Γιάννης Κουράκης: «Μας γεμίζει συγκίνηση και υπερηφάνεια η επέτειος της Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού»

Κρήτη
Γιάννης Κουράκης: «Μας γεμίζει συγκίνηση και υπερηφάνεια η επέτειος της Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι πρόγονοί μας έγραψαν με τις θυσίες τους “ολόχρυσες” σελίδες δόξας και τιμής», αναφέρει ο κ. Κουράκης σε μήνυμά του

Για τη σημερινή ημέρα του εορτασμού της επετείου των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού και της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τους Κρήτες μας γεμίζει συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια η επέτειος των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού. Και τούτο επειδή, κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι πρόγονοί μας έγραψαν με τις θυσίες τους “ολόχρυσες” σελίδες δόξας και τιμής.

Στην πιο δύσκολη καμπή της τραγικής εκείνης περιόδου, όταν η Ευρώπη αλλά και άλλες περιοχές του πλανήτη είχαν “βυθιστεί” στην αγωνία και την απογοήτευση από τις πρόσκαιρες νίκες του Άξονα, η Ελλάδα αντιστάθηκε χωρίς κανένα δισταγμό απέναντι στις στρατιές του φασισμού και του ναζισμού, υπενθυμίζοντας σε όλους τους λαούς το χρέος για αγώνα υπέρ της Ελευθερίας, του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας.

Η Κρήτη, με την ηρωική Μάχη απέναντι στα γερμανικά στρατεύματα, έδειξε σε όλο τον κόσμο πώς υπεράνω όλων, είναι χρέος προάσπισης της Ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας.

Το άκαμπτο και αδούλωτο ελεύθερο φρόνημα των Ελλήνων συνέχισε τους απελευθερωτικούς αγώνες, ακόμα και κατά την περίοδο της κατοχής, γράφοντας σε όλη την ελληνική επικράτεια το Έπος της Εθνικής Αντίστασης.

Αυτούς τους αγώνες τιμούμε και φέτος, για να υπενθυμίζει σε όλους πως για την Ελευθερία, την Τιμή, την Αξιοπρέπεια και την Υπερηφάνεια ενός λαού, απαιτούνται Αντίσταση και Θυσίες όπως εκείνες των Ελλήνων, στην ιστορική πορεία του Έθνους μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News