Οι «Γιατροί του Αιγαίου-ΠΑΓΝΗ» στη Μήλο

Κρήτη
Οι «Γιατροί του Αιγαίου-ΠΑΓΝΗ» στη Μήλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε τέσσερις ημέρες 36 εθελοντές από 18 ειδικότητες των «Γιατρών του Αιγαίου» πραγματοποίησαν 1.237 ιατρικές πράξεις

«Ένα ακόμη τριήμερο εθελοντικής δράσης πραγματοποίησαν οι Γιατροί του Αιγαίου-ΠΑΓΝΗ» στις 27 Απριλίου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους, «στις 27/4/2023 ξεκίνησε το ταξίδι με το πλοίο των Μινωικών Γραμμών. Με καίρια παρέμβαση στο δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιά, αποβιβαστήκαμε στις 02:00 π.μ. και επτά ώρες μετά ξεκίνησε ένα ακόμα τριήμερο εθελοντικής δράσης.

Πραγματοποιήθηκαν 927 επισκέψεις, 310 εξετάσεις, όπως βιοψίες, μαστογραφίες, υπέρηχοι, Τεστ-pap, μικροεπεμβάσεις κ.α. Σύνολο 1.237 εξετάσεις και επισκέψεις πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας αλλά και τριτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας και προληπτικής ιατρικής στους κατοίκους της Μήλου.

Η ομάδας μας “Γιατροί Αιγαίου-ΠαΓΝΗ”- Ιατρική Σχολή δραστηριοποιείται 28χρόνια στα ακριτικά νησιά του νοτίου Αιγαίου και στην ενδοχώρα της Κρήτης και από αυτά τα 25 επισκέπτεται τη Μήλο. Υπάρχει πλέον μια άρρηκτη σχέση της ομάδας με τους κατοίκους του νησιού, φιλική αλλά και με αμοιβαίο ενδιαφέρον και αγάπη. Η φιλοξενία που δέχτηκε η ομάδα ήταν συγκινητική. Ο κόσμος που μας επισκέφθηκε, υπομονετικός και ευγενής όπως κάθε φορά.

Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν καθώς το όλο εγχείρημα θα ήταν αδύνατο αν δεν υπήρχε η συνεργασία του Δήμου. Ευχαριστούμε το δήμαρχο κ. Μικέλη Εμμανουήλ, τον Σύλλογο Γυναικών Μήλου “η Αφροδίτη”, το ίδρυμα στήριξης του Κ.Υ. Μήλου με πρόεδρο τον κ. Λιβανό Παναγιώτη και τα μέλη αυτού, την πρωτοβουλία της διευθύντριας του Κ.Υ. κ. Χαλόφτη Μαριάννας η οποία μαζί με όλο το προσωπικό ήταν δίπλα μας έως το τέλος της αποστολής, κ.ά.

Καιρού και συνθηκών επιτρεπόντων, ευελπιστούμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας πριν το επόμενο έτος με την υπόσχεση να εξετάσουμε και τους κατοίκους της Κιμώλου.

Να είστε όλοι καλά και να ευχηθούμε ένα καλό καλοκαίρι χωρίς τροχαία, χωρίς προβλήματα υγεία και χωρίς διακομιδές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News