Μαστροπεία στην Κρήτη: Ποινική δίωξη στη μητέρα για την υπόθεση βιασμού των ανήλικων αδερφιών (vid)

Ηράκλειο
Μαστροπεία στην Κρήτη: Ποινική δίωξη στη μητέρα για την υπόθεση βιασμού των ανήλικων αδερφιών (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απολογήθηκε, νωρίτερα μέσα στην ημέρα ενώπιον των Αρχών με την κατηγορία της μαστροπείας κατ’ εξακολούθησηΟ 53χρονος συριακής εθνικότητας που είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως - Η δικογραφία περιλαμβάνει τρεις ακόμα άνδρες, εκ των οποίων οι δύο έχουν ταυτοποιηθεί και είναι επίσης κατηγορούμενοι - Πληροφορίες ότι έχουν ασκηθεί σε βάρος της μητέρας ποινικές διώξεις για συνέργεια

Στη φυλακή επιστρέφει ο 53χρονος άνδρας ο οποίος το καλοκαίρι του 2022 είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος καθώς φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά τον ανήλικο γιο της συντρόφου του, σε περιοχή της Μεσαράς. Ο 53χρονος συριακής εθνικότητας που είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως, οδηγήθηκε την Παρασκευή (5/5) ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου και απολογήθηκε, μεταξύ άλλων, για την κατηγορία της μαστροπείας κατ’ εξακολούθηση.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται, ωστόσο, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και για την πράξη της μαστροπείας σε βάρος του γιου της συντρόφου του. Μετά το πέρας της απολογίας του, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος (και για την εν λόγω κατηγορία) και πήρε το δρόμο της επιστροφής στη φυλακή όπου θα παραμείνει –τουλάχιστον- μέχρι την εκδίκαση της φρικιαστικής υπόθεσης. Επισημαίνεται ότι ποινικές διώξεις έχουν ασκηθεί σε βάρος και της μητέρας του αγοριού η οποία φέρεται να γνώριζε τα όσα λάμβαναν χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός είχε αποκαλύψει τότε ότι ο 53χρονος πατριός του, εκτός των άλλων, τον εξέδιδε και σε άλλους άνδρες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Ν.Κ.”, έχει σχηματιστεί από τις Αρχές ξεχωριστή δικογραφία για την υπόθεση η οποία “οδήγησε” πέρυσι τον 53χρονο αρχικά ενώπιον της ανακρίτριας κι εν συνεχεία στη φυλακή.

Ποινική δίωξη για συνέργεια στη μητέρα των δύο ανήλικων

Στο μεταξύ, πέρυσι ο ένας από τους αδερφούς φέρεται να είχε ισχυριστεί ότι η μητέρα τους γνώριζε τα όσα λάμβαναν χώρα με δράστη τον σύντροφό της. Ωστόσο, η ίδια φέρεται να το είχε αρνηθεί. Εντούτοις, επιβεβαιωμένες πληροφορίες του neakriti,gr ότι έχουν ασκηθεί σε βάρος της 51χρονης γυναίκας ποινικές διώξεις για συνέργεια στις πράξεις του βιασμού και των γενετήσιων πράξεων σε βάρος του παιδιού της.

Ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη βιαστές

Στην επίμαχη υπόθεση εμπλέκονται από τις Αρχές άλλοι τρεις άνδρες, όλοι τους αλλοδαποί. Από αυτούς, έχουν ταυτοποιηθεί οι δύο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της “Ν.Κ.”, σε βάρος των συγκεκριμένων ανδρών έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης. Πρόκειται για έναν 36χρονο Πακιστανό κι έναν 37χρονο Αφγανό, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι. Αμφότεροι φέρονται να εξαφανίστηκαν από την Κρήτη όταν ήρθε στο “φως” η υπόθεση.

Οι αλλοδαποί κατηγορούνται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και άπαξ τελεσθέντα από άγνωστο δράστη, και για γενετήσια πράξη με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 έτη αλλά όχι τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 53χρονος φέρεται να διευκόλυνε, κατά περίπτωση, την πορνεία του γιου της συντρόφου του.

Επισημαίνεται ότι ο 53χρονος άνδρας αρνείται τα όσα του αποδίδονται. Μιλώντας στη “Νέα Κρήτη” και το “neakriti.gr” ο δικηγόρος Ηρακλείου που διορίστηκε αυτεπάγγελτα από τις Αρχές για την υπεράσπιση του 53χρονου, κ. Γιώργος Λιονάκης, ανέφερε ότι πρόκειται για «μια ιδιαιτέρως επώδυνη υπόθεση για την οποία διορίστηκα από το κράτος ως υπεράσπιση. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος υποστήριξε τη θέση του ότι δεν γνωρίζει καθόλου τους δύο άνδρες που εμφανίστηκαν στην δικογραφία και για τους οποίους κατηγορείται ότι διευκόλυνε την τέλεση γενετήσιων πράξεων με τον ανήλικο. Ανέφερε ότι λόγω εθνικότητας και εχθρικών σχέσεων των κρατών τους δεν θα μπορούσε να έχει την οποιαδήποτε, φιλική ή επαγγελματική σχέση μαζί τους. Ωστόσο, κρίθηκε προφυλακιστέος έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη της κ. Ανακρίτριας και της κ. Εισαγγελέως».

Πώς αποκαλύφθηκε

Η υπόθεση που είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία, είχε έρθει στο “φως”, πριν από περίπου 11 μήνες. Στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, ο 53χρονος άνδρας ισχυρίστηκε κατά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου ότι υπήρξε μία μόνο φορά σεξουαλική επαφή με το αγόρι χωρίς ωστόσο να ασκηθεί βία ή απειλή σε βάρος του. Πάντως, παρά τα όσα υποστήριξε πέρυσι ο κατηγορούμενος, ο εν λόγω γιος της συντρόφου του φέρεται να ισχυρίζεται ότι η πράξη που αποδίδεται στον 53χρονο «συνέβη αρκετές φορές».

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας πέρυσι στη “Νέα Κρήτη” ο δικηγόρος που διορίστηκε αυτεπάγγελτα από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές ως συνήγορος υπεράσπισης του 53χρονου, κ. Γιώργος Λιονάκης, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων, ότι ο εντολέας του ομολογεί ότι έκανε ένα «τρομερό, αδιαμφισβήτητα τραγικό λάθος», ενώ επιβεβαίωσε την ύπαρξη σχετικού βιντεοληπτικού υλικού. Εντούτοις, ο κ. Λιονάκης υπογράμμισε τότε ότι ο εντολέας του προέβη μία μόνο φορά σε σεξουαλική επαφή με τον 14χρονο, «χωρίς την άσκηση βίας ή εξαναγκασμό».

«Η θέση του κατηγορούμενου είναι ότι έχει γίνει μια πράξη με έναν 14χρονο, δίχως αυτό που υποστηρίζουνε, να ασκήσει κάποια μορφή βίας ή να απειλήσει για την άσκηση κάποιας μορφής βίας και δίχως κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα», ανέφερε πέρυσι ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με τον κ. Λιονάκη, ο εντολέας του «ομολογεί ότι έκανε ένα τρομερό, αδιαμφισβήτητα, τραγικό λάθος, το οποίο στη συνείδηση όλων μας και στην ηθική όλων μας είναι κάτι το αποτρόπαιο και κάτι το οποίο κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει και να αποδεχτεί». Όπως επισήμανε πέρυσι, πάντως, ο δικηγόρος του 53χρονου, ο τελευταίος «αρνήθηκε ότι έχει κάνει το οτιδήποτε με κάποιο άλλο από τα μέλη της οικογένειας».

«Είναι γεγονός ότι υφίσταται βιντεοληπτικό υλικό μέσα στη δικογραφία, το οποίο έχει ληφθεί από τον ίδιο τον ανήλικο», είχε δηλώσει πέρυσι ο κ. Λιονάκης, συμπληρώνοντας ότι ο εντολέας του «ισχυρίζεται ότι η μόνη πράξη η οποία έλαβε χώρα ήταν αυτή ακριβώς που αποτυπώνεται στο συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό».

Επισημαίνεται ότι πριν από περίπου 11 μήνες, φέρεται να είχε υποστηριχθεί ότι ο 53χρονος είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και τον αδερφό του παθόντος. Εξάλλου, ο ανήλικος φέρεται να είχε προβεί στη βιντεοσκόπηση του επίμαχου υλικού, μετά από παραίνεση του μεγαλύτερου αδερφού του ούτως ώστε να υπάρχουν ‘χειροπιαστά» τεκμήρια για τα όσα φέρονται να είχαν βιώσει από τον πατριό τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News