Εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ελευθερίας - Τι δήλωσε ο Πέτρος Κόκκαλης στο neakriti.gr (pics)

Κρήτη
Εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ελευθερίας - Τι δήλωσε ο Πέτρος Κόκκαλης στο neakriti.gr (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης, 9 Μαΐου, το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ελευθερίας

Εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο Ηράκλειο στην πλατεία Ελευθερίας το απόγευμα της Τρίτης, 9 Μαΐου. Ο κόσμος ήταν αρκετός, ενώ ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης. Ο κ. Κόκκαλης μίλησε μεταξύ άλλων αποκλειστικά και στο neakriti.gr, όπου τόνισε τη σημασία να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση μετά τις 21 Μαΐου, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του που βρέθηκε στο Ηράκλειο.

Δέκα ημέρες, πριν την εκλογική μονομαχία της 21ης Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο στην πλατεία Ελευθερίας σήμερα και ο κόσμος ήταν αρκετός που παρευρέθηκε. Στελέχη τοπικών οργανώσεων και της νομαρχιακής επιτροπής, υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος και απλοί πολίτες έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, κάνοντας σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα πρωταγωνιστήσει στις επικείμενες εκλογές. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα, όπου ο συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ηρακλείου, Δημήτρης Κλαράκης πήρε το λόγο και εξήγησε την έννοια του νέου κοινωνικού συμβολαίου όπως έκανε αναφορά ο αρχηγός του κόμματος πριν μερικές μέρες. Στον χαιρετισμό του, ο κ. Κλαράκης σημείωσε: «Υπάρχει άλλος δρόμος. Απ’ την μια υπάρχει το δικό μας προοδευτικό, ρεαλιστικό σχέδιο με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και απέναντι ένα συντηρητικό, αντιδραστικό, οπισθοδρομικό σχέδιο που εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα αδιαφορώντας για την κοινωνία.  Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, ένα συμβόλαιο αλλαγής με την κοινωνία, που θα το προσυπογράψει ο λαός μας με την ψήφο του στις 21 Μαΐου».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κλαράκης ανέφερε: «Η Κρήτη είναι ο τόπος που σηματοδότησε όλες τις μεγάλες πολιτικές αλλαγές, απ’ το 1981 ως σήμερα. Η Κρήτη θα σηματοδοτήσει και τη νέα μεγάλη πολιτική αλλαγή, που θα φέρουμε όλοι μαζί. Και θα βάλει αυτή τη φορά, μια και καλή τη δεξιά, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Ο κ. Κλαράκης ανέφερε και τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών που ενσωματώθηκαν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στο Ηράκλειο. Τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών που θα δώσουν τη  μάχη του σταυρού στο Ηράκλειο είναι: Γιώργος Αρμουτάκης, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χρυσάνθη Καμπουράκη, Φαίδρα Καρούτσου, Κορνηλία Μακρή, Χάρης Μαμουλάκης, Γιάννης Μανουράς, Μαρία Μαρή, Βασίλης Σμπώκος, Κατερίνα Τσουκαλά. 

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο ευρωοβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης. Ο κ. Κόκκαλης ανέδειξε τη σημασία να ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα αλλά και την αναγκαιότητα να υπάρξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό τον περιορισμό των κοινωνικών ανισοτήτων. Ο Πέτρος Κόκκαλης μίλησε αποκλειστικά στην εφημερίδα «ΝΚ», όπου ανέφερε πως αισθάνεται αρκετά καλά που βρέθηκε στην Κρήτη.

«Όπως όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι, αισθανόμαστε αρκετά καλά  όταν ερχόμαστε στην δημοκρατική  Κρήτη. Και θεωρώ πως στις 21 Μαΐου, θεωρούμε ότι μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή  που χρειάζεται ο τόπος για να φύγουμε από το ψευτο-επιτελικό, ψευτο- άριστο, ψευτο-φιλελεύθερο και ψευτο-ευρωπαϊκό καθεστώς που βρισκόμαστε σήμερα», είπε ο κ. Κόκκαλης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κόκκαλης υποστήριξε πως προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αποτελούν οι κοινωνικά ευάλωτοι συν- άνθρωποι. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχει σηκώσει ασπίδα γι’ αυτούς.

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη του θητεία πως όταν βρισκόταν υπό καθεστώς μνημονίων η χώρα με τα δεσμά που είχαν φέρει οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. είχε δείξει πως προτεραιότητα αποτελεί ο συν- άνθρωπος και να δώσει την ευκαιρία στους ανασφάλιστους να έχουν νοσοκομειακή και υγειονομική περίθαλψη. Και να σταθεί η κοινωνία στα πόδια. Εάν ξέρει να κάνει κάτι καλά ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι πως στηρίζει τους κοινωνικά ευάλωτου.  Και όπως έχει πει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖ- ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας καλύτερα να έχουμε μια αριστερά που κάνει  ό,τι μπορεί και εμείς έχουμε δείξει τι έχουμε κάνει παρά μια Δεξιά που κάνει ό,τι θέλει» τόνισε.

Ο κόσμος χειροκρότησε τον κ.  Πέτρο Κόκκαλη αμέσως μετά το τέλος της πολιτικής του ομιλίας, ενώ αμέσως  μετά ακολούθησε μουσική συναυλία με το συγκρότημα του Ζαχαρία Ρακιντζάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News