Πραιτώρια: Σε παρεξήγηση που λύθηκε απέδωσαν την ενέδρα τα δύο αδέρφια - Η απόφαση όμως τους έστειλε στη φυλακή

Κρήτη
Πραιτώρια: Σε παρεξήγηση που λύθηκε απέδωσαν την ενέδρα τα δύο αδέρφια - Η απόφαση όμως τους έστειλε στη φυλακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά το ότι οι κατηγορούμενοι, που είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παρουσιάστηκαν χθες μετανιωμένοι για το επίμαχο συμβάν, το οποίο ευτυχώς δεν έμελλε να έχει μοιραίες συνέπειες για κάποιον συνάνθρωπό μας, κρίθηκαν αμφότεροι προσωρινά κρατούμενοι μετά το πέρας των απολογιών τους

Εμφανίστηκαν ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου και μερικές ώρες αργότερα πήραν τον δρόμο για τη φυλακή. Ο λόγος για τους δύο αδερφούς, οι οποίοι στα τέλη Μαρτίου είχαν εμπλακεί σε ένοπλη ενέδρα με... καλάσνικοφ εναντίον ενός 42χρονου άνδρα, στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου.

Παρά το ότι οι κατηγορούμενοι, που είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παρουσιάστηκαν χθες Τρίτη 9 Μαΐου, μετανιωμένοι για το επίμαχο συμβάν, το οποίο ευτυχώς δεν έμελλε να έχει μοιραίες συνέπειες για κάποιον συνάνθρωπό μας, κρίθηκαν αμφότεροι προσωρινά κρατούμενοι μετά το πέρας των απολογιών τους.

Όπως ανέφερε χθες Τρίτη στο neakriti.gr και την “ΚΡΗΤΗ TV” ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης κ. Διονύσης Βέρρας, η εξέλιξη για τους εντολείς του «ήταν λίγο αρνητική σ’ αυτό το στάδιο, καθώς τελείωσε με την προσωρινή κράτηση και των δύο». Σύμφωνα με τον δικηγόρο, οι δύο αδερφοί δεν είχαν δώσει ποτέ ξανά στο παρελθόν «δικαιώματα». Εξάλλου, ο κ. Βέρρας επεσήμανε ότι οι λόγοι, οι οποίοι ενδεχομένως οδήγησαν στην πρόκληση του ένοπλου επεισοδίου, δεν υφίστανται πλέον.

«Η δική μου εκτίμηση ήταν ότι θα μπορούσε να είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα, τουλάχιστον για τον έναν (από τα δύο αδέρφια). Πρόκειται για δύο ανθρώπους με λευκό ποινικό μητρώο. Δεν είχαν δώσει ποτέ τους δικαιώματα», ανέφερε ο κ. Βέρρας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «ο τρόπος με τον οποίον εκδηλώθηκε το όλο συμβάν και στο σημείο που εκδηλώθηκε, παραπλεύρως δημοσίου δρόμου, η όλη εξέλιξη του συμβάντος, είναι προφανές ότι έχει ενοχλήσει και ανακριτή και εισαγγελέα».

«Η κοινωνική ειρήνη έχει αποκατασταθεί»

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο, τα αδέρφια «εμφανίστηκαν αυθόρμητα μόνοι τους. Ναι μεν υπάρχει δηλαδή μια φυγοδικία που λειτουργεί αρνητικά στην προκειμένη περίπτωση και η οποία φαίνεται να αποκρούει την επιβολή του περιοριστικού όρου. Όμως, από την άλλη πλευρά, πρέπει να λάβεις υπόψη σου και το γεγονός ότι έρχεται αυθόρμητα, εμφανίζεται και σου παραδίδεται (σ.σ. ο κατηγορούμενος). Αυτό το πράγμα θα έπρεπε να εκτιμηθεί. Από ό,τι φαίνεται, εκτιμήθηκε πολύ περισσότερο η φυγοδικία και πολύ λιγότερο η αυθόρμητη εμφάνιση».

Εν κατακλείδι, ο κ. Βέρρας ανέφερε ότι είναι βέβαιος ότι η «κοινωνική ειρήνη έχει αποκατασταθεί» αναφορικά με την επίμαχη υπόθεση. «Εσείς πρέπει να κρατήσετε ότι οι λόγοι οι οποίοι, αν θέλετε, μπορεί να οδήγησαν στην πρόκληση αυτού του ποινικά αξιόλογου συμβάντος, με όποια μορφή έχει λάβει από άποψη ποινικής δίωξης, αυτοί οι λόγοι σήμερα δεν υφίστανται. Αυτό είναι το σημαντικότερο και έχω τη βεβαιότητα ότι η κοινωνική ειρήνη έχει αποκατασταθεί», δήλωσε ο κ. Βέρρας.

Το χρονικό - Οι πυροβολισμοί στα Πραιτώρια

Οι δύο προφυλακισθέντες πλέον αδελφοί είχαν πρωταγωνιστήσει σε ενέδρα εναντίον 42χρονου άνδρα, στην ευρύτερη περιοχή των Πραιτωρίων, πριν από μερικές εβδομάδες. Σύμφωνα με την “ΚΡΗΤΗ TV”, τα αδέρφια “εγκλώβισαν” τον 42χρονο σε πρατήριο υγρών καυσίμων, που ο ίδιος είχε μεταβεί για να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ μπροστά στα μάτια εργαζομένων και περαστικών, στοχεύοντας τον 42χρονο και το όχημά του.

Ωστόσο, παρά τα πυρά, δεν προκλήθηκε κανένας τραυματισμός: Ο 42χρονος κατάφερε να διαφύγει, σε κατάσταση σοκ, με το αυτοκίνητό του και να σωθεί! Στον αντίποδα, τα δύο αδέρφια τράπηκαν σε φυγή μέσω παρακείμενου ελαιώνα. Παρά τις έρευνες των Αρχών, παρέμεναν άφαντα όλο το προηγούμενο διάστημα. Τελικά, λίγες εβδομάδες μετά το περιστατικό, αποφάσισαν να παραδοθούν, δηλώνοντας μετανιωμένοι για την πράξη τους.

Εξάλλου, παρά τον σασμό που φέρεται να επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών, αναφορικά με τα αίτια του καβγά που οδήγησαν εντέλει στην ενέδρα σε βάρος του 42χρονου, οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν τον δρόμο για τη φυλακή, όπου θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό είχε λάβει χώρα στα τέλη του περασμένου Μαρτίου στην ευρύτερη περιοχή των Πραιτωρίων, στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου. Περίπου μία εβδομάδα μετά το συμβάν, οι αρμόδιες Αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος των δύο εμπλεκόμενων αδερφών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News