Σε Αυγενική και Βενεράτο ο Αλέξης Καλοκαιρινός - Συζήτησε με τους κατοίκους τα προβλήματα των οικισμών (pics)

Κρήτη
Σε Αυγενική και Βενεράτο ο Αλέξης Καλοκαιρινός - Συζήτησε με τους κατοίκους τα προβλήματα των οικισμών (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασικές προτεραιότητες του υποψήφιου δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού αποτελούν οι μεγάλες παρεμβάσεις σε οικισμούς και χωριά του νομού Ηρακλείου

Οι μεγάλες παρεμβάσεις στους οικισμούς και τα χωριά του Δήμου Ηρακλείου για μια καλύτερη ποιότητα ζωής αποτελούν μια από τις βασικές προτεραιότητες του υποψήφιου δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού που συνεχίζει τις ενημερωτικές επισκέψεις του στην ύπαιθρο του Δήμου.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός είχε την ευκαιρία να βρεθεί στο Βενεράτο και την Αυγενική, από τους πιο σημαντικούς οικισμούς της ενδοχώρας του Δήμου Ηρακλείου με μεγάλη δυναμική ανάπτυξης αλλά και προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους τους.

Θερμή υποδοχή από κατοίκους του Βενεράτου

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου περιηγήθηκε το Βενεράτο, ένα χωριό με δραστήριο Κοινοτικό Συμβούλιο αλλά και ένα Πολιτιστικό σύλλογο με πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση και ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή ενώ έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους που συνάντησε.

Συνομιλώντας με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βενεράτου κ. Βαγγέλη Μαραγκάκη και μέλη του συμβουλίου, ο κ. Καλοκαιρινός διαπίστωσε την αγωνία που υπάρχει αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αγροτικοί δρόμοι, για το παλαιό αρδευτικό δίκτυο στο οποίο σημειώνονται συνεχώς βλάβες δυσκολεύοντας την καλλιέργεια της γης, τον ελλιπή Δημοτικό φωτισμό και τον προβληματικό ηλεκτροφωτισμό του σταδίου.

Συζήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Κατάστημα αντηλλάγησαν απόψεις και διερευνήθηκαν δυνατότητες και λύσεις για να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα της περιοχής όπως το ιδιαίτερου φυσικού κάλλους τοπίο στον Άγιο Φανούριο, το φαράγγι, τα μινωικά πατητήρια, τη Μονή Παλιανής, το πεζοπορικό μονοπάτι Ε4.  

Παράλληλα εξέφρασαν την ανάγκη να  αξιοποιηθεί συστηματικά το «Κέντρο Οίνου και Πνεύματος», ως πολυχώρος πολιτισμού.

Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Καλοκαιρινό, είναι το Βενεράτο να συγκρατήσει το νεανικό πληθυσμό του και σύντομα να γίνει πόλος έλξης για επισκέπτες αλλά και μόνιμους κατοίκους.

Στην Αυγενική ο Αλέξης Καλοκαιρινός

Σε απόσταση αναπνοής από την πόλη, σε υψόμετρο 310 μέτρων βρίσκεται και η Αυγενική, ένα όμορφο και νοικοκυρεμένο χωριό του Δήμου Ηρακλείου.

Η Αυγενική διαθέτει σημαντικές υποδομές που εξυπηρετούν και την ευρύτερη περιοχή όπως το σχολείο και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης που γεμίζει από παιδικές φωνές αλλά και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 8x8 και μπάσκετ τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

Ωστόσο, το χωριό έχει και σημαντικά ανοικτά ζητήματα, με βασικότερα, την αγροτική οδοποιία, το δίκτυο άρδευσης και το δίκτυο αποχέτευσης, τα οποία ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Καλοκαιρινός συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αυγενικής κ. Γιάννη Δερμιτζάκη.

«Έχουμε υποχρέωση απέναντι σε κατοίκους και τους αγρότες»

«Με συστηματικές και στοχευμένες παρεμβάσεις η Αυγενική έχει τις προδιαγραφές για να γίνει προορισμός τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες. Και η όμορφη πλατεία του να μην ερημώνει με τη δύση του ήλιου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλοκαιρινός.

«Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους κατοίκους των οικισμών μας να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για να τους αναδείξουμε και να κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους αλλά και σε όσους  εργάζονται σκληρά στον πρωτογενή τομέα», κατέληξε ο κ. Καλοκαιρινός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News