Κοσμοσυρροή στην ομιλία του Χρήστου Στρατάκη: «Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μου, γι' αυτές θα αγωνιστώ με το ΠΑΣΟΚ» (pics)

Κρήτη
Κοσμοσυρροή στην ομιλία του Χρήστου Στρατάκη: «Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μου, γι' αυτές θα αγωνιστώ με το ΠΑΣΟΚ» (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χρήστος Στρατάκης στην ομιλία του ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, διεκδικεί την ψήφο των πολιτών στις προσεχείς εκλογές

Πλήθος κόσμου, φίλοι και ψηφοφόροι, βρέθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, όπου πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κος Χρήστος Στρατάκης. 

Τον κ. Στρατάκη προλόγισαν ο πρώην Α' αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρηγόρης Νιώτης, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Χρήστο που γνωρίζει εδώ και 20 χρόνια, για το ήθος και τον ολοκληρωμένο πολιτικό του λόγο, για την κατάρτιση και την επάρκεια που διαθέτει, καθώς και η γνωστή δικηγόρος Χάρις Αστρινάκη.

Ο Χρήστος Στρατάκης στην ομιλία του ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, διεκδικεί την ψήφο των πολιτών στις προσεχείς εκλογές:

- «Να αναδείξουμε ότι παρά τη συκοφάντηση που υπάρχει από πολλές πλευρές το ΠΑΣΟΚ συνολικά άλλαξε τη χώρα και τη μετέτρεψε από τριτοκοσμική σε ευρωπαϊκή αλλά και βελτίωσε σημαντικά το επίπεδο ζωής των πολιτών. Αυτό είναι σαφές ότι αποτελεί δείγμα γραφής και για το μέλλον και ταυτόχρονα διατρανώνουμε τη θέλησή μας να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια ανεξάρτητα από κόπους και θυσίες.

- Να προσπαθήσουμε να γίνει αντιληπτό ότι η χώρα χωρίς την παραγωγή νέου πλούτου πάντα θα είναι επιρρεπής σε νέες κρίσεις (παθογένειες – θα έρχονται ως συστημικά φαινόμενα).

Αυτό απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις μέχρι να ξεφύγουμε οριστικά από την κρίση αλλά και για να διευθετήσουμε το τεράστιο χρέος της χώρας, που δυστυχώς αυξάνεται αντί να μειώνεται.

- Να αναδείξουμε ότι μόνο εμείς μπορέσαμε να κάνουμε ουσιαστικές προοδευτικές αλλαγές στη χώρα για να κυβερνηθεί η Ελλάδα πιο αποτελεσματικά και να υπηρετηθεί η αποκέντρωση προς το συμφέρον των πολιτών και ότι θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση για ν’ αλλάξει η χώρα προς το καλύτερο.

- Να τονίσουμε ότι πρώτοι και μόνοι εμείς θέσαμε τις νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του πολίτη με τη Διαύγεια, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, για να χτυπήσουμε τη διαφθορά αλλά και δημιουργήσαμε και το νομικό πλαίσιο (θεσμός οικονομικού εισαγγελέα, Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος κλπ.) ώστε να τιμωρείται το μαύρο πολιτικό χρήμα όποτε βρεθεί ανεξάρτητα από το χρόνο προσπόρισής του και έτσι να χτυπήσουμε τη διαφθορά που υποσκάπτει τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Επίσης, ο κ.Στρατάκης ανέπτυξε τις προτάσεις του για:

- την απαραίτητη αλλαγή στο παραγωγικό μοντέλο στον πρωτογενή τομέα (πρότυπες ενιαίες εταιρικές γεωργικές εκμεταλλεύσεις),

- την ενέργεια (επιδότηση, μέσω δανεισμού, συστημάτων ΑΠΕ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με υποχρεωτικό ενέχυρο τα ίδια τα συστήματα αυτά και τον παρελκόμενο εξοπλισμό τους μέχρι την απόσβεσή τους από μέρος της αξίας της ενέργειας που θα παράγουν),

- τα κόκκινα δάνεια (μέσω της απαίτησης από τις τράπεζες των χρεώσεων από τις προμήθειες για συναλλαγές, μεταφορές, προμήθειες καρτών κ.ά, μια απαρχαιωμένη και απαράδεκτη πρακτική στην εποχή των ψηφιακών συναλλαγών),

αλλά και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την οικονομία, την ανάπτυξη, τους νέους και το δημογραφικό κ.λπ.

Τέλος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεσμεύομαι ν'αγωνιστώ:

  1. Για την επίτευξη Ενεργειακής Δημοκρατίας με συμμετοχή όλων των πολιτών στον πλούτο που παράγουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
  2. Για την ανάπτυξη όλων των τομέων της οικονομίας, κυρίως του πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα της Κρήτης για παραγωγή νέου πλούτου με δεδομένα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.
  3. Για την ολοκλήρωση των έργων υποδομής στα συγκοινωνιακά, επικοινωνιακά και ενεργειακά δίκτυα της Κρήτης (νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου, ΒΟΑΚ χωρίς όμως διόδια για τις μετακινήσεις εντός της ίδιας πόλης, αλλά και για ένα μέσο σταθερής τροχιάς στην Κρήτη)
  4. Για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, για να γίνουν βιώσιμες βάσει του νέου παραγωγικού μοντέλου που σας ανέλυσα.
  5. Για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα προάγει την Παιδεία και θα εκπαιδεύει τις νέες γενιές στα προσόντα που απαιτούν οι γενικότερες εξελίξεις και απαιτήσεις της κοινωνίας και της οικονομίας.
  6. Για ένα Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών, όχι ιδιωτικοποιούμενο αλλά αναβαθμιζόμενο, για να υπηρετεί εκτός από τις ανάγκες κυρίως την πρόληψη, που είναι και το σημαντικότερο για τις νέες γενιές.
  7. Για ένα εκσυγχρονισμένο και αποτελεσματικό δικαιακό σύστημα που να υπηρετεί την ασφάλεια των πολιτών και να προάγει το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας.
  8. Για την προώθηση της αλληλεγγύης στους αδύναμους αλλά και την καθιέρωση ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος, σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή, για να παγιώνεται καθημερινά η κοινωνική συνοχή.
  9. Και τέλος δεσμεύομαι να υπηρετώ απαρέγκλιτα τις προοδευτικές αξίες και αρχές του ΠΑΣΟΚ, όπως προσδιορίζονται στη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.

Αυτός ο αγώνας για το κοινό καλό είναι το δικό μου κίνητρο για να ασχοληθώ με την πολιτική, όπως άλλωστε έμαθα από πολύ μικρός, ζώντας μέσα σ’ ένα περιβάλλον προσφοράς για τους άλλους».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News