Φοιτητές και καθηγητές από τη Γιούτα των ΗΠΑ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για τον επιταχυντή ιδεών H2BHUB

Κρήτη
Φοιτητές και καθηγητές από τη Γιούτα των ΗΠΑ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για τον επιταχυντή ιδεών H2BHUB

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά την επίσκεψη αναλύθηκαν επίσης οι διαφορές ανάμεσα στο φορολογικό σύστημα των ΗΠΑ και της Ε.Ε. γενικότερα, οι διαδικασίες εξαγωγών και ίδρυσης εταιρειών στο εξωτερικό, ενώ αναλύθηκε το ζήτημα των οικονομικών σχέσεων στην Ευρώπη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών και εκείνων εκτός Ε.Ε. αλλά και των επιχειρήσεων

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος Αμερικανών φοιτητών βρέθηκε το H2BHUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και το έργο που επιτελεί ως επιταχυντής ιδεών, με στόχο την ενίσχυση του οικοσυστήματος startup επιχειρήσεων, μέσω της παροχής των κατάλληλων συνθηκών για τη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Η ομάδα, αποτελούμενη από 22 φοιτητές και 2 καθηγητές από τη Σχολή Διεθνούς Λογιστικής του Πανεπιστημίου Brigham Young University, με έδρα τη Γιούτα (UTAH) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, βρέθηκε την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 στο H2BHUB και ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει με απώτερο σκοπό τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα.

Τα στελέχη του H2BHUB παρουσίασαν τις εργασίες και δραστηριότητες που διεξάγονται στο τμήμα τους, όπως και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, στα οποία συμμετέχει ως εταίρος το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με τους φοιτητές και τους καθηγητές να εκδηλώνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις διαδικασίες αίτησης, υλοποίησης και οικονομικής διαχείρισης.

Επίσης, αναλύθηκαν οι διαφορές ανάμεσα στο φορολογικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα, οι διαδικασίες εξαγωγών και ίδρυσης εταιρειών στο εξωτερικό, ενώ κλείνοντας, σε ανοιχτή εποικοδομητική συζήτηση που διεξήχθη, αναλύθηκε το ζήτημα των οικονομικών σχέσεων στην Ευρώπη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών και εκείνων εκτός Ε.Ε. αλλά και των επιχειρήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News