Το Χόλιγουντ στη Χερσόνησο - Τα πλατό της ταινίας “Killer Heat” θα στηθούν σε Σαραντάρι, “Αρίνα”, Καρτερό και Κράσι

Κρήτη
Το Χόλιγουντ στη Χερσόνησο - Τα πλατό της ταινίας “Killer Heat” θα στηθούν σε Σαραντάρι, “Αρίνα”, Καρτερό και Κράσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή, η οποία ανοίγει άλλες τουριστικές “πύλες” και δρόμους για το νησί μας, και αναμφίβολα αποτελεί μια σημαντική τουριστική διαφήμιση-προβολή για τον τόπο μας

Σε ρυθμούς... Χόλιγουντ θα κινηθεί και ο Δήμος Χερσονήσου, καθώς, πέρα από τη Σητεία και τον Άγιο Νικόλαο, κινηματογραφικό πλατό θα στηθούν τις προσεχείς ημέρες για τις ανάγκες της ταινίας “Killer Heat” κατά μήκος του βόρειου τουριστικού άξονα από τον Λιμένα Χερσονήσου και το Σαραντάρι μέχρι το “Αρίνα” και τον Καρτερό, όπως επίσης και στο Κράσι.

Το “Killer Heat” είναι μια επερχόμενη ταινία για τα Amazon Studios. Σε σκηνοθεσία Philippe Lacôte και παραγωγή Brad Weston, η ταινία βασίζεται στο διήγημα του Jo Nesbo “The Jealousy Man”, ενώ πρωταγωνιστούν διάσημοι ηθοποιοί, όπως μεταξύ άλλων oι Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley και Richard Madden.

Πρόκειται για μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή, η οποία ανοίγει άλλες τουριστικές “πύλες” και δρόμους για το νησί μας, και αναμφίβολα αποτελεί μια σημαντική τουριστική διαφήμιση-προβολή για τον τόπο μας, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για το νησί μας, όπως αναγνωρίζουν και οι αιρετοί, που προσπαθούν τις ημέρες αυτές να βοηθήσουν, να διευκολύνουν όσο μπορούν για τα πολυήμερα γυρίσματα που έχουν προγραμματιστεί σε πολλές περιοχές της ανατολικής Κρήτης.

Η πρώτη φάση των κινηματογραφικών γυρισμάτων της ταινίας “Killer Heat” ξεκίνησε τις ημέρες αυτές από το αεροδρόμιο Σητείας, ενώ πλατό, πέρα από τη Σητεία, θα στηθούν τόσο εντός της πόλης του Αγίου Νικολάου (κτήριο Αντιπεριφέρειας, Ειρηνοδικείο, κ.ά.), όσο και σε διάφορες Κοινότητες του Δήμου (Ελούντα, Κριτσά, Φουρνή, κ.ά.).

Ενδεικτικά, σκηνές αναμένεται να γυριστούν, μεταξύ άλλων, στα βράχια της Κριτσάς, στο κανάλι της Ελούντας, σε χώρο πίσω από το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, κ.α.

Το πρόγραμμα των γυρισμάτων

Σκηνές της ταινίας “Killer Heat” θα γυριστούν και σε περιοχές του νομού Ηρακλείου. Μάλιστα, προς τα τέλη Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί γυρίσματα σε διάφορα σημεία του δήμου Χερσονήσου.

Το πρόγραμμα των κινηματογραφικών γυρισμάτων, που γνωστοποιήθηκε στο σχετικό αίτημα προς τον Δήμο Χερσονήσου, έχει ως εξής:

- Στις 23 και στις 31 Μαΐου θα γίνουν γυρίσματα στη γνωστή παραλία Σαραντάρι, δίπλα στη Χερσόνησο.

- Στις 30 Μαΐου, το κινηματογραφικό πλατό θα μεταφερθεί μέσα στον Λιμένα Χερσονήσου και συγκεκριμένα στο “King Scorpio Beach Club”.

- Στις 2 Ιουνίου θα μετατραπούν σε χολιγουντιανά στούντιο διάφορες περιοχές στην παλαιά εθνική οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου, μεταξύ των παραλιών Καρτερού και ξενοδοχείου “Αρίνα”, εντός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας Ελαίας.

- Στις 5 Ιουνίου, τα κινηματογραφικά συνεργεία της Amazon Studios θα βρεθούν για τις ανάγκες των γυρισμάτων στην επαρχιακή οδό Νεάπολης-Χερσονήσου, μετά το Κράσι.

Το προηγούμενο διάστημα είχε σταλεί σχετικό επίσημο αίτημα από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την αρμόδια Διεύθυνση προς τον Δήμο Χερσονήσου, ζητώντας την άδεια αλλά και τη γενικότερη διευκόλυνση προετοιμασίας γυρισμάτων και υλοποίησης γυρισμάτων της ταινίας μεγάλου μεγέθους με τίτλο “Killer Heat” στην εταιρεία παραγωγής “FHKH Μονοπρόσωπη Α.Ε.” με τον διακριτικό τίτλο “Faliro House”. Στο αίτημα επισημαινόταν πως περιγραφή δράσης του σεναρίου δεν προβάλλει τη βία, τον ρατσισμό ή τον σεξισμό και δεν παραβιάζει την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία. Ο Δήμος Χερσονήσου άναψε το “πράσινο φως”, δεδομένων και των θετικών αποφάσεων των εμπλεκόμενων Τοπικών Συμβουλίων.

Ειδικότερα: Με τη με αρ. 4/2023 ομόφωνη απόφασή του, το Συμβούλιο της Κοινότητας Λιμένα Χερσονήσου συναίνεσε στην πραγματοποίηση-διευκόλυνση της προετοιμασίας των γυρισμάτων της ταινίας μεγάλου μήκους, μέρος των γυρισμάτων της οποίας θα πραγματοποιηθούν εντός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας Λιμένα Χερσονήσου.

Με τη με αρ. 4/2023 ομόφωνη απόφασή του το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μαλίων συναίνεσε ομοίως στην πραγματοποίηση-διευκόλυνση της προετοιμασίας των γυρισμάτων της ταινίας μεγάλου μήκους, μέρος των γυρισμάτων της οποίας θα πραγματοποιηθούν εντός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας Μαλίων.

Αντίστοιχα, με τη με αρ. 1/2023 ομόφωνη απόφασή του το Συμβούλιο της Κοινότητας Ελαίας συναινεί στην πραγματοποίηση-διευκόλυνση της προετοιμασίας των γυρισμάτων της ταινίας μεγάλου μήκους, μέρος των γυρισμάτων της οποίας θα πραγματοποιηθούν εντός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας Ελαίας.

Λίγα λόγια για τη ταινία - Οι λαμπεροί πρωταγωνιστές

Το “Killer Heat” παρακολουθεί τα δίδυμα αδέρφια που εμπλέκονται σε ένα βίαιο ερωτικό τρίγωνο σε ένα απομακρυσμένο ελληνικό νησί. Ένας κατεστραμμένος ντετέκτιβ, γνωστός ως “The Jealousy Man”, καλείται να ερευνήσει την υπόθεση.

Ο ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός Joseph Gordon-Levitt (“Inception”, “Looper”) εμφανίστηκε πρόσφατα στο “Poker Face” του Rian Johnson και θα τον δούμε στη συνέχεια στο “Beverly Hills Cop: Axel Foley” και στο “Flora and Son” του John Carney's Flora.

Η Shailene Woodley είναι μια βραβευμένη ηθοποιός γνωστή για τους ρόλους της σε ταινίες όπως “The Descendants”, “The Fault in our Stars”, “The Spectacular now” και πιο πρόσφατα από την ερμηνεία της, που ήταν υποψήφια για Emmy, στη διάσημη σειρά “Big Little Lies”.

Γνωστός για τη συναρπαστική ερμηνεία του ως “Robb Stark” στο “Game of Thrones”, ο Richard Madden είναι ένας βραβευμένος ηθοποιός, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο πλευρό της Gemma Chan και της Angelina Jolie στο “The Eternals” για τη Marvel, στο “Rocketman” της Paramount και την “Cinderella” της Disney. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News