Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης στο κοιμητήριο Αρχανών - Παρέμβαση υποψήφιας δημάρχου (pics)

Κρήτη
Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης στο κοιμητήριο Αρχανών - Παρέμβαση υποψήφιας δημάρχου (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πολλοί συμπολίτες μας έχουμε επικοινωνήσει το πρόβλημα στη δημοτική Αρχή ώστε να ασχοληθεί με το θέμα, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα», αναφέρει η κ. Χρυσούλα Γιαννιδάκη

Το πρόβλημα που υπάρχει με το πολυσυζητημένο θέμα του κοιμητηρίου Αρχανών, όπου κυριαρχούν εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης, αναδεικνύει με παρέμβασή της η ανεξάρτητη υποψήφια δήμαρχος του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων Χρυσούλα Γιαννιδάκη, καλώντας τη δημοτική Αρχή να παρέμβει, κάτι που δεν έχει κάνει ως τώρα, όπως επισημαίνει, δείχνοντας αδιαφορία. 

Όπως αναφέρει η κ. Γιαννιδάκη, «παρακολουθούμε εδώ και καιρό την αδιαφορία των αρμοδίων της δημοτικής Αρχής, αναφορικά με το πολυσυζητημένο θέμα του κοιμητηρίου των Αρχανών.

Καθημερινές εικόνες εγκατάλειψης και ντροπής που δεν εμπνέουν σεβασμό προς ζώντες και τεθνεώτες. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.

Εκτός από εμένα προσωπικά, πολλοί συμπολίτες μας έχουμε επικοινωνήσει το πρόβλημα στη δημοτική Αρχή ώστε να ασχοληθεί με το θέμα, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Τα κοιμητήρια είναι μέρη που πρέπει να αποπνέουν σεβασμό και ευπρέπεια να αποδίδουν το φόρο τιμής που αξίζει στους κεκοιμημένους μας, να υπάρχει ευταξία και λειτουργικότητα για τους κληρικούς και τους συγγενείς. Η εικόνα του χώρου ανάπαυσης των ψυχών των δικών μας ανθρώπων, όχι μόνο των Αρχανών, αλλά και των λοιπών κοιμητηρίων του Δήμου, σε κάθε περίπτωση δεν είναι η αρμόζουσα.

Ως ανεξάρτητη δημοτική παράταξη του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, και δεδομένου ότι ο Δήμος εποπτεύει και ελέγχει όλες τις δραστηριότητες των Κοιμητηρίων, καλούμε τη δημοτική Αρχή να λάβει υπόψη όσα ορίζονται στην Υπουργική Απόφαση Α5/1210/1978 - ΦΕΚ Β-424/10-5-1978 καθώς και τις τροποποιήσεις αυτής, σχετικά με την ίδρυση και τους κανονισμούς λειτουργίας των κοιμητηρίων.

Η υπόθεση των κοιμητηρίων είναι ένα, από σειρά προβλημάτων που καταγράφηκαν στην ατζέντα μας.

Θα μεταδίδουμε τους προβληματισμούς των δημοτών μας προς κάθε αρμόδια κατεύθυνση χωρίς να μένουμε αδιάφοροι και σιωπηλοί.

Υποψήφια δήμαρχος Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων “Δήμος για Όλους”

Χρυσούλα Γιαννιδάκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News