Χάρης Μαμουλάκης για την επέτειο των αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941 - 1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού

Κρήτη
Χάρης Μαμουλάκης για την επέτειο των αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941 - 1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η 9η Μαΐου είναι και η αφορμή για να ανανεώνουμε την υπόσχεση πως όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν θα αφήσουμε τη λήθη να σβήσει την ιστορία μας», τονίζει ο κ. Μαμουλάκης

Με αφορμή την επέτειο τιμής και μνήμης των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941 - 1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού και τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο αν. τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η 9η Μαΐου είναι ημέρα τιμής, μνήμης και περισυλλογής. Τιμής για τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που πάλεψαν χωρίς φόβο ενάντια στους κατακτητές. Μνήμης, γιατί η ανθρωπότητα δεν πρέπει να ξεχάσει ποτέ τα δεινά και τον όλεθρο που επέφερε ο ναζισμός και ο φασισμός. Αλλά και περισυλλογής, για όλα όσα σήμερα βιώνουμε με την επανεμφάνιση νεοναζιστικών μορφωμάτων ανά την Ευρώπη, που με περίσσιο θράσος σπέρνουν το μίσος και τον ρατσισμό.

Η 9η Μαΐου είναι και η αφορμή για να ανανεώνουμε την υπόσχεση πως όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν θα αφήσουμε τη λήθη να σβήσει την ιστορία μας. Τα αμέτρητα εγκλήματα, τις θηριωδίες, τα ολοκαυτώματα. Τις εκατόμβες των νεκρών. Ούτε όμως και την υποχρέωση σε αυτούς που πλήρωσαν με τη ζωή τους το τίμημα της δικής μας ελευθερίας, της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων. Μέχρι τέλους.

Ποτέ πια πόλεμος. Ποτέ ξανά ναζισμός και φασισμός. Ένα σύνθημα - ευχή αλλά και υπόσχεση μαζί. Αυτό είναι ο οδηγός μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News