Ενθουσιασμός για τον Γιώργο Παπανδρέου στις Μοίρες (pics, vid)

Κρήτη
Ενθουσιασμός για τον Γιώργο Παπανδρέου στις Μοίρες (pics, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, υποδέχτηκαν τον Γιώργο Παπανδρέου στις Μοίρες

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ την Κυριακή, 7 Μαΐου στην περιοχή της Μεσαράς με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου, ένα πρόσωπο αγαπητό στην Κρήτη, έγινε δεκτός με τη συνοδεία χειροκροτημάτων, ενώ πρόβαλε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ως ένα πρόγραμμα που μπορεί να φέρει προς επίλυση τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό. 

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 20:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση για την παρουσία του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στο Πολύκεντρο του δήμου Φαιστού στις Μοίρες.

Παρόντες ήταν στελέχη του κόμματος απ’ όλες τις πλευρές της Κρήτης. Το λόγο πήρε αρχικά ο γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ του Ηρακλείου, Λάμπρος Αντωνόπουλος ο οποίος έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα πως το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε. Όπως ανέφερε: «Η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε και θα είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Με Ένα ψηφοδέλτιο ανανεωμένο, ενδυναμωμένο έτοιμο να φέρει την πρωτιά στο Νομό και τουλάχιστον δύο κοινοβουλευτικές έδρες». 

Στην προσφώνησή τους, ο κ. Αντωνόπουλος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Προτείνουμε μια υπεύθυνη πολιτική θέσεων και προτάσεων που επαναφέρουν την πολιτική ως διαχείριση των ανθρωπίνων σχέσεων και στόχοι αυτής της πολιτικής θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της εργασίας ως βασικού παράγοντα της ατομικής αυτονομίας, η στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων και η εγγύηση των δημόσιων αγαθών όπως η Παιδεία η Υγεία και το Περιβάλλον».

Αμέσως μετά, ο κ. Αντωνόπουλος κάλεσε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου  στο βήμα. Είναι άξιο αναφοράς πως πριν την έναρξη της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργό, το κοινό ζητωκραύγαζε το όνομά του, ενώ δέκτης θετικών σχολίων έγινε κατά την είσοδό του  στην περιοχή της Μεσσαράς. Οι κουβέντες που έλαβε ήταν εγκάρδιες.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Γιώργος Παπανδρέου στάθηκε σε τρεις άξονες. Ο πρώτος άξονας ήταν τα κοινωνικά προβλήματα του κόσμου με τον ίδιο να λέει σαφές πως προβλήματα όπως η φτωχοποίηση πρέπει να μπουν σε πρώτη προτεραιότητα από την επόμενη κυβέρνηση.

Ο δεύτερος άξονα αφορούσε το ΠΑΣΟΚ και πιο συγκεκριμένα κάλεσε τον κόσμο από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς και όχι μόνο να δώσουν ψήφο συναίνεσης στο ΠΑΣΟΚ το οποίο αποτελεί μια υγιής προοδευτική πολιτική δύναμη που σε καμία περίπτωση δε σχετίζεται ούτε με τη Ν.Δ. ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Και ο τρίτος άξονας αφορούσε το όνομα του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου κάνοντας σαφές πως είναι υπαρκτό το φαινόμενο πολιτικές δυνάμεις να καπηλεύονται το όνομά του. 

Και κατά τέλος της ομιλίας του, ο Γιώργος Παπανδρέου καταχειροκροτήθηκε.

Μετά την ομιλία του κ. Παπανδρέου, ο κ. Αντωνόπουλος κάλεσε τον καθένα και καθεμία υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στο Ηράκλειο να ανέβει στο βήμα, όπου μαζί με το ονοματεπώνυμο ανέφερε και την επαγγελματική τους ιδιότητα. 

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού στο Ηράκλειο είναι: ο Νίκος Ανδρουλάκης, Λάμπρος Βαμβακάς, Ελένη Βατσινά, Αμαλία Βεϊσάκη, Φραγκίσκος Λαμπρινός, Ελένη Μαραγκάκη, Παύλος Μπαριτάκης,  Γιώργος Ξυλούρης (Καντρής) ,Φραγκίσκος Παρασύρης, Χρήστος Στρατάκης, Χρυσάνθη (Σάντυ) Χαλκιαδάκη – Αλεξάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News