Βρύσαλης: «Δε θα τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν το Βενιζέλειο νοσοκομείο σε κέντρο υγείας»

Κρήτη
Βρύσαλης: «Δε θα τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν το Βενιζέλειο νοσοκομείο σε κέντρο υγείας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όλοι στον αγώνα μόνο ο λαός σώζει την υγεία του λαού!»

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και μέλος της ΓΣ ΠΟΕΔΗΝ, Δημήτρης Βρύσαλης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, που αφορά το Βενιζέλειο Νοσοκομείο:

«Ο αγώνας ενάντια στη συνειδητή υποβάθμιση συνολικά του δημόσιου συστήματος υγείας αφορά όλους τους εργαζόμενους, όχι μόνο τους μαχόμενους υγειονομικούς.

Οι κλινικές δεν μπορούν να λειτουργούν με εντέλλεσθε, με μετακινήσεις και με υπερεφημέρευση.

Στην ίδια μοίρα, με μεγάλη επιβάρυνση βρίσκονται και κλινικές του ΠΑΓΝΗ αλλά και τα Κέντρα Υγείας. Και όλα αυτά στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου.

Για όλη αυτή την κατάσταση υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες όλων όσων κυβέρνησαν και φιλοδοξούν να επαναλάβουν το «θρίαμβο». Δεν έγινε εν μία νυκτί. Η κάθε κυβέρνηση ως τώρα έβαζε από ένα λιθαράκι με κάθε νομοσχέδιό της, όπως με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των γιατρών, τις επισφαλείς διακομιδές διασωληνωμένων, τα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία, τα νοσοκομεία ΑΕ, όπως το Παπαγεωργίου, της Σαντορίνης, στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας.

Την ώρα που οι νέοι γιατροί υποχρεώνονται να πληρώνουν με την αγωνία και τον αγώνα χωρίς αύριο, την πολιτική της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και της αναξιοπρέπειας που ζούμε.

Την ώρα που το νοσηλευτικό και το υπόλοιπο προσωπικό έχει φτάσει στα όρια του.

Την ώρα που οι συμβασιούχοι κάθε τέλος της σύμβασης βρίσκονται σε αβεβαιότητα.

Την ώρα που όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης καταρρέουν, με το ΠΑΓΝΗ να αντιμετωπίζει οριακές καταστάσεις λόγω της υποστελέχωσης και της υποβάθμισης ζωτικών ειδικών τμημάτων.

Την ώρα που στην Κρήτη καταγράφονται ιστορικές κινητοποιήσεις για την στήριξη της δημόσιας υγείας.

Αυτή την ώρα δεν θα τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν το Βενιζέλειο νοσοκομείο σε κέντρο υγείας.

Όλοι στον αγώνα μόνο ο λαός σώζει την υγεία του λαού!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News