Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 20χρονος για τις κλοπές σε σπίτια και μαγαζιά - Το ξέσπασμα των συγγενών

Κρήτη
Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 20χρονος για τις κλοπές σε σπίτια και μαγαζιά - Το ξέσπασμα των συγγενών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 20χρονος συνελήφθη το πρωί της περασμένης Πέμπτης μαζί με μια 18χρονη κι έναν ανήλικο νεαρό από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ Ηρακλείου

Το δρόμο για τη φυλακή - εν μέσω εντάσεων - πήρε σήμερα ο 20χρονος που συνελήφθη μαζί με άλλα δύο νεαρά άτομα, καθώς φέρονται να άρπαξαν την τσάντα, αλλά και μετρητά μέσα από το σπίτι μιας ηλικιωμένης, στο Ηράκλειο, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο 20χρονος συνελήφθη το πρωί της περασμένης Πέμπτης μαζί με μια 18χρονη κι έναν ανήλικο νεαρό από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ Ηρακλείου. Σύμφωνα με τις Αρχές, εκτός από την κλοπή σε βάρος της γιαγιάς, οι συλληφθέντες είχαν εμπλακεί σε τρεις ακόμη περιπτώσεις κλοπών σε «χώρους εργασίας με τη μέθοδο της απασχόλησης και σε οικία κατά το χρονικό διάστημα από 13.04.2023 έως και 29.04.2023, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.560 ευρώ, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα».

Σε βάρος των τριών νεαρών Ρομά ασκήθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα ποινικές διώξεις για «διακεκριμένες κλοπές», σε βαθμό κακουργήματος και οι τρεις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν σήμερα Δευτέρα ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου: Μετά το πέρας των απολογιών,  ο μεγαλύτερος εξ αυτών, ηλικίας 20 ετών κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Ας σημειωθεί ότι ο 20χρονος άνδρας φέρεται να ομολόγησε τις δύο από τις τέσσερις περιπτώσεις κλοπών που του αποδόθηκαν: Η έτερη περίπτωση αφορούσε σε κατάστημα επί της 25ης Αυγούστου, όπου οι κατηγορούμενοι φέρονται να άρπαξαν με τη μέθοδο της απασχόλησης περισσότερα από 500 ευρώ.

Στον αντίποδα, η 18χρονη μητέρα κι ο ανήλικος νεαρός αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Η απόφαση για την προφυλάκιση του 20χρονου, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις σε οικείους του που είχαν συγκεντρωθεί επί της λεωφόρου Δικαιοσύνης, έξω από το δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Κλάματα και φωνές συνέθεσαν το σκηνικό της αναστάτωσης, ενώ κάποια στιγμή ένας εκ των συγκεντρωμένων φέρεται να αναφώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες: «Βάζετε μέσα τους κλέφτες κι αφήνετε έξω τους δολοφόνους».

Μιλώντας στο neakriti.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης του 20χρονου προφυλακισθέντος κ. Μίνωας Αποστολάκης ανέφερε ότι «δεν θεμελιωνόταν αντικειμενικά η υπόσταση του αδικήματος πλην της πλημμεληματικής μορφής αυτού». Όπως εκτιμά ο κ. Αποστολάκης, «στη δικάσιμο θα μετατραπεί η κατηγορία» σε βάρος του εντολέα του.

Σύμφωνα με τις Αρχές, στην υπόθεση εμπλέκεται ένα ακόμη άτομο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία  για «διακεκριμένες κλοπές». Όπως ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από μερικές ημέρες η Αστυνομία, «(04.05.2023) το πρωί οι τρείς ημεδαποί (2 άνδρες και γυναίκα) αφαίρεσαν από οικία τσάντα ημεδαπής η οποία περιείχε χρηματικό πόσο και προσωπικά αντικείμενα, έγιναν όμως αντιληπτοί και αφού αναζητήθηκαν άμεσα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας. Τσάντα και χρηματικό ποσό βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί που συνελήφθησαν μαζί με έτερο ημεδαπό, είχαν διαπράξει τρεις επιπλέον κλοπές σε χώρους εργασίας με τη μέθοδο της απασχόλησης και σε οικία κατά το χρονικό διάστημα από 13.04.2023 έως και 29.04.2023, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.560 ευρώ, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News