάκριβα εφόδια, την εκτόξευση των ζωοτροφών, την ακρίβεια, τους Ειδικούς Φόρους στα καύσιμα και την ίδια στιγμή οι εφοπλιστές να έχουν δωρεάν πετρέλαιο και η φορολογία τους να είναι τα ναύλα τριών ημερών.

Τον ΒΟΑΚ τον έχουν πάνω από 50 χρόνια σε άθλια κατάσταση. Χιλιάδες ντόπιοι συνάνθρωποί μας και τουρίστες έχουν χάσει τη ζωή τους. Αβλεψία των κυβερνήσεων, ανικανότητα ή έλλειψη αποφασιστικότητας; Τίποτα από αυτά! Απλά δεν χωρούσε ένας ανθρώπινος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος στις προτεραιότητες της καπιταλιστικής ανάπτυξης των προηγούμενων 10ετιών. Κι όμως, κανένα ίχνος αυτοκριτικής! Ούτε είναι «περασμένα ξεχασμένα»!

Τώρα, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και οι αυτοδιοικητικοί τους βιάζονται για την κατασκευή του ΒΟΑΚ. Όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για τα δεκάδες θύματα της ασφάλτου, για ασφαλείς και γρήγορες μετακινήσεις του λαού της Κρήτης.

Αν πραγματικά το επιθυμούσαν, θα το είχαν ήδη κάνει, σώζοντας ζωές και όχι να κοροϊδεύουν τον λαό. Τους έπιασε ο πόνος ΤΩΡΑ γιατί πρέπει να προχωρήσουν τα επενδυτικά σχέδια για λογαριασμό των ομίλων για να βρουν διέξοδο τα λιμνάζοντα κεφάλαια, να εξασφαλίσουν ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία και σε βάρος του λαού.

Σκόπιμα, παπαγαλάκια ομίλων και κυβερνήσεων προσπαθούν να πείσουν το λαό να αποδεχτεί την όλη φιλοσοφία ενός ιδιωτικοποιημένου, κλειστού αυτοκινητόδρομου, για να περάσουν μετά στο ψητό των διοδίων!

Η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητόδρομου, για τον οποίο προτείνει και πρωτοστατεί το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» στα Συμβούλια Δήμων και Περιφέρειας, για να σταματήσει η αιματοχυσία, δεν έχει καμία σχέση με έναν ιδιωτικό κλειστό αυτοκινητόδρομο, που δεν προβλέπει κόμβους στο ΠΑΓΝΗ, στην Παπαναστασίου, στο Καρτερό, αποκόπτοντας την πόλη του Ηρακλείου στα δύο, χωρίς να διευκολύνουν τις ελεύθερες, ασφαλείς μετακινήσεις των Ηρακλειωτών.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος δεν θα γίνει για να λύσει προβλήματα, αλλά για να δημιουργήσει νέα. Από ευχή θα γίνει κατάρα. Θα παγιδευτούμε σαν τα ποντίκια, πληρώνοντας γι’ αυτό τα δυσβάσταχτα διόδια για να έχουμε το αυτονόητο, γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση, πράγμα που ούτε αυτό είναι εξασφαλισμένο, όπως έδειξε η εμπειρία του 2021 της «Αττικής Οδού» με τη χιονόπτωση.

Η Κρήτη και ο λαός της έχει ανάγκη από έναν ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία, με συνδετήριους άξονες Βορρά - Νότο και συνολικά ένα οδικό δίκτυο σύγχρονο, ασφαλές που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες του.

Οι εργαζόμενοι που τόσα χρόνια ταλαιπωρούνται από κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές οφείλουν να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση. Να μην πληρώσουν για την κατασκευή του ΒΟΑΚ ούτε ευρώ παραπάνω από τη βαριά φορολογία που ήδη πληρώνουν. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο που φοροαποφεύγει.

Να διεκδικήσουν σύγχρονο δημοτικό οδικό δίκτυο για την ανεμπόδιστη δωρεάν κίνηση μεταξύ όλων των περιοχών της πόλης, νότια και βόρεια της Εθνικής Οδού.

Να μην εφησυχάζουν, να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση και δημοτικές αρχές που υπηρετούν το κεφάλαιο.

Συντασσόμαστε με τον αγώνα των κατοίκων Σμαρίου, Γάλιπε, Γαλίφα, Άνω Βάθεια, Καινούργιο Χωριό για την άμεση ολοκλήρωση του Ε50 για την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων των χωριών που θα επιβαρυνθούν με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Το αεροδρόμιο Καστελίου, ένα ιδιωτικό αεροδρόμιο με χρήματα του ελληνικού λαού. Σε μια περιοχή υψηλής παραγωγικότητας και σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Η απόλυτη καταστροφή. Έγκλημα περιβαλλοντικό, βιασμού της φύσης με ολέθριες συνέπειες στην ανθρώπινη ζωή, στην υγεία του, με αλλαγή χρήσεων γης, που σε συνδυασμό με την καταστροφή του Αρκαλοχωρίου από τους σεισμούς, ο ευλογημένος αυτός τόπος πέφτει στα νύχια των πάσης φύσεως επενδυτών.

Έργο, κόστους 626 εκατ. ευρώ. Η ΤΕΡΝΑ μπήκε στο έργο με συμμετοχή μόλις 5 εκατ. ευρώ, ενώ το ελληνικό δημόσιο θα της δώσει προίκα (με τα χρήματα του εργαζόμενου λαού) 180 εκατ. ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ μόλις τον Δεκέμβρη του '22 με συμπληρωματική σύμβαση, τη «χρυσώνει» το κράτος με άλλα 104 εκατ. ευρώ. Θα εκμεταλλεύεται το έργο για 30 χρόνια και το Ελληνικό Δημόσιο επίσης υποχρεούται να μεταβιβάζει το 65% των ετήσιων εσόδων από το γνωστό «Σπατόσημο», ετησίως περί τα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Το ΚΚΕ είχε καταψηφίσει και το '19 και το Δεκέμβρη '22 τη ληστρική για τα λαϊκά συμφέροντα σύμβαση, όταν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν με χέρια και με πόδια, υπογράφοντας την τελευταία πράξη θανάτου της περιοχής και παραχωρώντας το Ελληνικό Δημόσιο σε ιδιωτικό κολοσσό το αποκλειστικό δικαίωμα μελέτης, κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του νέου Διεθνούς Αερολιμένα. Αστικό κράτος - αστικές κυβερνήσεις - επιχειρηματικοί όμιλοι όλοι μαζί μια γροθιά για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Αυτή είναι η περιβόητη ανάπτυξη, ανάπτυξη για τους λίγους, παράδεισος για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς και ακόμα μεγαλύτερα δεινά για τον λαό.

Έργα μεγάλων διαστάσεων, υπερκοστολογημένα που εξασφαλίζουν τεράστια κέρδη στην κοινοπραξία μέσα από την παχυλή κρατική χρηματοδότηση, με πανάκριβα ναύλα για τους επιβάτες.

Οι tour operator και οι μεγαλοξενοδόχοι δεν είναι διατεθειμένοι να επωμιστούν το υψηλό κόστος, να αυξήσουν το κόστος των πακέτων, ούτε την τιμή της διανυκτέρευσης. Θα μετακυλιστεί το κόστος στους μισθούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των εργαζομένων συνολικά και στην ήδη απλησίαστη τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων.

Το ΚΚΕ εναντιώνεται συνολικά στην πολιτική της απελευθέρωσης των Μεταφορών, της Ενέργειας, στην ιδιωτικοποίηση δρόμων, αεροδρομίων και λιμανιών. Υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη και ο σχεδιασμός για το νέο αεροδρόμιο, τον ΒΟΑΚ, ο εκσυγχρονισμός των λιμανιών, συνολικά για τις μεταφορές και η πρόσβαση σε αυτές πρέπει να ικανοποιούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, να είναι ασφαλείς, με φθηνά εισιτήρια, χωρίς διόδια ή άλλου τύπου χαράτσια για τη λαϊκή οικογένεια και με ασφάλεια.

Αυτό, όμως, απαιτεί άλλες κοινωνικές συνθήκες με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας.

Προϋποθέτει οι συγκοινωνίες, οι αυτοκινητόδρομοι, το υπόλοιπο οδικό δίκτυο να υπάγονται 100% σε έναν ενιαίο κοινωνικοποιημένο τομέα - φορέα κατασκευής, συντήρησης και λειτουργίας σε συνεργασία με τον αντίστοιχο ενιαίο φορέα Μεταφορών.

Η χρηματοδότηση - κατασκευή - συντήρηση και λειτουργία του να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς διόδια ή άλλης μορφής εκμετάλλευση, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Να καλύπτουν πλήρως τις συγκοινωνιακές ανάγκες του νησιού, να απαλλαγούν οι αγρότες μας από το υψηλό κόστος μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων και να εντάσσονται σε μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία, κίνητρο της οποίας είναι η ανάπτυξη της λαϊκής ευημερίας και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.

Η κατασκευή μεγάλων έργων, όπως αεροδρόμιο, ΒΟΑΚ, η χρήση ΑΠΕ, άλλα έργα θα πρέπει να διασφαλίζουν την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των κλάδων της οικονομίας με ταυτόχρονο σεβασμό και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του φυσικού ανάγλυφου του νησιού. Θα προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή, θα την διευκολύνουν στην καθημερινότητά της.

Λαέ του Ηρακλείου

Σε καλούμε πηγαίνοντας στην κάλπη στις 21 Μαϊου κάνε σωστή επιλογή. Έχεις ευθύνη!

Το ΚΚΕ είναι το αποκούμπι σου! Αυτό θα σταθεί στο πλευρό σου την επόμενη μέρα! Αυτό θα υπερασπιστεί τα δίκια σου!

Το ΚΚΕ θα μπει μπροστά να οργανώσει τον αγώνα κόντρα στον νέο Αρμαγεδδώνα των αντιλαϊκών μέτρων που σου ετοιμάζουν!

Ή επιλέγεις τα κέρδη τους και τα κόμματα που τους υπηρετούν, δίνοντάς τους νέα εντολή για να συνεχίσουν και να επεκτείνουν το αντιλαϊκό τους έργο την επόμενη ημέρα ή βάζεις ένα STOP, κόβεις τον αέρα και τον τσαμπουκά τους, επιλέγοντας τη μόνη αξιόπιστη, ανατρεπτική, ριζοσπαστική επιλογή, το ΚΚΕ, για να μπορεί την επόμενη μέρα να υπερασπιστεί τα συμφέροντά σου…

ΕΜΠΡΟΣ λοιπόν να ανεβάσουμε το ΚΚΕ πολλά μπόγια ψηλότερα!

Σε αυτό το προσκλητήριο κανείς δεν περισσεύει!».

Ο χαιρετισμός του Γιώργου Μαργαρίτη, καθηγητή Νεότερης Ιστορίας του ΑΠΘ και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ηράκλειο:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Φίλες και φίλοι

Μία εβδομάδα μας χωρίζει από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Τα αστικά κόμματα περιμένουν αυτήν την εκλογική αναμέτρηση για να ξαναμοιράσουν μεταξύ τους τις καρέκλες της εξουσίας και να νομιμοποιήσουν τις ίδιες πολιτικές που ακολούθησαν και πριν. Θυμάται κανείς το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ στις δεύτερες εκλογές της διακυβέρνησής του; «Ναι(!), λέγανε, ανατρέψαμε το δημοψήφισμα και φέραμε ένα ακόμα αντιλαϊκό μνημόνιο, αλλά αυτά τα ήξερε ο λαός, όταν μας ψήφισε για δεύτερη φορά».

Έτσι θα λένε και τώρα όποιοι κυβερνήσουν. Με την μορφή του Ταμείου Ανάκαμψης έρχεται νέο αντιλαϊκό μνημόνιο, το 2024 επιστρέφει η ενισχυμένη επιτήρηση και τα ματωμένα πλεονάσματα, στις συσκέψεις του ΝΑΤΟ ετοιμάζεται βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και με τις ευλογίες του Αμερικανού πρέσβη επέρχονται οι «Πρέσπες του Αιγαίου», η συνεκμετάλλευση. Όποια κυβέρνηση και να προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές θα τα εφαρμόσει κατά γράμμα όλα τα παραπάνω και θα 'χει να λέει. Μας επέλεξε ο λαός να τον κυβερνήσουμε, άρα αυτά επιθυμεί, αυτά θέλει. Δεν θα πουν φυσικά ότι δεν του εξήγησαν τα πράγματα ως έχουν, του κρύψανε τις πίσω σελίδες των προγραμμάτων τους και σκηνοθέτησαν παραπλανητικά την απατηλή εικόνα, γεμίζοντας ελπίδες, υποσχέσεις και προσδοκίες τα προεκλογικά τους προγράμματα.

Το ψέμα και η παραπλάνηση έχουν όμως κοντά ποδάρια. Και αρκεί κάτι το απρόβλεπτο για να σκορπίσει στους πέντε ανέμους το εκλογικό σκηνικό, το "καλό κλίμα" έτσι όπως το καλλιεργούν τα αστικά κόμματα. Το έγκλημα των Τεμπών, που αποκάλυψε τη γύμνια του, διά των ιδιωτικοποιήσεων, δήθεν εκσυγχρονισμού, ήταν μια τέτοια περίπτωση. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν σε διαδηλώσεις οργής ενάντια στα κόμματα εξουσίας και παραπλάνησης: Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα συμπληρώματά τους. Στις διαδηλώσεις κυριαρχούσαν οι νέοι -αυτούς που τα αστικά κόμματα θέλουν να είναι απολίτικοι και ατομιστές. Τόσο το μεγάλο κεφάλαιο όσο και οι πολιτικοί του ταγοί γνωρίζουν ότι η κλωστή είναι λεπτή και μπορεί να σπάσει από στιγμή σε στιγμή.

Για το λόγο αυτό επίμονα δημιουργούν μια νέα γραμμή άμυνας. Ανασταίνουν ένα δοκιμασμένο στο παρελθόν εργαλείο της αστικής πολιτικής στον ταξικό αγώνα: Τον φασισμό. Τον χρησιμοποιούν ως φόβητρο όποτε χρειαστεί. Στην κορύφωση της κρίσης αμόλησαν τα εγκληματικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής ώστε να πειστεί ο κόσμος ότι υπάρχουν και χειρότερα από την αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κομμάτων εξουσίας. Όταν η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο, τους παραμέρισαν στην εφεδρεία.

Δεν έπαψαν όμως να αισθάνονται άνετα μαζί τους, να προστατεύουν και να χρησιμοποιούν τα φασιστικά μορφώματα. Γι' αυτό και η περίφημη δίκη της Χρυσής Αυγής σερνόταν στα χρόνια που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί λέει -στην Αθήνα των τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων- δεν βρισκόταν αίθουσα για να γίνει η δίκη! Γι' αυτό και φωτογραφίζονταν με τους νεο-ναζί στα ακριτικά νησιά, γι' αυτό και «βελτίωναν» σε όφελος των υπόδικων τον Ποινικό Κώδικα με την ελπίδα ότι θα έκοβαν ψήφους από τους εκλογικούς τους αντιπάλους -τη Νέα Δημοκρατία. Η δε τελευταία πρόσφατα ακόμα χρησιμοποίησε προσχηματικά τον κίνδυνο του Κασιδιάρη για να μεταβιβάσει στον Άρειο Πάγο την πολιτική ευθύνη για την αδειοδότηση των κομμάτων που επιτρέπεται να κατέβουν στις εκλογές. Μια ανώτατη δικαστική εξουσία που όμως ελέγχεται από την εκάστοτε κυβέρνηση…

Σε τελευταία ανάλυση τα ναζιστικά εγκληματικά μορφώματα αποδείχθηκαν χρήσιμα για το μεγάλο κεφάλαιο, όπως το απέδειξαν τα γεγονότα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Για τον λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση φροντίζει να δικαιώνει, να καλλιεργεί και να ανανεώνει το ιδεολογικό πλαίσιο μέσα από το οποίο γεννιέται ο φασισμός. Ο υστερικός αντικομμουνισμός των Βρυξελλών, η αναθεώρηση της ιστορίας, η δια του μεταμοντερνισμού ακύρωση του επιστημονικού λόγου και η προώθηση της μεταφυσικής αποτελούν την πρώτη ύλη, τα θεμέλια πάνω στα οποία θα κτιστούν νέα νεο-ναζιστικά μορφώματα.

Χθες ακόμα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας για τις οφειλόμενες γερμανικές αποζημιώσεις αποκάλυψε τι πραγματικά σκέφτονται για τους αντιφασιστικούς, απελευθερωτικούς αγώνες και τις θυσίες του λαού μας. Έρχεται η κλιματική αλλαγή μας είπε. Για Καλάβρυτα, για Δίστομο, για Κοντομαρί, για Βιάννο θα μιλάμε τώρα; Ούτε η γερμανική πρεσβεία και οι κυβερνήσεις στο Βερολίνο δεν το θέτουν τόσο ωμά και ξεδιάντροπα.

Τον φασισμό, τον ναζισμό μόνο οι λαοί μπορούν να τον αποτρέψουν και να τον νικήσουν. Λίγες μέρες μετά την επέτειο της 9ης Μαΐου, της Ημέρας της Αντιφασιστικής Νίκης, ξέρουμε πώς γίνεται αυτό. Στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στους χώρους της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού εκεί θα απομονωθεί και θα νικηθεί ο ναζισμός. Η λαϊκή κινητοποίηση, οι ταξικοί αγώνες θα τον σπρώξουν στο περιθώριο της ιστορίας - εκεί όπου ανήκουν οι εγκληματικές του πρακτικές.

Οι επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου είναι ένας ακόμα σταθμός στον δρόμο της ενίσχυσης των λαϊκών αγώνων, του αγώνα ενάντια στον φασισμό. Η ψήφος στο ΚΚΕ ακυρώνει όλα τα σχέδια και τα επικίνδυνα παιχνίδια των αστικών κομμάτων -Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Αυτά κυβέρνησαν, αυτά διαχειρίστηκαν τον φασισμό όχι με στόχο την εξάλειψή του, αλλά με στόχο την εργαλειοποίηση, την αξιοποίησή του ενάντια στον λαό. Το ΚΚΕ σταθερά αντιπάλεψε κάθε φασιστική εμφάνιση και πρακτική, αποκάλυψε την ταξική, αντιδραστική της φύση, υπερασπίστηκε την ιστορία, την εμπειρία του λαού στους μεγάλους αγώνες ενάντια στο εγκληματικό όπλο της αστικής τάξης, του κεφαλαίου. Παλεύει ενάντια σε αντιδραστικές, ανιστόρητες θεωρίες τύπου «θεωρία των δύο άκρων» που απλά προδίδουν την πρόθεση της αστικής τάξης να χρησιμοποιήσει εκ νέου τον ναζισμό, έστω και με άλλη μορφή.

Επεκτείνοντας τη θεωρία των δύο άκρων τα αστικά κόμματα και τα φερέφωνά τους καλλιεργούν με επιμέλεια την αντίληψη ότι τα ακροδεξιά σχήματα και κόμματα εκφράζουν την «αντισυστημική» διάθεση του κόσμου και ιδιαίτερα της νεολαίας. Στρέφουν την οργή προς τα εκεί ώστε να γίνει ακίνδυνη, διαχειρίσιμη, εκμεταλλεύσιμη από το ίδιο το σύστημα, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι τα ακροδεξιά κόμματα έδωσαν χέρι βοηθείας στο αστικό πολιτικό σύστημα και στο κεφάλαιο όποτε την χρειάστηκε.

Η ψήφος στο ΚΚΕ, εκτός από όλα τα άλλα, είναι και ψήφος αγώνα ενάντια στον φασισμό. Οι πρόσφατες φοιτητικές εκλογές μας και η στάση της σπουδάζουσας νεολαίας μάς έδειξαν τον δρόμο, μαζί με τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις της οργής μάς έδειξαν τον τρόπο.

Για το πραγματικά αντισυστημικό, αντιφασιστικό και συνάμα πατριωτικό, η επιλογή είναι μία! Είναι το ΚΚΕ!ΚΚΕ δυνατό στη Βουλή και στον Λαό!».

Ο χαιρετισμός του Γιάννη Ντουνιαδάκη, υποναύαρχου ε.α. και υποψήφιου βουλευτή Χανίων, στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ηράκλειο Κρήτης:

«Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Μόλις μια βδομάδα έχουμε μπροστά μας για να καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε το μπόι του Κόμματος σε όλη τη χώρα να φτάσει όσο γίνεται ψηλότερα στις 21 Μάη. Μια βδομάδα για να αναδειχθεί πιο δυνατό το Κόμμα και όσο το δυνατόν πιο αδύναμα τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα και τα «συμπληρώματά» τους.

Είναι πολλά τα μηνύματα που μας δίνουν δύναμη και αισιοδοξία. Τελευταίο και πιο εκκωφαντικό αυτό των σχεδόν 60.000 φοιτητών σε όλη τη χώρα. Οι φοιτητές έδωσαν σαρωτική νίκη στην παράταξη της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια, αφήνοντας και πάλι δεύτερη την παράταξη της ΝΔ και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ πολύ - πολύ πιο πίσω. Το βήμα έχουν κάνει επίσης χιλιάδες κόσμου που συναντάμε στους χώρους δουλειάς, στα χωριά και τις γειτονιές. Είναι πολλοί που έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους και φωνάζουν: «Τώρα ΚΚΕ!».

Αυτή η φωνή πρέπει να φτάσει από περισσότερους, μέχρι τελευταία στιγμή!

Κακά τα ψέματα και στην Κρήτη τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα. Έχουμε τα γενικότερα προβλήματα ακρίβειας, πλειστηριασμών, πετσοκομμένων αποδοχών. Έχουμε «Τέμπη» στην ακτοπλοΐα, σε εργασιακούς χώρους, εδώ στην Κρήτη έχουμε το λεγόμενο Βόρειο Οδικό Αξονα που τι άλλο είναι παρά «Τέμπη»! Τώρα μετά από τόσα χρόνια πάνε να τον ξεκινήσουν, να τα δώσουν όλα στους μεγαλοκατασκευαστές βάζοντας τον λαό να τους διπλοπληρώνει και με διόδια.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να ζήσουν πλέον τις οικογένειές τους. Το υπέρογκο κόστος παραγωγής τούς έχει τσακίσει! Με την πλάτη στον τοίχο είναι επίσης οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, έρμαιο στις διαθέσεις μεγαλεμπόρων και εμποροβιομήχανων.

Υγεία, Παιδεία, άλλες υπηρεσίες στο νησί στενάζουν από την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση. Κατά τα λοιπά το «θαύμα του τουρισμού» στηρίζεται σε εξουθενωτικά ωράρια για τους εργαζόμενους, ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι εργάζονται μια ζωή πνιγμένοι από τον ανταγωνισμό των μεγαλοεπιχειρηματιών και την υπερφορολόγηση.

Σε όλα τα γενικά και τοπικά προβλήματα, στήριγμα για τον λαό στα σωματεία, στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στις γειτονιές, όπως στους δήμους, στην Περιφέρεια και στη Βουλή είναι το ΚΚΕ. Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει εκατοντάδες Ερωτήσεις, Επερωτήσεις ειδικά για τους φαντάρους μας, αλλά και για τους εν ενεργεία και τους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Φίλες και φίλοι,

Η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει ουσιαστικά υπέρ του λαού μετά τις εκλογές, όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί είτε μονοκομματική είτε συνεργασίας. Επομένως θα χρειαστούμε ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση τόσο μέσα στη Βουλή όσο και έξω στον δρόμο.

Γι’ αυτό καλούμε κάθε καλοπροαίρετο λαϊκό άνθρωπο, έστω και αν δεν συμφωνεί μαζί μας, να ψηφίσει ΚΚΕ. Το ίδιο κάλεσμα, με αίσθημα ευθύνης, απευθύνω ως απόστρατος και προς τους εν ενεργεία και αποστράτους συναδέλφους μου!

Γιατί τα επόμενα χρόνια μόνο με ισχυρό ΚΚΕ θα καταφέρουμε να βάλουμε εμπόδια, να πάρουμε ανάσες, μέχρι και να αποτρέψουμε βάρβαρα μέτρα που θα πάνε να επιβληθούν. Ο λαός, όλοι εμείς με την ενεργή δραστηριοποίησή μας θα σώσουμε τον λαό.

Φίλες και φίλοι,

Η απόσυρση πολεμικού εξοπλισμού από τα νησιά του Αιγαίου, για να σταλεί στην Ουκρανία, αντικειμενικά συνδέεται με την αποστρατιωτικοποίηση που ζητά επίμονα η Τουρκία. Δεν «ξέφυγε» του πρωθυπουργού όταν χρησιμοποίησε τον όρο «ΝΑΤΟικά νησιά», για τα νησιά του Αιγαίου. Η κυρία Μπακογιάννη μάλιστα, «δεν έχει ταμπού για τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο». Άλλοι πάλι μιλούν για μια συμφωνία τύπου «Πρεσπών» στο Αιγαίο.

Η «συνδιαχείριση» όμως και η «συνεκμετάλλευση», που ετοιμάζουν, σημαίνουν συμβιβασμούς και υπονόμευση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ένα παζάρι χωρίς αρχές και κανόνες! Το ΚΚΕ προειδοποιεί μάλιστα ότι ετοιμάζονται οδυνηροί συμβιβασμοί!

Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, τους οποίους έχουν υπογράψει ελληνικές κυβερνήσεις και κόμματα, και η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτούς καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία και υπεράσπιση των συνόρων της χώρας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Διαχρονικά το ΝΑΤΟ έχει υιοθετήσει τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Κάθε χρόνο σχεδόν η χώρα έρχεται πρώτη σε στρατιωτικές δαπάνες. Το ΚΚΕ κάθε φορά καταψηφίζει τους προϋπολογισμούς γιατί δεν αφορούν την άμυνα, αλλά τις ανάγκες του ΝΑΤΟ! Αυτό επιβεβαιώνει η αποστολή τεθωρακισμένων και άλλου εξοπλισμού που στάλθηκαν στην Ουκρανία, ενώ ετοιμάζονται περισσότερα μετά τις εκλογές. Ελληνικές φρεγάτες ταξιδεύουν από τη Μαύρη Θάλασσα στον Περσικό και τον Ινδικό Ωκεανό, όπως και αεροσκάφη στα Βαλκάνια και τη Μαύρη θάλασσα.

Για το ΚΚΕ οι όποιοι εξοπλισμοί πρέπει να υπηρετούν την άμυνα της χώρας και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και όχι την εμπλοκή της σε επιθετικά δολοφονικά σχέδια σε βάρος άλλων λαών.

Καμιά εμπιστοσύνη λοιπόν στα κόμματα που έχουν στρατηγικές δεσμεύσεις με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και εμπλέκουν τη χώρα στα πολεμικά τους σχέδια. Μόνο σε συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος προς την πραγματική και διαρκή ειρήνη!

Αυτό όμως που πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας, ειδικά εμείς εδώ στην Κρήτη, είναι ότι η συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας βάζει τον λαό στο στόχαστρο μεγάλων κινδύνων! Σε μια προοπτική, που είναι πιθανή, να γενικευθεί ο πόλεμος εκεί, δεν μπορεί να αμφιβάλλουμε αν οι ρωσικοί πύραυλοι σημαδεύουν ή όχι τις βάσεις στη Σούδα και στο Ακρωτήρι.

Να, λοιπόν, ένα ακόμα πραγματικό δίλημμα και μπροστά στην κάλπη των εκλογών: 'Η είσαι με την πολιτική της εμπλοκής στους πολέμους, που κάνει τον λαό και τη χώρα στόχο και θύμα των ανταγωνισμών, ή επιλέγεις να γίνει ισχυρό το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε όλα τα επικίνδυνα σχέδια.

Φίλες και φίλοι,

Οι Αμερικανοί γιγαντώνουν παραπέρα την παρουσία τους στο Ακρωτήρι! Έτσι σύντομα θα είναι έτοιμοι για εντατικότερη χρήση της βάσης σε πολέμους, επιδρομές, καταστροφές και αλλαγές συνόρων.

Στήνουν κτίριο 9.000 τ.μ. Δρομολογούν επέκταση του χώρου στάθμευσής για τουλάχιστον 12 μεταγωγικά αεροσκάφη, όπως και αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της βάσης. Ήδη εξασφάλισαν ταυτόχρονο ανεφοδιασμό πολλαπλών μονάδων.

Πολλά χρόνια μετά εκείνο το «φεύγουν οι βάσεις που μένουν» της δεκαετίας του '80, η νέα αυτή επέκταση βασίζεται στον «Στρατηγικό Διάλογο», που εγκαινιάστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται επί ΝΔ. Ακόμη στηρίζεται στις «επικαιροποιήσεις» της Συμφωνίας για τις Βάσεις που προετοιμάστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και ψηφίστηκαν επί ΝΔ.

Με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, με τη στήριξη και άλλων κομμάτων, η Ελλάδα ολόκληρη έγινε μια απέραντη βάση. Είναι όμως τουλάχιστον ανήθικο η πατρίδα μας να δίνει στους ιμπεριαλιστές και δολοφόνους ξένων λαών «γην και ύδωρ», αλλά είναι και επικίνδυνο γιατί οι βάσεις τους αποτελούν μαγνήτη επιθέσεων.

Το ΚΚΕ αγωνίζεται για να ξεκουμπιστούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, να σταματήσει η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στους επικίνδυνους σχεδιασμούς. Αγωνίζεται για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τον λαό στην εξουσία.

Φίλες και φίλοι,

Η ώρα έφτασε

Ψηφίζουμε όλοι για δυνατό ΚΚΕ στήριγμα για τον λαό!

Καλή δύναμη, καλή συνέχεια». 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News