Ζει σε άθλιες συνθήκες και υπό την απειλή να του κόψουν το ρεύμα 37χρονος άνεργος στο Ηράκλειο (pics)

Κρήτη
Ζει σε άθλιες συνθήκες και υπό την απειλή να του κόψουν το ρεύμα 37χρονος άνεργος στο Ηράκλειο (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 37χρονος άνεργος Ηρακλειώτης Α.Κ. ζει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες στο πατρικό του σπίτι, χρωστώντας ήδη στο ηλεκτρικό ρεύμα πάνω από 4.000 ευρώ

Τέλος, δυστυχώς, δεν έχουν τα δράματα των συνανθρώπων μας που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα του σπιτιού τους, με συνέπεια να βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή της διακοπής της ηλεκτρικής ενέργειας στα νοικοκυριά τους. Όπως συμβαίνει και με την περίπτωση του 37χρονου άνεργου Ηρακλειώτη Α.Κ. που ζει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες στο πατρικό του σπίτι, χρωστώντας ήδη στο ηλεκτρικό ρεύμα πάνω από 4.000 ευρώ.

«Η εταιρεία μου ζητάει το 50% για να μου κάνει ρύθμιση. Είναι αδύνατο να βρω τόσα χρήματα. Είμαι άνεργος εδώ και έξι χρόνια και για να τα βγάλω πέρα κάνω μεροκάματα όπου βρω, αλλά δεν υπάρχει σταθερή δουλειά και αν μου κόψουν το ρεύμα δεν θα μπορώ να ζήσω μέσα στο πατρικό μου σπίτι, αφού ήδη από τις υγρασίες είναι γεμάτο με μούχλα και πέφτουν οι τοίχοι καθώς και η οροφή. Δεν έχω τη δυνατότητα να προχωρήσω σε αποκατάσταση των ζημιών και ζητάω τη βοήθεια κάθε ανθρώπου που θα ήθελε να με βοηθήσει», λέει στο neakriti.gr ο Α.Κ. στέλνοντας μας και τις σχετικές φωτογραφίες, που δείχνουν μια κατάσταση πραγματικά άθλια. «Σε αυτό το σπίτι ζούσα με τη μητέρα μου. Δυστυχώς το 2019 πέθανε από καρκίνο. Και από τότε ζω εκεί, αδυνατώντας να τα βγάλω πέρα, αφού δούλευα σε μεταφορική εταιρεία μέχρι που έχασα τη δουλειά μου. Από τότε κάνω μεροκάματα όπου βρω. Το χειμώνα στις ελιές. Το καλοκαίρι στα σταφύλια. Δουλεύω σε οικοδομές όπου υπάρχει μεροκάματο. Αλλά καταλαβαίνετε ότι τα χρήματα για το ρεύμα είναι πολλά και δεν μπορώ να τα συγκεντρώσω»...

Ο ίδιος πραγματικά δηλώνει ότι βρίσκεται σε απόγνωση. «Έχω φτάσει στα όριά μου, είμαι άνεργος εδώ και έξι χρόνια και το μόνο μου εισόδημα είναι 300 ευρώ από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ).Ο πάροχος ρεύματος που είμαι τώρα αρνείται οποιαδήποτε διακανονισμό οφειλής και το συνολικό χρέος ανέρχεται στα 4.287 ευρώ και μου ζητάνε το 50% της συνολικής οφειλής για να μπορέσουν να μου κάνουν διακανονισμό και να μπορέσω να το πληρώσω.

Και επίσης έχουν έρθει τρεις φορές για να μου κόψουν το ρεύμα ενώ τους έχω ενημερώσει για την οικονομική μου κατάσταση αλλά και για την κατάσταση του σπιτιού μου, η οποία είναι άθλια, μέσα στην υγρασία και τη μούχλα και έχουν οι σοβάδες πέσει σχεδόν από όλο το σπίτι. Λοιπόν το μόνο που ζητάω είναι να βρεθεί αν είναι δυνατόν κάποια λύση με το θέμα του ρεύματος γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος από μέρα σε μέρα να μου κόψουν το ρεύμα. Δεν μπορώ να αντεπεξέλθω οικονομικά και ζητάω από εσάς αν γίνεται και είναι εύκολο να δημοσιευθεί το θέμα μου. Σας ευχαριστώ πολύ», καταλήγει ο ίδιος.

Το κινητό του τηλέφωνο για να επικοινωνήσει μαζί του όποιος ενδιαφέρεται και μπορεί να βοηθήσει είναι το 6908432400.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News